Õnnetused mootorratastega
-
andryy
- Tsikkel: Suzuki DL 1000 XT V-Strom
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 4 korda
Re: Õnnetused mootorratastega
yllar kirjutas:ReneRaja kirjutas:Copy - Paste kommentaariumist.
L.R.
21.06.2010 00:37
Teelõigul, kus õnnetus juhtus oli TOPELT PIDEVJOON.Mõlemad avariisse sattunud-nii mootorrattur,kui ka Honda Accordi juhtinu, üritasid teha möödasõitu autokolonnist, mis Elvas toimunud laulupeolt Tartu poole liikus.Enne Pille-Riinu olid juba mõned tsiklimehed sama soorituse teinud.Tegu eeldatavalt ühe sõpruskonnaga.Kuna motikameeste kambavaim tõmbas ka tütarlast tõenäoliselt "mitte kehvem olemise teele" siis ka tema proovis samamoodi autokolonnist mööduda.Toonitan, et tegu oli selles suunas ühe sõidureaga ja vastassuunda eraldas TOPELT PIDEVJOON.Hetk enne õnnetust, olin avarii põhjustanud Hondast 2 autot tagapool, jõudsin mõelda, et jumala pärast ärgu ükski autojuht omakorda tihedast ja pikast kolonnist üritagu hakata sellises situatsioonis ette ruttama.Kahjuks täpselt just nii juhtuski.Tumeroheline Honda Accord keeras vahetult enne Pille-Riinu möödasõiduüritust reast välja, et siis kolonnis "positsiooni parandada".Kas tahavaatepeeglisse ei vaadanudki või arvas, et juba mitu mootorratast on möödunud ja "vast rohkem ei tule" või lihtsalt ei märganud mootorratturit ei oska kommenteerida.Loomulikult ei suutnud mootorrattur enam sellises olukorras ohutut manöövrit sooritada ja sõitis ettekeeranud Hondale vastu tagaotsa.Edaspidine oli vägagi šokeeriv ja jätan üksikasjad täpsemalt kirjeldamata.Ootasin samuti kiirabi saabumise ära (Pakun, et 10-15 min. läks aega).Kui vaja, siis kirjeldan kõike ka politseile.
Lõpetuseks tahan öelda, et ükskõik, kes eksis liikluseeskirjade osas- jätkem küünilised ja pahatahtlikud kommentaarid endile.Loodan, et keelegiga nendest küünikutest või nende lähedastest kunagi midagi sellist ei juhtu ja soovin tütarlapsele kiiret paranemist.
Kambajõmmidele motikatel- moraalne vastutus on ka teil toimunu suhtes.Eriti juhtoinal!Mina siis see "juht oinas" ja õnnetuses sai viga minu õde. Õnnetus tõesti juhtus topelt pideva joone alas, aga seadus ütleb, et kui ühes sõidu suunas on piisavalt ruumi, võib tekidada juurde sõidu radasid. Enamus autosid laid meid kenasti mööda ja ei tulnud oma sõidu suunast lahkuda. Sama tegi ka Honda juht. Minu lasi mööda, aga Pille-Riini ja ülejäänud kaaslasi millegi pärast ei märganud. Õnnetusi ikka juhub ja kes sõidab sellel juhtubki.
Mind huvitab selline asi,et kuidas politseiga asi sai lahendatud ja mida kindlustus sellest arvab?
Ära sõida kiiremini kui sinu kaitseingel suudab lennata
CZ,Kawasaki ZX400,Honda CBR900RR,Honda X11,Suzuki DL650,BMW R1200GS,Triumph Tiger 800XC,Suzuki DL 1000 XT V-Strom