Karterikaitse helipeegelduse summutamine?

Kui mutrivõti peos püsib (või siis üldse ei püsi), kui vajad abi või nõu mootorratta remondil või soovid tehnika üle arutleda. Kui pluss ja miinus on lootusetult segi ja amprid ajavad volte taga.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
  1. Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
  2. Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta

NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
Kasutaja avatar

Teema algataja
Regula

Karterikaitse helipeegelduse summutamine?

Lugemata postitus Postitas Regula »

Algselt mu rattal sellist suurt karterikaitset ei olnud, olid lihtsalt mingid väiksed plastikust kaitsmed, aga nüüd tellisin korraliku alumiiniumist kaitse. Aga see peegeldab kuidagi seda mootoriheli nii rõvedalt, et kõrvadel hakkab valus. Selline kilin, uhin, kohin, sahin et suhteliselt jube. Muidu mootor töötab ilusti ja väga vaikselt, aga alumiinium "kausil" on kuidagi selline omadus, et ta peegeldab väga kahtlasel moel neid helilaineid. Kuna see on ikkagi päris häiriv hääl, siis küsikski et kuidas seda summutada oleks võimalik? Nii et võimalikult ilus jääks, mitte nii et topin mingi suure karusnaha sinna vahele ja kruvin kokku tagasi. :lol: Kuna raam pole roostevabast, siis ei tohiks sinna vahele väga niiskust ka kogunema hakata. Ja kui ma lihtsalt kere ja kaitse omavahelised kokkupuute alad mingi kummiga ära katan, kas siis läheb see heli ära või asi pole kokkupuutes vaid kaitse läheduses?
Ühesõnaga kuidas summutada soovitaksite.

Pilt

Honda XR 100 -> Honda XR 125 -> Suzuki DR-Z 400 - > ...
Kasutaja avatar

boob
Mode
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 5 korda

Re: Karterikaitse helipeegelduse summutamine?

Lugemata postitus Postitas boob »

Mine osta autopoest purk kivikaitse aerosooli. Lase see kaitse mõlemalt poolt sellega üle, see kivikaitse jääb sihuke kummilaadne sinna pleki peale ja enam ei kaja nii kõvasti.

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 140 korda
Tänatud: 366 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

ma olen näinud osadel ratastel, millel originaalis kaitsmed all on, põhimõtteliselt vahtkummi. see ilmselt seal kaua ei kesta, kui ise hakkad porolooniga mässama:P

Müüakse muidu autoheliga tegelevates poodides kleepuvat pigimatti, seda võib sinna sissepoole veidi panna.
Tean, endal sama probleem aga pole viitsinud veel tegeleda. :oops:

Kasutaja avatar

VWman
Tänanud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas VWman »

kähkusõitmise autodel sai kasutatud, nõukaaegset, transportööri kummist linti .
Võimlemismatt ei sobinud .

KÄIN JALA JA JOON VETT
Kasutaja avatar

ENZO
Tsikkel: K-750M,BMW R100RS. Husaberg TE

Lugemata postitus Postitas ENZO »

Ise panin kunagi oma KTM-ile raami ja kaitsme vahele kummipuksid......hääl läks paremaks küll.Aga jah, selle alumiiniumvanniga oli tõesti nii, et ilma selleta oli mootori hääl mahe ja vaikne........põhjakaitsmega oli selline hääl, et kohe-kohe läheb midagi laiali...

