2. käik läheb R6-l raginaga sisse

Kui mutrivõti peos püsib (või siis üldse ei püsi), kui vajad abi või nõu mootorratta remondil või soovid tehnika üle arutleda. Kui pluss ja miinus on lootusetult segi ja amprid ajavad volte taga.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
  1. Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
  2. Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta

NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!

Teema algataja
heigo20

2. käik läheb R6-l raginaga sisse

Lugemata postitus Postitas heigo20 »

Selline mure siis, et kui vähe suurem kiirus, u. 30 km/h,ehk kiirendades, siis ei taha 2. käik hästi sisse minna.Aga kui väga väikese hoo pealt teine sisse lükata, siis läheb ilusasti.Teised käigud lähevad normaalselt ülesse ja alla tulevad kõik käigud hästi.Mootori-käigukasti õli ka normis ja trossi ei saa ka liialt ju pingutada, muidu libiseb, oskab ehk keegi nõu anda.Tänud.

Kasutaja avatar

taimo_80
Tsikkel: Honda TL1000R
Kontakt:

Re: 2. käik läheb R6-l raginaga sisse

Lugemata postitus Postitas taimo_80 »

See on nende rataste tüüpviga ja ainus mis aitab on käigukast remonti saata. Täpsevalt nad freesivad seda teise käigu hammakat ja nikerdavad seelle uuesti originaal seisundisse.
Edu

Honda nsr125R -> Kawasaki zx6R -> Honda TL1000R
Kasutaja avatar

Putukas
Tsikkel: R6

Lugemata postitus Postitas Putukas »

Mis suurem kiirus see 30km/h on? Mina vahetan oma R6-ga küll kõvasti hiljem käigu ära 8)

You're Driving Me Mad
Kasutaja avatar

tramm66
Tsikkel: gixxer
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tramm66 »

Õlivahetus korraliku brändi vastu ja elu jälle lill...
http://www.dragbike.ee/pood/?p=1&id=137&item=1462
Kui ei usu siis võta kassipersest musu :mrgreen:
Kui kumbki eelnev ei aita siis 20g seda huinjaad: http://www.dragbike.ee/pood/?p=1&id=134&item=809
Kui need eelnevad ka ei aita siis ilmselt valetad, et oled üldse neist kolmest midagi proovinud - eriti soovitan ikkagi seda keskmist... või neljandat mida poest saada polegi...
Pilt

Kasutaja avatar

argo
Tänanud: 50 korda
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas argo »

Arvan ka, et see nende tüüp probleem! Mul R1 ka ragiseb ja mitte vähe :D Vahepeal isegi nii kõvasti, et hirm hakkab kohe..selline tunne, nagu käigukast lendaks laiali. Aga peaks proovima seda õlilisandit mida tramm soovitas, äkki aitab :roll:
Kas orienteeruvalt oskab ka keegi öelda, et palju see remont ka maksma läheks.. :roll:

| Uuendan ja konverteerin vananenud foorumeid ning nende andmebaase | Muu IT abi |

Kasutaja avatar

Cado
Tsikkel: R1_450EXC_VTX1800_Scrambler4X4
Tänanud: 28 korda
Tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas Cado »

Kui juba ragiseb ,et sul endalgi hirm hakkab ei aita siin mingid lisandid!
Tramm täna pole parimas tarkuses. :D

Remont ei lähe eriliselt kalliks kui ksati sisu ise välja kisud ja viid kuhu vaja.
Kui ei oska siis natuke ikka summat kerib.

--R1-- / Polaris Scrambler 500 4*4 / KTM 450 EXC & VTX 1800 ja nende vahel natuke USA rauda
Kasutaja avatar

argo

Cado kirjutas:

Kui juba ragiseb ,et sul endalgi hirm hakkab ei aita siin mingid lisandid!

Remont ei lähe eriliselt kalliks kui ksati sisu ise välja kisud ja viid kuhu vaja.
Kui ei oska siis natuke ikka summat kerib.

