Hälvik-autojuhid
Re: Hälvik-autojuhid
Olen ise koera omanik ja tean täpselt, mis tunne Sul on.
Aga.
Lahtiselt jooksev koer on normi rikkumine. Koer peab olema paela otsas. Ja omanik vastutab selle eest, et koer lahtiselt ei lippaks. Kui koer lahti on, ja autoga kokku saab, siis koera omanik vastutab autole tekkinud vigastuste eest ning ühtlasi vastutab omanik ka oma koera edasise käekäigu eest. Kõlab julmalt, aga nii on.
Sõltuvalt auto ja koera suuruste vahest ei pruugi autojuht märgatagi, et koer põhja alt läbi käib. Näituseks - olen ise lasknud Land Cruiseri alt läbi keskmise suurusega lambakoera, kes jooksis nii ootamatult auto ette, et ma ei jõudnud isegi pidurdada. Mõtlesin veel, et nüüd on koer surnud ja autol vähemalt pamperi alumine osa katki. Tegelikult ei kostunud löögi häältki mitte. Ehk siis, kui ma sel hetkel poleks vaadanud teele vaid näiteks peeglisse või raadiot sättinud, poleks ma teadnudki, et koer põhja alt läbi käis. Miks seda räägin? Sinise sedaani juht ei pruukinud samuti märgata koera põhja alt läbi käimist. Kui ta aga märkas, siis oleks ta pidanud vähemalt veenduma, et koeral on omanik, kellele koera eest hoolitsemine üle anda. Kui omanikku ei ole, pidanuks ta sõltuvalt looma vigastustest osutama koerale abi.
Avaldus politseile? Jah, sündmuse fikseerimiseks kas või puhuks, kui koeral on (ravi)kindlustus. Võimalikud tulemused? Kui sinine sedaan ise ennast üles andma ei lähe, siis nulli lähedased. Taas kord kõlab julmalt, kuid isiklikult mina olen veendunud, et politseil ei ole ressurssi, et otsida sinise sedaani juhti, kes võib-olla märkas, et ajas koera alla. Ja isegi kui oleks, siis kõlab see veel julmemalt, kuid ökonoomsuse printsiibist lähtudes mina ei usu, et politsei sellega tegeleks. Sest aur, mis läheb sinise sedaani otsimisele ja kogu asja menetlemisele ei ole tasakaalus hüvega, mida ühiskond sellest saab.
Edit: Pirita-Kose on Tallinna haldusalas, eks? Kui jah, siis http://www.tallinn.ee/lemmikloom/Koerte ... se-eeskiri
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.