Delta,K-175,K-750,SUZUKI GSXR 1100F,KTM600LC4,2 X KTM620LC4.KTM 525EXC,BMW R100RS.
Kasutaja avatar

Mait.V
Tsikkel: BMW S1000RR 17
Tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Mait.V »

Endal oli ka ktm-iga sama jama,mõtlesin et mis nüüd kas jookseb kokku,kõik kõlises ja kolises. :mrgreen:
Sai ka proovitud igasugu poroloone ja vahtkumme kuid lõppuks ikkagi sai kõik ära võetud ja jäi ikka ainult paljas põhjakaitse.

koi
Tsikkel: GL 1800
Tänanud: 62 korda
Tänatud: 37 korda

Lugemata postitus Postitas koi »

Jäigalt metall metalliga kaliseb jah rõvedalt. Aitab, kui kinnituste vahel kummist seibid. Ja mida rohkem auke sisse puuritud, seda vähem kaliseb. Kui kinnitused veavad kaitsmele kuidagi pinge sisse, tõuseb hääle toon veel kõrgemaks. Põhimõtteliselt peaks ka poldi pea all olema kummist seib, ja polt ei tohiks otseselt kaitset puutuda(metall vastu metalli). Auto amordi kinnitus auto kere külge eeskujuks, ainult väiksemate ja madalamate mastaapidega.

Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.
Kasutaja avatar

bitter
Tsikkel: EXC400
Tänanud: 105 korda
Tänatud: 97 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas bitter »

Piipz kirjutas:

ma olen näinud osadel ratastel, millel originaalis kaitsmed all on, põhimõtteliselt vahtkummi. see ilmselt seal kaua ei kesta, kui ise hakkad porolooniga mässama:P

Misasi ei kesta? Poroloon?

Kinnituspoldi pea alla kummist seib (ja igaks juhuks ka poldi "keha" (?) ümber midagi pehmemat) on müra mõttes kindlasti abiks aga sel juhul peaks midagi veel lisama, poldid kinni püsiksid. Puksid vahele, mille vastu saaks poldid korralikult kinni tõmmata. Või keermeliim?

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

Poroloon ise ei pea jah kaua vastu. Kuumus + muud tegurid - laguneb lõpuks laiali.

Kasutaja avatar

reimz
Tsikkel: GSX-R 1000 K3 / Warrior
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas reimz »

Piipz kirjutas:

Poroloon ise ei pea jah kaua vastu. Kuumus + muud tegurid - laguneb lõpuks laiali.

On olemas ju ka kuumakindlaid vms poroloone? Mul autol kapoti all miski taoline. Auto 23a vana ja alles nüüd on see poroloon lagunema hakanud.

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

:) Tõsi, ma pole ise porolooniga mässanud, olen lihtsalt paljudel ratastel pidanud neid tükke karterikaitsme ja põhja vahelt ära korjama, lotendavad seal niisama ringi. Vanust tõesti nendel asjadel tuvastada ei oska.
Kui on spetsiaalne ja kuumakindel, siis jah, ma pidasin tavalist porolooni silmas ikkagi :)

Bitter - keermeliim on põhjakaitsme poltidel vähemalt minu ratta puhul täiesti kohustuslik. Aga mitte müra pärast, vaid kadunud poltide pärast :P

grahv
Tsikkel: GSX1200, XT660R
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 77 korda

Lugemata postitus Postitas grahv »

bitter kirjutas:

Kinnituspoldi pea alla kummist seib

Eks seal ole kaks teemat... kaitse tekitab vibra tõttu ise heli, mida need kummipuksid summutada aitavad, ja see suur "vann" peegeldab üles tagasi ka mootori hääled. Pigem vast ongi probleemiks selle suure kaitse puhul just mootorihäälte peegeldus. Selle vastu aitab ikkagi kas hajutav/summutav matejal, või kaitsme servade ja mootori vaheliste suurte vahede tihendamine. Margikohaste belly-panide servad on ju ka võimalikult tihedalt ümber mootori tehtud, mitte laiali servadega nagu pesukausid all.

G

davidsoniharald
Tsikkel: GasGas EC300
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas davidsoniharald »

Küsi mõne katusepaikaja käest tükk põletiga paigaldadatavat katusekatte materjali. Lõika sellest endale sobiv kuju ja pane nt kuumaõhupüssiga peale. Umbes sada korda odavam kui auto heliisolatsiooni matt ja täpselt sama asi tegelikult. Mootorist õhkava kuumuse peaks ära kannatama ilusti.

