Mootor ei lähe soojaks

Kasutaja avatar

voyager
Tsikkel: ZX-6R

Re: Mootor ei lähe soojaks

Lugemata postitus Postitas voyager »

Tsikli jahutussüsteemi maht on võrreldes auto omaga suhteliselt olematu (a la 1,8-2L vs auto 6-7L), mistõttu ka sellised temperatuuride kõikumised. Väiksem jahutusvedeliku hulk lihtsalt kuumeneb/jahtub kiiremini.

Ercki kirjutas:

Proovi ringrada sõita või stabiilselt nii 140kmh+ siis näed, kuidas seier kerkib. Sa ei kasuta sellel masinal pooltki nendest pööretest ära, millega ta kõige jõulisem on. Ja radikas on RF'il ka väääga hea.

Millest tuleneb omakorda ka see, et jahutussüsteem on ehitatud toimima normaalselt ka peenestamise korral. Samuti linnaliikluses 30+ soojakraadiga.
Mina isiklikult soovitan hakata muret tundma sel juhul, kui temperatuur pidevalt liiga kõrgel kipub olema. Kui õli piisavalt soe on, ei tee veidi jahedam temperatuur mootorile midagi halba.
Siiski üks näpunäide, mis mul enda ratta puhul abiks oli - kontrolli jahutusvedeliku taset ja vajadusel lisa juurde. Ka ei teeks paha jahutusvedelikku igal aastal vahetada.
Mul oli alguses sama jama, et nagu ei tahtnudki soojaks minna - vedeliku tase oli suht alumise normi lähedal. Peale vahetust läks palju kiiremini soojaks.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”