Kiirusekaamerad - asukohad, statistika, müüdid ja tegelikkus
Moderaator: Moded
Re: Kiirusekaamerad - asukohad, statistika, müüdid ja tegelikkus
Nii palju kui mina olen näind, siis sähvib punaselt...paar korda "testi ajal" minu peale ja paar korda minu ees sõitvate autode peale. Igal juhul punane...
Mina olen ka kollast välku näinud...
Ise mõtlesin, et äkki nagu hoiatuseks või nii
Punast välku on ka olnud.... üks paber tuli ka selle kohta koju...
Kollase välgutamise kohta ei ole paberit tulnud..
-
Teema algataja - Postitusi: 607
- Tsikkel: CB1000R
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 2 korda
- Kontakt:
http://www.animalistika.ee
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Igal juhul, kui viimati Tallinnas käisin, lasin ühtlaselt 120-ga minna, ei reageerinud mu peale ükski pildikast. Mõnus oli.
Eraldi kiidan aga autojuhte. Ühtegi tõbrikut ette ei sattunud, küll aga mitu sohvrit, kes mulle möödasõiduks ruumi tegid, vaatamata vastutulevatele autodele. Müts maha. Ma küll neid vingujaid ei usu, kes Eesti sõidukultuuri pärast halavad. See ikka palju paremaks läinud.
-
- Tsikkel: vfr
pole ta nii hullusti halb olnudki kunagi...
mulle sähvis 90 alas kui söitsin 83kmh
helistasinkohe igale poole ja küsisin et mis krt toimub.
aga mööda tartu mnt on kohe lust söita kui need kaamerad käima pandi
käbi
-
- Mode
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
K2bi kirjutas:mulle sähvis 90 alas kui söitsin 83kmh
helistasinkohe igale poole ja küsisin et mis krt toimub.
aga mööda tartu mnt on kohe lust söita kui need kaamerad käima pandi
käbi
no sa sõitsid jalgrattaga ju!
K2bi kirjutas:aga mööda tartu mnt on kohe lust söita kui need kaamerad käima pandi
Muarust on asi sama hull kui varem, kiirused on ainult madalamad. Nüüd venivad suur osa juhte 75-80 kmh ja kaamerate tsoonis lasevad selle kiiruse veelgi allapoole. Sabad tekivad nende taha samamoodi ning möödasõidud on jälle sama pikad ja ohtlikud. Lisaks täheldasin, et kiiruskaamerad on mitmel juhul paigutatud nende sirgete lõppu, kus oleks ainsad mõistlikud möödasõiduvõimalused. Kuna aga möödasõidul ikka kiirus suuremaks läheb just enne tagasireastumist (ja kaamerat), siis jäävad möödasõidud tegemata. Venime jälle grupis eksole
-
- Tsikkel: HD
- Tänanud: 15 korda
- Tänatud: 10 korda
mella kirjutas:... Lisaks täheldasin, et kiiruskaamerad on mitmel juhul paigutatud nende sirgete lõppu, kus oleks ainsad mõistlikud möödasõiduvõimalused. Kuna aga möödasõidul ikka kiirus suuremaks läheb just enne tagasireastumist (ja kaamerat), siis jäävad möödasõidud tegemata. Venime jälle grupis eksole
Jah, ka mina sain oma välgu ühe sellise juures kätte (küll õnneks testperioodil). Nüüd üritan autoga sõites Tartu maanteed vältida, kasutan kas Viljandi või Piibe maanteed.
UKs toimub sama tõmblemine. Niipea kui kaamerat nähakse siis võetakse igaks juhuks hoog maha. Koheselt tekib doominoefekt- iga järgnev sõiduk pidurdab veelgi rohkem ning ummik on kerge tekkima.
-
Vahe ongi, et millega sõita. Autoga sõites on asi palju närvilisemaks läinud. Kui saba kaameraga kohakuti saab, litsutakse gaas põhja, et enne järgmist kaamerat mööda saada ja see on mu meelest kaugelt hullem, kui varasem mõistlik ühtlane +15. 85-ga venijatest sõideti vanasti mööda ja saba ei tekkinudki. Nüüd on teisiti.
Tsikliga sõites aga oled neist probleemidest vaba. Vajud kõigist vaikselt mööda ja pole ka vaja 130 sisse keerata, et kellestki mööda hüpata, nagu autojuhid kaameratsoonis teevad.
Mõtteainet veel:
Norras on praegu katsetusel lahendus, kus kaamera lisaks kiirusele loeb ka numbrimärke. Nende põhjal fikseeritakse kahe järjestikuse kiirusekaamera vahelise maa läbimise aeg. Ja juhul kui see näitab, et sõiduki keskmine kiirus sel lõigul oli suurem kui maksimaalse lubatud sõidukiiruse korral, on trahvikviitung teel postkasti.
Ma ei imestaks, kui kohalikud kaamerad peagi seda ka oskavad.
Ja ANPR ehk automatic number plate recognition system oskab veel paljut põnevat. Näiteks võrrelda reaalajas numbrit andmebaasides oleva infoga kindlustuse, ülevaatuse ja politsei infobaasidega. Nii et kindlustuse või ülevaatuseta sõidukiga kaamera vaatevälja sattumine ei pruugi tulevikus rahakotile ka just soodsalt mõjuda.
