Kus hoiate mootorratast kui elate korteris?
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 45
Kus hoiate mootorratast kui elate korteris?
Plaanin mootorratta ostu kuid elan korteris. Maja ees on küll tõkkepuuga parkla kuid kõle tunne oleks ikka maja ette jätta jne. 500m kaugusel majast on ka valvega parkla Tallinnas, lasnamäel et võib olla see variant on parem? Millised on soovitused? Kas tasub üldse mootorrattaga jamada kui linnas garaazi ei ole? Talveperioodiks saaksin motika maale küüni jätta...
Re: Kus hoiate mootorratast kui elate korteris?
Mul oli linnas maja ees ja trossiga auto velje küljes.
Mul sama situatsioon. Pea ost käes ja Tartus korteris elamine. Aga no kurat ostmata ikka ei jätaks seepärast. Tuleb lihtsalt ratast liikvel pidevalt hoida-liikuvat ratast ei varastata.
Lasnamäel soovitaks soojalt parkla kasuks. Tõkkepuust ei pruugi vähimatki tolku olla.
Üldiselt soovitaks veidi ringi vaadata - kui lähiümbruses veel tsikleid juhtub niisama maja ümber seisma, siis võibolla ei juhtu ka niisama maja ees hoides midagi. Samas, ega kunagi ei või teada.
Endal naaber hoiab tsiklit koguaeg maja ees (Mustlasmäel), hoian aeg-ajalt ka ise ning samuti sõbrad/sugulased, kes aeg-ajalt minu juures peatuvad. Õu on muidugi valgustatud ka ja siinkohal sülitaks 3 korda üle õla...
Kah vahest suvel jätan mustamäel maja taha, ketiga posti külge ja signa kah peal. Kahepoolse sidega pult, et kui ratas karjuma pistab siis karjub ka toas pult.
Sellesmõttes vargust ei kardagi nii palju kui lihtsalt idioote kes ümber maja kakerdavad. Lükkavad ratta pikali või teevad muud nalja.
Ükskord vaatasin aknast kuidas lapsed käisid ja ratast uudistasid ja siis oli vaja muidugi mängulabidate ja muude leludega ratast "toksida" , õnneks väga julmaks ei läinud ja kui signa paar hoiatavat piiksu tegi tõmbusid eemale. Aga üldiselt enamus ajast pargib ratas ikka garaazis mis küll kodust jupp maad kaugemal. Samas ei raatsi ratast väga pikaks õue jätta eriti kui vihmased ilmad, kahju on kohe teisest.
Vaata kas su ümbruskonnas keegi garaazi ei üüri. Ehk leiad mõne soodsa pakkumise.
Kui sul peaks veel tuttavaid rattureid olema ja mitme peale garaaz üürida.
Rattaid mahub garaazi päris mitu, samas peab rõhku panema ka garaazi turvalisusele.
Mina lähtusin korteriostu valikul väga paljuski just sellest, kuidas saaks tsiklit võimalikult mugavalt ja samuti ohutult parkida. Tõkkepuuga uuselamud tegelikult seda turvalisust ei taga. Ja otsustasingi siis lõpuks korteri kasuks, millel on väga hästi suletud hooviosa ning lisaks sellele ka maja all garaaz. Sõltumata sellest, et keldriruumides on kahtlaseid pikanäpumehi nähtud, siis sõidukite vastu pole huvi tuntud (sellised kiire realiseerimishuviga varganäod). Mida paremini on näha, et kusagil üleöö sõidukit hoitakse, seda rohkem meelitab see vaatepilt igasugu sõidukihuvilisi kohale. Seega soovitan küll hoiustada parklas, kus tavaliselt mehitatud valve ja teinekord ka valvekaamerate süsteem.
Ja kindlasti on abiks korralik signa, korralik kettalukk ning seisma jätmisel jäta käik sisse
Benelli TNT 1130
-
- Tsikkel: Ducati SFV4S
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 11 korda
Kahepoolne signa on hea varjant kindlasti ja hea on ka kui turvatsooniga, ehk kui liiga lähedale lähed teeb hoiatavad piuksud enne kui röökima paneb.
Üldiselt kõik asjad tulevad kasuks, ehk mida raskem asja liigutada seda kindlamalt võid ennast tunda.
Mida kauem peab vaeva nägema seda suurem ka vahelejäämis oht on.
-
Teema algataja - Postitusi: 45
Ega ma vargust väga ei kardagi, pigem häirib see et igasugune mats võib niisama sinna selga istuda oma lõbuks, sülitada sadula peale jne....
