Suunatuled !

Moderaator: Moded

Teema algataja
humaxx

Suunatuled !

Lugemata postitus Postitas humaxx »

Et siis ma saan varsti endale 110cc dirt bike , millel pole suunatulesid, aga oleks vaja.... et siis küsimus selline : kust saaksin terve suunatulede süsteemi ja kui palju see maksab ?

Suured tänud vastuste eest ! :)

kurikristjan
Tsikkel: SV1000
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 2 korda

Re: Suunatuled !

Lugemata postitus Postitas kurikristjan »

Milleks sellele suunakaid vaja on, näitad metsa vahel suunda et hundid ja rebased näeks kuhu sa keerad või?

Muidu poest on vaja osta relee, 4 suunatuld ning lenksule sobiv lüliti suunatulede võimalusega. Natukene juhet, pistikuotsi või klemmiliistu, võibolla ka jootetarvikud ning ühendad kogu selle koogelmoogeli kokku. Hinnaks tuleb ca 1k eeldusel et ostad poest uued jupid (300 kroonised suunakapaarid 2tk ja mingi odavama relee, lüliti) pluss oma töö ja aeg selle supi külge panekuks.

Kasutaja avatar

hotshot
Tsikkel: crf 450r, Varadero

Lugemata postitus Postitas hotshot »

Selle 110cc dirt bikega ju niikuinii tänaval sõita ei tohi, nahhui neid suunakaid veel vaja! Ja minuarust pole siukstel pillidel ka akut. Ma külle ei tea kuidas neid suunakaid sinna üleüldse installeerida võimalik peaks olema.

Teema algataja
humaxx

Lugemata postitus Postitas humaxx »

oota mis ma olen siis valesti aru saanud w ? et ei tohi sellega tänaval sõita ? :|

Kasutaja avatar

Kirs
Tsikkel: BMW
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 23 korda

Lugemata postitus Postitas Kirs »

No kui sellel mudarattal pole tehasest tulnuna mingeid tulesid küljes olnud, siis loomulikult ei ole see asi mõeldud liikluses kasutamiseks. Ikka mudas sõitmise juurde pead jääma. Nii lihtne see pole, et kruvid ise tuled ja viled külge ja asi tänavalegaalne.

SERTÃO

Huck
Tsikkel: zr550 "Zephyr"
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Huck »

No kui dokumendid ja load on olemas, siis jääb asi tõesti vblla tulede taha.
Kui mitte, siis ei aita need suunatuled kuidagi tänavale... pane või topelt (lol) (togi)

Puud hüppavad teele väliskurvist!
Kawa zr550 "Zephyr", Honda CBR1000f "Hurricane"
Kasutaja avatar

pyramiid
Tsikkel: Kawasaki Versys 650
Tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas pyramiid »

humaxx kirjutas:

oota mis ma olen siis valesti aru saanud w ? et ei tohi sellega tänaval sõita ? :|

Ei usu, et dirtbike´l kaasas sellised serdid, mis teda tänavalegaalseks teha laseks. Tavaliselt sellistel kohe tehasepoolsetel paberitel ka kirjas - Offroad use only! Seega kui tänavale minek, siis vaata kohe selline isend välja, millel selles osas mingit aretamist ei tuleks ette!

Keretööd
Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 704 korda
Tänatud: 463 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Kodanik on ka ära unustanud, et 110 ccm "sitaratas" avalikus liikluses vähemalt A1 lube vajab :roll:

Saadetud kettaga lauatelefonist!
Kasutaja avatar

ralf
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas ralf »

Mul tekkis küsimus, et kodanik soovib vaid suunatulesid külge kruvida, mis iseenesest pole mingi suur kunst, aega läheb vaid, kuid mul tekkis küsimus selline, et ma ei ole veel ühtegi Dirt Bike näinud, millel oleksid esimene ja tagumine gabariit tuli, nr.tuli, pidurituli, lähi ja kaugtuli ees, ning tagavaate peegal parempoolse liikluse korral vähemalt vasakulpool?? :D
Samas kui kõik see võimalik oleks, siis ma teeks ülehomme kohe oma PoketBike arvelevõtmise ära- miks ülehomme- tuled vaja külge monteerida! :D
Ahjaa, signaal ka veel! :D

