SV650 2001a sidur raske
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
SV650 2001a sidur raske
Tere!
Mure siis selline, et sidur on kuidagi raske ja töötab aint väga ülemises asendis, reguleerisin ülevalt eebli juurest, et esimene käik läheb sisse küll nõksuga ja on tunda, et päris lahutatud ei ole, aga kui veel keeran, et kenasti läheb, siis hakkab juba libisema. Kas on kellelgi äkki mingit ettekujutust, mida peaks timmima või mis mure masinat vaevab?
Ettetänades
Holari Pärnust
Re: SV650 2001a sidur raske
ülevalt heebli juures võid aint trossi vabakäiku reguleerida. ilmselt sul kettad kulunud. väike nõks käigu lülimisel on normaalne.
Kas see ketaste kulumine siis tähendabki, et võtab aint ülemises otsas ja töökäik on vägagi lühike ja sidur raske? JA varsti lõpeb päris ära?
Sorry, mul nata tume maa veel, aga üritan end harida.
Mul suht samad sümptomid '01 SV-l, haakumisvahemik väga lühike, ülemises otsas. Käib suht raskel, libisemist küll kuskil pole. Alguses ka pablasin, pärast hakkas pohhui.
Harjub ära.
-
- Kaupmees
- Tsikkel: Kawa/KTM/Honda/Beta
siduriheeblit vajutades on see võrreldes teiste ratastega raskem ? (trossi süsteemiga)
praktikas olen mitmel suzukil ära vahetanud 'raske siduri' sümptomi tõttu detaili nr17
http://www.mrcycles.com/fiche_image_pop ... ame=CLUTCH
muidugi tasuks vaadata üle ka siduritrossi olukorra, võta ülevalt lingi juurest lahti ja vaata, kui hästi tross kõri sees liigub ja ega trossil mõned kiud lahti pole,
ei tee ka paha trossi õlitus
www.motodepoo.ee
detail nr 17'l pikem jõu õlg ja peaks korda tegema, muidu on täiesti normaalne, et sv'l raske võitu sidur.
huvi pakub hoopis gaasi käik, seda tahaks lühemaks saada, jubedalt peab rannet väänama, kuidas seda teha?
Oskate ka mingit konkreetset sobivat pikema õlaga asendusdetaili koodi öelda? Mis ilma leiutamata sinna ilusti sobiks. Tross käib mu omal ilusti, õlitasin ka teist mingi aeg. Ja ülearu kõva see sidur ka ei ole, aga kui saab lihtsalt teha kergemaks, siis miks ka mitte.
Tänud kõigile kaasamõtlejatele, ega see siduritrossi õlitus halb mõte olegi, proovin seda kohe homme teha ja annan siis teada, mis juhtus, aga kui juba teistelgi on siduri käik lühike, juu siis selle ratta eripära.
Aga selle detaili 17 asja võib siin teemas edasi arutada, mida seal muuta annaks, kui originaal nata kehvem, kui teistel ratastel. JA gaas on tõesti pika käiguga, midagi keegi aretanud?
Holari
Gaasi saab lühemaks piagaldades r6 gaasi rutska, istub üks ühele aga käik on lühem
enda yamu dt'l on ka sidur raske võrreldes sõbra apriliaga. Kui siduri trossi õlitada kas see siis tõesti teeb kergemaks ?
Siin lugedes tundub jah, ma igatahes hakkan seda katsetama ja jagan muljeid.
Holari
Nii, sai siis see õlitus ja puhastus ära tehtud, ega ma sinna mingit õli pannudki, kasutasin WD40 ja lasin aga ühest otsast sisse ja liigutasin seda trossi ja see vedelik, mis sealt välja tuli, oli ikka väga must, ma ei tea kas nüüd märgatavalt kergemaks läks, aga kergem hakkas ikka, et sain jälle midagi ära teha.
Holari
sv meestel soovitaks vaadata seda saiti ka http://forum.svrider.com/
seal päris palju lihtsaid nippe.
Pandi siis mu rattale originaal kõrisse uus tross, mis on nata peenem ja väheke WD40 kõrri ja see sidur sai väga kerge.
Holari
-
- Tsikkel: VX 800
- Kontakt:
Minu rattal läks ka peale trossi vahetus sidur oluliselt kergemaks. Vahetasin kuna läks pooleks ja seda trossi keskelt. Kui kõri seest pesin tuli ka välja palju musta ollust ja roostest läga. Tross oligi tegelt keskelt pooleks roostetanud, kuigi sai teist pidevalt õlitatud, muidugi ei tea mis teised omanikud teinud olid. Uue trossi sain sõbra käest ja see sünnipoolest tegelt mõeldud M tüüpi vene rattale. See suvi juhtus analoogne lugu ka gaasi trossiga, läks ka seest pooleks, sinna sai kiiruga leitud tross vana muruniitja küljest ja no broblemos. Kui siduri tross liikus raskelt siis gaasitrossiga polnud enne ühtegi anomaaljat, seda kuni järsku pooleks läks ja koduni veel umbes 80km oli. Ega jäänudki muud üle kui karpade kõrval asuvast pöörete regullimis kruvist pöörded nii peale kruvida kui vähegi sai, liikus ilusti 80- 100kmh 6 käiguga ja loomulikult sõltus sõidu kiirus oluliselt tuulest, tee kaldest ja kurat teab millest veel. Ahja, kui ma muidu elupäästjat ei kasuta siis katkise trossiga kasutasin, seda selleks, et käiguvahetus normaalsem oleks, käiguvahetuse ajaks lükkasin lihtsalt korraks süüte välja, seda muidugi üles vahetamisel, alla vahetan nagunii üldiselt vahegaasiga.
http://www.krracing.ee/
Iseenesest, kui siduril midagi viga ei ole, siis võta tennisepall ja pigista seda, varsti kergem sidurit vajutada.
-
- Tsikkel: VX 800
- Kontakt:
xjorma kirjutas:Iseenesest, kui siduril midagi viga ei ole, siis võta tennisepall ja pigista seda, varsti kergem sidurit vajutada.
IRW +1
http://www.krracing.ee/
xjorma kirjutas:Iseenesest, kui siduril midagi viga ei ole, siis võta tennisepall ja pigista seda, varsti kergem sidurit vajutada.
targem inimene õlitab trosse korra kuus (oleneb kui palju sõidetakse)
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.