Hirm jah.. :D vahest teeb sellist häält et.. aga ka samas vahel läheb nii sisse, et ei kuulegi ega tunne.. Sama teeb ka esimesega :roll:
Ei lähe eriliselt kalliks..kallis on kallis? :mrgreen:

| Uuendan ja konverteerin vananenud foorumeid ning nende andmebaase | Muu IT abi |

Kasutaja avatar

tramm66
Kontakt:

Cado kirjutas:

Kui ennast juua täis juua siis higistad ja situd selle mõne järgneva päeva jooksul välja ja kõik on jälle korras. Kui aga mootorisse mingit surrogaati kallad siis higista või situ aga vot korda see kuidagi enam ei lähe :mrgreen: Seda ma tahtsin öelda... Käigud raginaga sisse lähevad siis esimene patune on s**t ÕLI nah... sidur kleebib kaasa ja nii see läheb... seda tahtsin öelda tglt... vist :mrgreen: Pealegi on mul tsurr peal sest ülehomseid sünnipäevalapsi ei tohi mitu päeva sõimata jne.. pöö

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Nuuh, minu tagasihoidliku arvamuse järgi on õli süüdi reeglina siis, kui teda kohal ei viibinudki. Või oli temast lahkunud juba ammu kõik, mis ta'st õli tegi (aastaid vahetamata). Kui aga õli on vähemalt normaalne ja selliste omadustega, mida tootja on ette näinud, on lagunemise peapõhjus siiski sõitja ise, tema käitumine rattaga, kõrvad, millega masina protestihääli kuulda ei taha, näpud, millega jäeti tegemata õiged reguleeringud, joodiku värisevate jäsemete puudumine, mille tõttu kõik liigutused ilma meelitamata, raksti ära tehakse jne.
Õli.... jah, parem õli tagab väiksema kulumise küll, aga sellest saab teada vaid see, kellel sõitjapoolseid probleeme eriti ei esine. Ülejäänud keeravad oma ratta muul põhjusel ammu enne tuksi, kui see juhtunuks normaalse kulumise läbi.
Ja nt veidi vanemate masinate puhul pole see kõige parem õli küll kaugeltki kõige parem. Enda 87. aasta loomale ostsin seekord puht kogemata täissünteetilise õli. Kassas imestasin küll, aga lõin käega, et proovime. Muidu tootja ja viskoossus kõik sama. No viimane kord. Poolsünteetilisega töötas pehmemalt. Ja mineraaliga veel pehmemalt. Ehk siis, nagu Himler ütles: Igale oma.

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
Kasutaja avatar

tnacc
Tsikkel: Can-am Outlander 800

Lugemata postitus Postitas tnacc »

jaaaa
mul oli kunagi uhke Ford Sierra, ta oli sel ajal ainult 8 aastat vana :lol:
sai mootorisse valatud Teboili täissünti
sellega asi piirdus
sinna mootorisse ei pidanud enam kunagi midagi kallama. :wack:

Planeeta korvis sündinud
Kasutaja avatar

argo

Mul on sama õli mootoris 10w-40 poolsünt http://www.dragbike.ee/pood/?p=1&id=137&item=1462 Ja õlivahetused alati korralikult ära teinud!

Kasutaja avatar

speedvana
Tsikkel: FZR

Lugemata postitus Postitas speedvana »

alustada õlivahetusega on oluliselt odavam/mõistlikum soovitus kui, et kk sisu välja koukida ja siis vaadata mis teha saab :bsmile:

mets
Tsikkel: HD Dyna, Ducati Monster S4

Lugemata postitus Postitas mets »

Mul on R6 ja ka sama probleem. Keegi oskab äkki öelda, kus seda remontida osatakse?