Kasutaja avatar

Teema algataja
Regula

Lugemata postitus Postitas Regula »

davidsoniharald kirjutas:

Küsi mõne katusepaikaja käest tükk põletiga paigaldadatavat katusekatte materjali. Lõika sellest endale sobiv kuju ja pane nt kuumaõhupüssiga peale. Umbes sada korda odavam kui auto heliisolatsiooni matt ja täpselt sama asi tegelikult. Mootorist õhkava kuumuse peaks ära kannatama ilusti.

See kõlab vist kõige usaldusväärsemalt. Eks ma hakkan kuidagi aretama seda siis. :)

Honda XR 100 -> Honda XR 125 -> Suzuki DR-Z 400 - > ...

Forest

Lugemata postitus Postitas Forest »

Minu omal originaal karteri kaitse all - proovi enne kummibukse kui hakkad põletitega mässama. Vb aitab ka see kui kauss rohkem "kehasse" taguda:)

agaa
Tsikkel: Honda VT750C Shadow

Lugemata postitus Postitas agaa »

Kasuta eelpoolnimetatud kummi seibide ja pukside varianti. Porolooni mida kasutatakse auto põhjakatte küljes saad autolammutusest . Tavaliselt visatakse need minema. Või siis piirkondades kus tehakse teeremonti. :idea:

Kasutaja avatar

bitter
Tsikkel: EXC400
Tänanud: 105 korda
Tänatud: 97 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas bitter »

Põletit ei ole vaja, kuumapuhurist on maa ja ilm. Muide katusekattematerjale on erinevas paksuses. Vahet pole, kas üks paksem või mitu õhemat kihti. Mitu õhemat peaks isegi parema tulemuse andma, tekin kihiline "võileib". Kui mootori kuumus liiga peaks tegema, võib mõne kuumakindlama kivikaitsespreiga üle lasta.

Minu rattal on seal poroloon, minu käes 3 suve aga oli juba enne mind. Niiskuseprobleemi pole märganud. Kindlasti leiab heli- ja kuumakindlat materjali autode "tulemüürist" (mootori ja salongi vahel)

Kasutaja avatar

saqu
Tsikkel: Yamaha WR400F

Lugemata postitus Postitas saqu »

Sinna võiks panna EPDM- vahtkummist iseliimuvat materjali. Nt. EPDM- vahtkummist, iseliimuvad.
http://fixustrade.ee/index.php?lang=est ... id=1,26,28
Neilt võib küsida, järsku on jäänud mõni sobiv tükk järgi, mida kasutada. Neid müüjaid on teisigi http://www.etra.ee jne.

SAQU

WR400F
Opinions are like assholes – everybody has one.
Kasutaja avatar

417
Asukoht: Jawad ,SZR 660; YZF 600R;KTM 620 DUKE;YZF R1 ; KTM 625 sxc ,xt125x, KTM 600sixday,gsx-R600,KTM620sc

Lugemata postitus Postitas 417 »

soovite rahu ja vaikust ostke jalgratas

Hälvik mootorratturhiir Zamundast
[17:51] <R417> ma pole pretendeerinudki aasta mootoratturi aunimetusele

zx12r

Lugemata postitus Postitas zx12r »

417 kirjutas:

Miks sa oma tsiklilt siis juba summutisüsteemi küljest pole kiskunud? Vahet pole palju lärmi teeb ju!

Kasutaja avatar

ibra
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas ibra »

zx12r kirjutas:
417 kirjutas:

Miks sa oma tsiklilt siis juba summutisüsteemi küljest pole kiskunud? Vahet pole palju lärmi teeb ju!

Minul tsiklil on torud tühjad ja need on ainult gaaside suunamiseks.Äge ,mis ?

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”