ANPR saab edukalt lisada ka politseiautode standarvarustusse, nii et ta jälgib automaatselt numbreid auto ees ja taga. Ja kui midagi valesti, annab sellest piiksudes märku.
Seadusega vägikaika vedamine saab järjest keerukam olema.
aga seadused ongi täitmiseks ju, kui köik oleksid eeskujulikult seaduskuulekad, poleks mingeid selliseid süsteeme vaja arendada
-
- Tsikkel: GL 1800
- Tänanud: 62 korda
- Tänatud: 37 korda
Ma ei imesta, kui mingi 30... aasta pärast saavad kõik vastsündinud kiibi nahaalla ja siis iga samm ja liigutus teada! Sealt edasi pole enam pikk tee, et saab ka juba aju mõjutada ja keegi ei saa-taha midagi seadusevastast teha Valvekaamerad on selle kõrval ikka alles lapsemäng!
Ja mis on halba selles, et keegi ei tee paha?
-
- Tsikkel: SV1000
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 2 korda
See ongi paha et normaalne inimkond keerataks selle jälgimise ja võibolla isegi kontrolli endale võtmisega täiega p**s*. Pole mingeid zombisid vaja.
-
Et mis on halba, kui keegi ei tee paha?
Inimkonna areng seiskub siis. Kõigel ühiskonnas toimuval on oma roll. Seal hulgas kuritegevusel - kuritegevus on väike ühiskonna regulaator. Suurim regulaator on täismõõdus sõda. Inimkond kipub jagunema kihtidesse, kusjuures, mida üleval pool kiht on, seda rohkem soovib ta ennast alumistest isoleerida, et ei peaks jagama rikkust, mis tänu paremale positsioonile nende kätte koondub. Kui poleks regulaatoreid, koonduks lõpuks kõik üles, samas, kui sinna värsket verd ei tule, muutuvad nad lõpuks kõik rantjeedeks, sest milleks midagi reaalset toota, kui võib elada protsentidest? Selle asja nimi on stagnatsioon.
Regulaatorid aga võimaldavad nii inimeste kui varanduste liikumist vertikaalselt kihtide vahel, hoides "vee värske".
Kõige selle tunnistamine muidugi ei sega mind ennast kaitsmast omaenda kihi (mittekurjategija) vajadusi.
Seadusevastased teod aga on ja jäävad. Ja kohe, kui mõni kiht on liiga stagneerunud, et suuta ennast kaitsta, leidub ka kohe keegi, kes nad uppi taob. Paraku.
tere jõudu
Küsimus selline ,kui Tallinna poolttartu poole sõita siisvahetult enne Kükitat on üks kaamera, oskab keegi öelda mis on lubatud kiirus sellel alal.Ise sõitsin sajaga ja teatsin et seal saja ala aga kaamera tegi pilti , nüüd tahaks teada,kas ma tõesti eii pannud märki tähele või keeras kaamera vimpka sisse. Ja muidugi ma sõitsin autoga ,et kellelgi asjast vale aru saam ei jääks.
tänud vastuste eest juba ette
-
- Tsikkel: ZX-10R
- Kontakt:
kolp kirjutas:...vahetult enne Kükitat on üks kaamera...
See on üsna hiljuti alanud 90-ne ala. Mõlemalt poolt. Nii Tartu-Tallinn kui ka Tallinn-Tartu. Riik võiks trahvi tasumise peale ka tänukirja saata nagu ikka sponsoritele tänu avaldataks. Ikka koos pildiga ja "täname meeldiva koostöö eest" või midagi sellist...
Igast moto-juhtumiste piltwerk: http://flickr.com/raulkaidro
http://www.kawasaki.ee, http://www.maddog.ee
deem siis jäi ikka märk kahe silma vahele , aga õnneks miskit suurt trahvi sealt tulla ei saa,arvestades auto spitoka eksimist ja kaamera +/- , kõigest paar kilti üle lubatu.
-
- Tsikkel: Kawasaki Er-6n
- Kontakt:
Kiiruskaamerate asukohti saab vaadata http://www.geoape.com/tags/kiiruskaamera/map
Kui tead mõnda veel, siis pane juurde Või pidigi neid 16 olema?
-
- Tsikkel: HD
- Tänanud: 15 korda
- Tänatud: 10 korda
Kas kellelgi on kogemusi- kuidas need rahamasinad lumesajus ennast õigustavad? Selliste talveilmade juures kattub sõiduki esiosa üsna kiiresti lume või jäitega ning numbrimärgi tuvastamine ja rikkumise fikseerimine on raskendatud. Võibolla hakkab politsei nüüd hoopis lumiste numbrimärkide eest trahvima?
-
- Tsikkel: GSX-S 1000
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 26 korda
tea kas tõesti pean iga paari km tagant seisma jääma ja esiotsa pühkima hakkama?
selline juhtum ka,paar kuud tagasi sähvatas ära aparaat,siiamaani pole midagi tulnud
Kas keegi omab informatsiooni, kui hoiatustrahvi kiri potsatas e-maili kasti ning kui ma sellele pole reageerinud u. kuu aega, siis kas mulle on otsa lajataud ka mingi viivis ilma mulle teatamata? Igatahes otsust id dekrüpteerijaga avada enam ei saa, kas neil on mõni ajaline limiit, kui nad aeguvad äkki?
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 341 korda
- Tänatud: 439 korda
- Kontakt:
eks saad kohtutäituri kulud ka juurde. kuuga peaks nad vist makstud olema.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.