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Vot speedvana soovitus on jummala õige. Eriti, kui seda sõna-sõnalt võtta. Selles point ongi, õli jäetakse lihtsalt vahetamata õigel ajal. Ja kui niimoodi 3 - 4 normi läbi täristatud, mis efekt siis sellest ikka enam tuleb, kui siis viimase peal õli sisse valad, mh, ah? Ega parem õli juba tuksis asja korda ei tee, imesid ei juhtu.

Ütlen ausalt, minu silmad pole näinud veel seadet, mis oleks tuksi läinud selle tõttu, et õli on olnud mingi tundmatuma tootja oma. Isegi vene aegse auto mootor EI LÄINUD šlammi täis isegi mitte puhtalt vene õliga sõites, kui panid sellele mootorile ette nähtud õli, vahetasid seda õigeaegselt ja vahetasid ka filtri. Mingi mootori läbipesuga pole ka kunagi tegelenud. Mu oma isa VAZ2103 sõitis puhtalt vene õli peal, silindrid puuriti 277 000 peal, aga masin oli veel piisavalt hea, et käivituda -30 temperatuuri peal (Volvo 740 ei läinudki käima ja tuli sama ziguli slepis 50 kilomeetrit Tartusse kah) ja väntvõllile läksid uued ORIGINAALMÕÕDUS saaled, st vänt oli jumala korras. Ja see mootor oli puhas. Ma ainult vanade masinatega sõidangi, no ei lagune seal miski, mis metallist on tehtud.

Tnacc-i vana Sierra mootor oli aga enne seda saatuslikku õlivahetust täpselt šlammi ja muud paska täis, mille sünteetiline liikvele lõi ja sellega mõne saale õlikanali ära ummistas. Tulemuseks ilmselt siis lõi saale ringi, oli nii? Ega ma ei kujuta ka ise ette, mida sellise hooldamata mootoriga teha, kui lahti võtta ei taha.

Peaasi - vahetage õli õigeaegselt. Ja ärge eksperimenteerige, kui juba olete leidnud sobiliku õli. Ükski õli ei tee tagasihoidlikust veohobusest pegasust. Mitte ükski.

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 693 korda
Tänatud: 455 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Tsikkelröövel kirjutas:

......... Ükski õli ei tee tagasihoidlikust veohobusest pegasust. Mitte ükski.

Ja nii need müügimehed välja suridki :cry:

Saadetud kettaga lauatelefonist!
Kasutaja avatar

motie
Tsikkel: R6 00.a
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas motie »

mets kirjutas:

Mul on R6 ja ka sama probleem. Keegi oskab äkki öelda, kus seda remontida osatakse?

www.dragbike.ee Ronny Kärner peaks tegelema sellega. Sõbrale vähemalt tegi tema.

Kasutaja avatar

tramm66
Kontakt:

motie kirjutas:
mets kirjutas:

http://www.dragbike.ee Ronny Kärner peaks tegelema sellega. Sõbrale vähemalt tegi tema.

Mina teen dragbikes neid käimasi aga lähim aeg on alles sügisel peale hooaja lõppu... Pöördu Ramo poole - neil on ka täitsa tiptop tegija olemas.

Kasutaja avatar

tnacc
Tsikkel: Can-am Outlander 800

Lugemata postitus Postitas tnacc »

Tsikkelröövel kirjutas:

Tnacc-i vana Sierra mootor oli aga enne seda saatuslikku õlivahetust täpselt šlammi ja muud paska täis, mille sünteetiline liikvele lõi ja sellega mõne saale õlikanali ära ummistas. Tulemuseks ilmselt siis lõi saale ringi, oli nii? Ega ma ei kujuta ka ise ette, mida sellise hooldamata mootoriga teha, kui lahti võtta ei taha.

täpselt nii oligi
lisaks nukkvõll ja jms

Planeeta korvis sündinud

mets
Tsikkel: HD Dyna, Ducati Monster S4

Lugemata postitus Postitas mets »

Aitäh info eest, eks ma ootan hooaja lõpu ikka ära.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”