BaltarWithSix kirjutas:Plaanin mootorratta ostu kuid elan korteris. Maja ees on küll tõkkepuuga parkla kuid kõle tunne oleks ikka maja ette jätta jne. 500m kaugusel majast on ka valvega parkla Tallinnas, lasnamäel et võib olla see variant on parem? Millised on soovitused? Kas tasub üldse mootorrattaga jamada kui linnas garaazi ei ole? Talveperioodiks saaksin motika maale küüni jätta...
Elan ise ka lasnamäel ja hoidsin samuti majast 500m kaugusel olevas tasulises parklas. Ühe korra sai ka öösel maja ette jäetud aga ega siis hästi magada ei saanud (mingit signat vms. rattal pole). Hetkel õnneks ratas garaažis. Minu soovitus oleks küll selline, et hoia parem tasulises parklas. Tsiklitele tavaliselt autodest 2-3 korda odavam hind (viimati maksin ise 200 krooni kuus) ning nende asukoht kohe valvuriputka juures.
-
- Tsikkel: Freewind
Selle selgaronimise ja sadulale sülgamise (ka jõmpsikate ja pasandavate lindude) eest kaitseb ratast kate. Paar korda on juhtunud, et kui katet pole viitsind peale panna, siis on nuppe näpitud. Tegelikult olid mul pöidlad rõõmsalt taevapoole, kui ma esmakordselt oma tänast elupaika vaatamas käies selle ees kahte tsiklit parkimas nägin.
-
- Tsikkel: KTM 1190 Adventure R
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 31 korda
Signat pole, kortermaja ees juba viiendat aastat terve hooaja vältel.
Mul kusi naabri kass sadula täis. ju oli katte all mõnus soe ööd veeta. Muud häda pole õues hoidmisega veel olnud.
vaata youtube'is mõned videod ratta varguste kohta ja usun et langetad otsuse parkla kasuks
ise hoian parklas ratast. Kuigi kõrvalmajast ühel seisab ööpäevaringselt maja juures ketiga ümber raudposti (teist aastat juba ja terve talve oli seal)
Ketiga auto-posti küljes- kas siis lõikur ei võta seda? Ise hoian Lasnas tasulises(200) katte all u500m. Siiamaani olen läinud parkla juurde autoga ja katte autosse visanud selleks ajaks. Signat peale ei pane, sest vahest ei liiguta nädalaid. Kettalukk on peal.
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Kate on päris hea asi näppimise vastu. Aga kassid kusevad ühel hetkel peale niikuinii ja kui üks seda teeb, teevad teised sama iga päev. Sestap ostke loomapoest seda spray-d, mis kasse peletab (millegi pärast peletab mu naist kah) - täitsa töötab.
Maja ees parkimise turvalisus sõltub aga 100% sellest, kus sa elad. Läbikäiguhoovis on kindlam, et tullakse järgi. Nurga taga on aga see-eest töö põhjalikum, kui see siiski juhtub.
Ise hoian hooajal katte all maja ees, pole keegi näperdanud. Vana ratas muidugi ka.
Elan korteris, linnast veidi eemal väiksemas alevikus aga ikkagi ei riski tsiklit ööseks maja ette jätta. Aga mind on õnnistatud ämmaga kellel on linnas maja ja garaaz. Okupeerisin selle garaazi oma tsikliga. Niisiis kõigepealt autoga ämma juurde 10 km ja siis tsikli selga. Hea on see, et kogu varustus pesitseb mul samuti seal, pole kaasas vaja tassida.
Mina elan küll Paides kuid sellegipoolest ei julge maja ette jätta ja selle tarbeks rentisin garaazi et oleks tsiklit kuskil hoida. Pole veel raha signat muretseda, kuid eks see tuleks ka kohe ette võtta igaks juhuks.
põõsik kirjutas:Mina elan küll Paides kuid sellegipoolest ei julge maja ette jätta ja selle tarbeks rentisin garaazi et oleks tsiklit kuskil hoida. Pole veel raha signat muretseda, kuid eks see tuleks ka kohe ette võtta igaks juhuks.
Endise paidekana ja praeguse juhukülalisena võin öelda, et arvestades rahvaarvu on kaakide osakaal Paides ikka kohutavalt suur.