Motopood BIKER24.EE
Kasutaja avatar

hillart
Tsikkel: Yamaha WR250F

Lugemata postitus Postitas hillart »

Jätkan siis teemat, kuna see on ka minu jaoks aktuaalne.
Nimelt oman taolist siklit - Yamaha WR250F.
Kõik kenasti arvel ja numbritega. Seni ka ülevaatused läbinud. Seda küll mitte minu käes olles, vaid endise omanikuga. Muus osas nagu klapiks (number, tuled, spidomeeter), kuid vaat suunatuledega on tegemist (ülevaatusnõuetes näpuga järge vedades). Nimelt pole taolisel masinal valmistajatehase poolt neid ju ette nähtudki ja ka kinnitamiskoha leidmisega on selle tsikli juures tegemist. Kas need ikka peavad üldse küljes olema, kui algkujul pole neid ette nähtud? Sai ju ka omal ajal (ma paarkümmend aastat tagasi) sõidetud riistapuudega, milleste seljas olles piisas pöörde tegemisel käemärguannetest. Ka olen praegu näinud tänavatel liiklemas selleaegseid mootorrattaid, millistel suunatuledest õhkugi pole ja milliste juhid vasakule-paremale pöördeid tehes usinasti kätega vehivad. Noh, minule on need märguanded igati arusaadavad ja pole nagu probleeme, kuid ...
Ja see signaal kah veel, mis peaks samuti küljes olema?
Seega - kui kõik muu (tuled jne.) vastab nõuetele, siis kas ikka need moe pärast külge riputatud suunatuled ja signaal on ikka vajalikud? Missugune võiks olla see ühene vastus?

Kasutaja avatar

Mhhh
Tsikkel: Mini&GPZ305

Lugemata postitus Postitas Mhhh »

Kuskil oli minuarust kirjas, et kui pole tehases ette nähtud suunatulesid, siis tuleb käega vehkida (nagu mina hetkel teen).

Signaal olemas mul, aga ma ei näe tegelikult selle mõtet. Mitte kunagi pole vaja olnud seda kasutada.

Mini (Riga 30) chopper & Kawasaki GPZ305->
Kasutaja avatar

oldmoped
Tsikkel: Misasi see veel on?
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas oldmoped »

Suunatulede nõue algab mingist tootmisaastast ülespoole. Täpset aastat ei julge pregu unisena öösel ütlema hakata, aga mingi 90'ndate lõpust see peaks olema. Sellest hilisema tootmisaastaga tänavalegaalsed rattad lihtsalt ei ole saanud mittekuidagi algselt ilma suunatuledeta olla, sest vastasel juhul ei oleks neile väljastatud kehtivat tüübikinnitust.

hälvik
Kasutaja avatar

Mhhh

No mitte ei leia seda, et pärast 90'ndate lõppu ehitatud masinatel peavad suunatuled olema (võib-olla jäi miskit mul hetkel vahele). Liikluseeskirjas on ainult selline lõik suunatulede puudumise kohta (mujal on igasugused nõuded jms. asjad):

"§82. Suunamärguanne tuleb vastavalt liiklusolukorrale anda õigel ajal, kuid mitte hiljem kui 3 sekundit enne sõidu, manöövri või peatumise alustamist. Suunatulemärguanne peab jätkuma manöövri ajal ja tuleb lõpetada kohe pärast manöövrit, käemärguande võib lõpetada vahetult enne sõidu alustamist, manöövrit või peatumist.

§83. Juht, kelle sõiduki ehituses pole suuna- või stopptulesid ette nähtud, peab andma märku käega järgmiselt:
1) paremsuunamärguandeks tõstma õla kõrgusele kõrvale sirge parema käe või kõverdama samasse tõstetud vasaku käe küünarnukist täisnurgi ülespoole;
2) vasaksuunamärguandeks tõstma õla kõrgusele kõrvale sirge vasaku käe või kõverdama samasse tõstetud parema käe küünarnukist täisnurgi ülespoole;
3) pidurdamismärguandeks liigutama kõrvale tõstetud sirget kätt üles-alla.

