DR BIG käivitamisprobleemid
-
- Tsikkel: GSX1200, XT660R
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 77 korda
Re: DR BIG käivitamisprobleemid
kullar1234 kirjutas:nimelt starter viskab üle.teeb nii jubedat häält et ei saa aru kas puksid või siis vabajooksu sidur on otsas.kas keegi on kokku puutund sellise prob.
Kui jutt ikka DR-st käib... Mu 650rse-l oli sama probleem ja kuna osade kataloogi põhjal paistab 800 täpselt sama süsteemiga olema, siis ehk saab abiks olla.
http://www.cmsnl.com/suzuki-dr800-1994- ... IG-06.html
Detail nr 1. on ülekoormuse/tagasilöögi sidur - kui nt suretad mootori, siis võimalik väntvõlli hetkeline tagurpidi pöörlemine ei löö ülekannet, starerit ennast või korpust pilbasteks. Esimestel mudelitel oli lihtsalt jäik hammasratas, mille tõttu nt 650 puhul starterit hoidev vaheplaat sageli lõhki löödi. Vaata, et sellel siduril oleks kõik 4 hammasratast terved, kõik hambad korras - siis on sellega OK.
Sinu probleem üleandva starteriga on aga ilmselt tingitud vabajooksusiduri klotside kulumisest. Idee on selles, et poolviltu asetusega klotsid ühtpidi libisevad mööda pinda, teistpidi e. käivitamise ajal poovad kinni. Kui rootori maha võtad ja sidur eemaldad, siis näed... Klotsi otsad peaks olema kumerad, mitte lamedaks kulunud. Aga kuna klotsid asetsevad kaldes, siis kuluvad nad ühelt küljelt - st kuni nad ei ole juba liialt kulunud, saab neid teistpidi panna... (kui seda korra enne juba tehtud pole). Ja peakski olema probleem lahendatud selleks korraks. Kui on aga liialt kulunud, eks siis tuleb hakata uusi jahtima.
Sedasorti sidur on päris mitmel teiselgi mootoril, nt minu dr650-l on vx800 klotsid sees Kõik peale rootori taga oleva hammasratta suuruse on täpselt sama. Kui soovid, võin pilte teha - üks "õppevahend" vedeleb mul riiulis.
G
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.