Ise hoian ratast maja taga asuvas "kinnises" hoovis, kus sõidukite värava jaoks on pulti tarvis, aga jalakäiatele piiranguid pole. Väga turvaliselt end küll ei tunne, aga parem ikka kui lihtsalt tänaval. Samas pikemate vihmaperioodide ajal viin ratta rooste eest peitu teises linna otsas asuvasse vanemate garaaži
Keegi südamerahuks GPS-GSM tracker-it ei ole installeerinud? Mul endal käib selline mõte aeg-ajalt peast läbi, päris odavaks on ka teised muutunud, näiteks: http://cgi.ebay.co.uk/Spy-Mini-GPS-Trac ... 3efff50e77
Hoian Koplis maja ees. Kate hoiab uudishimulikke pilke päris edukalt eemal.
Kui katet pole, siis kord aastas ikka juhtub midagi. Nt kistakse sadul puruks või lükatakse ümber ja pekstakse üht-teist sodiks.
Kate on aga kasside lemmik ehk seda tasub peale panna ja maha võtta eraldi kinnastega, muidu on kätel vahva ammoniaagikas juures
ColorTune küttesegu kontrollija: http://nagi.ee/photos/harimal/7776475/in-set/125775/
Kaupo Toom kaupo.toom@gmail.com 50 90 643, 52 20 897
Sama odavaks on muutunud ka seadmed, mis seda signaali blokeerivad.Aga abiks ikka.
munaz kirjutas:Keegi südamerahuks GPS-GSM tracker-it ei ole installeerinud? Mul endal käib selline mõte aeg-ajalt peast läbi, päris odavaks on ka teised muutunud, näiteks: http://cgi.ebay.co.uk/Spy-Mini-GPS-Trac ... 3efff50e77
-
- Tsikkel: XJ700X CBR929RR CRF450R CB919
ziim911 kirjutas:Sama odavaks on muutunud ka seadmed, mis seda signaali blokeerivad.Aga abiks ikka.
munaz kirjutas:Keegi südamerahuks GPS-GSM tracker-it ei ole installeerinud? Mul endal käib selline mõte aeg-ajalt peast läbi, päris odavaks on ka teised muutunud, näiteks: http://cgi.ebay.co.uk/Spy-Mini-GPS-Trac ... 3efff50e77
Vaevalt igal Jorsil Ida-virumaalt see olemas on, sellega oleks sul beik juba käes ja kurikaeltel nosud katki.
mina üürisin semuga koos garaažiboksi kus tsikleid hoiame, garaaž asub minust natuke kaugel aga söbral on kohe maja körval
üks päev seisis mul ratas kortermaja trepikoja ees ning ratast garaaži viies leidsin et mingid lapsed olid vildikaga ratta peale kirjutanud "marko kirjutas" önneks tuli niisama näpuga höörudes see kiri sealt maha, rattal peal signa kah, aga tahab veidike ikka köksu saada enne kui löugama paneb...
kui maja ees seisab, siis on signa peal ja lenks lukus, kui pikemalt hoian, siis panen U-locki ka esiratta külge
Vanamehel on masina jaoks garaaz üüritud juba aastaid, kuigi seal igast träni sitaks, siis masina nina ees on täpselt tsiklijagu ruumi, õnneks.
Yamaha XJ600S
Väga päevakajaline mure, kusjuures. Haabneemes lõpeb esmaspäeval meie ainsa tasulise parkla rendileping. Kui uut rentnikku ei tule, siis on mitmed sealsed tsiklistid (praegu on meid parklas umbes 10) suure küsimärgi ees. Ehk tuleb "jumal masinast" ja toob mingi lahenduse...
-
- Tsikkel: Buell CityX
Veidi kaupled ja 10 tuhhi eest on garaazi küll: http://www.auto24.ee/used/723508
Vaja veel kaldteed ja pargi seda siis kus tahad
jaanipoiss kirjutas:Veidi kaupled ja 10 tuhhi eest on garaazi küll: http://www.auto24.ee/used/723508
Vaja veel kaldteed ja pargi seda siis kus tahad
päris hea
germpz kirjutas:põõsik kirjutas:Mina elan küll Paides kuid sellegipoolest ei julge maja ette jätta ja selle tarbeks rentisin garaazi et oleks tsiklit kuskil hoida. Pole veel raha signat muretseda, kuid eks see tuleks ka kohe ette võtta igaks juhuks.
Endise paidekana ja praeguse juhukülalisena võin öelda, et arvestades rahvaarvu on kaakide osakaal Paides ikka kohutavalt suur.
germpz - sinu jutt mulle nüüd kinldasti eriti kindlustunnet ei andnud Eks siis peab seda enam kiiremas korras mingi signa peale muretsema....
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.