Juht peab kasutama kirjeldatud käemärguandeid ka suuna- või stopptulede rikke korral või sõitmisel töötavate ohutuledega."

Kasutaja avatar

Ivoonu
Toetajaliige
Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
Tänanud: 109 korda
Tänatud: 65 korda

Lugemata postitus Postitas Ivoonu »

Nagu ikka, on iseehitajale selline hea teos üllitatud, nagu seda on Mootorsõiduki ja selle haagise tehnoseisundile ja varustusele esitatavad nõuded

5) L kategooria sõidukil peavad olema valmistaja juhendi kohased suunatule laternad ja 1996. a või hiljem valmistatud L kategooria sõidukil E-reegli nr 50 nõuetele vastavad suunatule laternad. Nende paigutus peab vastama E-reegli nr 53 või direktiivi 93/92/EMÜ nõuetele ning järgmistele nõuetele:
– suurim kõrgus teepinnast – 1200 mm;
– vähim kõrgus teepinnast – 350 mm;
– esisuunatule laternate valgusavade vaheline vähim kaugus – 300 mm;
– peavad asetsema väljaspool lähitule või kaugtule laterna/laternate väliskülgede püstpuutepindasid;
– suunalaterna valgusava ja lähima lähi- või kaugtule laterna vaheline kaugus peab olema vähemalt 100 mm;
– tagasuunatulede laternate valgusavade vaheline vähim lubatud kaugus – 240 mm;
– tagasuunatule laternad ei tohi asetseda sõiduki tagumisest gabariidist eespool rohkem kui 300 mm;

Kasutaja avatar

Mhhh

No näed, ikkagi jäi midagi kahe silma vahele :wack: .

Kasutaja avatar

Kalmer
Tsikkel: Intruder1500
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 5 korda

Re: Rumalad küsimused 2

Lugemata postitus Postitas Kalmer »

Plaanis originaalsuunakad välja vahetada..
Kuskil ette antud ka mingid kriteeriumid nõuetega? Kui Kõrgel vms? 8)

https://saunakuut6.webnode.com/trip-advisor/
Parimad Järvamaa saunad,kümblustünnid rendiks.
Viis8172566

Kasutaja avatar

Magimees
Tsikkel: Aprilia Shiver 750cc

Lugemata postitus Postitas Magimees »

Kuskil ette antud ka mingid kriteeriumid nõuetega? Kui Kõrgel vms? 8)

Autokoolist meelde jäänud, et seaduse järgi peab vasaku ja parema suunatule keskpunktide vahe olema vähemalt 25 cm. (et oleks eristatav, kuhu poole siis keerama hakkad)

Ja lisaks peavad suunatule klaasidel ilutsema E tähised kui ei soovi ,et sind kordusülevaatusel peedistatakse.

Vahetasin enda vanal endurtsil tehase suunad korralike aftermarket omadega, millel on sees väiksed reflektorid ja mini 21w pirnid. Pimestavad rsk aga on kuradi hästi nähtavad :D

N.B! Mälu järgi kirjutatud ja ei viitsi liiklusseadust hetkel sirvima hakata, seega võisin suunatulede kaugusega puusse panna...

Võrr-> Stella 50cc -> Moskva 125cc ->Dirt bike 110cc ->Kawasaki KMX 125cc -> Aprilia Shiver 750 cc

janis
Tsikkel: Kawasaki GTR1000
Tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas janis »

L kategooria sõidukile peab paigaldama kaks eesmist ja kaks tagumist suunatulelaternat. L kategooria sõidukil peab suunatulelaterna kõrgus teepinnast olema vähemalt 350 mm, kuid L3e kategooria sõidukil ei tohi ületada 1200 mm. L3e kategooria sõidukite suunatulelaternate valgusavade siseservade vaheline kaugus peab olema vähemalt eesmistel 240 mm ja tagumistel 180 mm. Suunatule sisselülitus peab olema sõltumatu teistest laternatest. Kõigi ühe külje suunatulede lülitus peab toimuma ühe lülitusseadmega. suunatule tekitatud valgusvihk peab olema merevaigukollase värvusega. suunatule vilkumissagedus peab olema 90 ± 30 korda minutis.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mopeedid”