Autoridade vahel sõitmine
Re: Autoridade vahel sõitmine
justcraizy kirjutas:...
Põhimõtteliselt on Sul õigus. Emotsionaalselt on Sul isegi väga õigus.
Ei ole millegi üle vaielda? On ütlemine selline ütlemine: kaks juristi - kolm arvamust.
Kuid ma jään jätkuvalt oma soovituse juurde, kui on arusaadav, et peataja puhul on tegemist ametnikuga, kellel võib selleks õigus olla, on mõistlikum peatuda, kas või selleks, et teha enese jaoks selgeks, kas tal on õigust peatada. Kui selgub, et kärbes ületas volitusi, on kaks põhimõttelist käitumismalli - kas minema sõita ja/või tekitada ametniku käitumisest kära. Lihtsaim viis on tema nimi ja ametikoht kirja panna ja edasi juba ise vaatad, kas lähed selle infoga politseisse (isiklikult mina reaktsiooni ei usu) või selle ametniku otsese ülemuse juurde (isiklikult eeldan, et vastus tuleb ümmargune ja hämav). Minemise all pean silmas mis iganes vormis pöördumist - telefon, kiri, isiklikult kohale minemine.
Miks ma pean õigeks peatuda. Sest alati on olemas võimalus, et peatab näiteks kripo töötaja, kes ei peagi olema tööülesannete täitmisel vormis, kuid kui tal on asutuse sisese volitusega just sel hetkel antud õigus peatamiseks, siis on ta tegevus õigustatud. Kui ta on näidanud oma ametimärki ja sa oled seda näinud, siis ei saa ka väita, et sa ei teadnud, et tegemist on politseiametnikuga. Kokku võib joonistuda pilt kus volitustega ametnik andis selgelt mõistetava peatumise märguande, juht ei reageerinud. Tagajärgi võib igaüks ise ette kujutada.
Hurt - Praegu me teame (õigemini oleme sisemiselt veendunud), et orkestrant astus ämbrisse. Mina olen veendunud, et orkestrandil kindlasti ei olnud selleks volitusi.
Aga veelkord - see oleks võinud olla just seesama varjatud liiklusjärelevalve teostaja.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.