Hälvik- Mootorratturid


reimps

Re: Hälvik- Mootorratturid

Lugemata postitus Postitas reimps »

Primo kirjutas:

Aimamise all ma ei pidanud silmas sõitmist siidirätikuga silmel ja abrakadabra karjumist, vaid lauset, mida ma samuti kasutasin oma eelmises postis - "osata lugeda liiklust" . Ja kui inimesel päris taimeriigi IQ pole, siis ta on võimeline "loetut" omandama ning hiljem seda ka praktiliselt rakendama, ehk siis näha ette võimalikke liiklusstsenaariume ning toetudes oma kogemustele langetada õige otsus.

Selles suhtes on võimalik läbida alarmsõidukijuhi koolitus, aitab päris palju autosõiduoskusele kaasa. Tsiklile saab neid teadmisi ka muidugi kaasa võtta.
Põhiline ongi pidevalt ümbritsevaga kursis olemine ja arvestamine, et "mis ma sellisel juhul teen? Aga sellisel?". Paar-kolm stsenaariumi peaks iga hetk kõrvade vahel valmis olema, ootamatuste tarbeks; vastavalt maastikule (teele).
Üldse tuleb see "liikluse aimamine" lihtsalt läbi praktika, mõnel valusamalt kui teistel.
Minu seni ainsad ohtlikud olukorrad on olnud tingitud kas säärtest tee ääres või minu (liigne) kiirus kombineerituna mõne "B-katis must vöö"-tegelase tegevusega.

Ja kui teemasse täpsemalt, siis just pool tundi tagasi Nõmme teel, "rolleriristmikust" 200 m Mustamäe poole olin ise hälvik ning autojuht lihtsalt loll ja ülbe. Ületasin muidugi veidi kiirust, auto tahtis vastasuunast tulles keerata üle minu suunavööndi hoovi. Tegi aga seda nii uimaselt, et ma sain 10 meetrit enne teda seisma, muidu oleks kõrvalistuja ära tapnud. Jah, ise olen rullnokk-kihutaja, aga see kapsapea tegi seda meelega (nägi mind küll). Hea on, et ma olin valmis selliseks debiilsuseks, muidu oleks tõesti elus esimest korda Volvo kõrvalistmel saanud ära käia. Süüdi oleks mõlemad osapooled olnud, aga autojuht arvas vist, et no tema küll raudselt süüdi ei jääks - tsikkel ju ületab kiirust (tüübil silm nagu politsei-Stalkeril vist). Kerge mõte käis peast läbi tagasi minna ja küsida, miks ta oma kõrvalistuvat naisterahvast sedasi ohtu seab, aga ei viitsinud oma aega raisata. Niikuinii olin ma ise ka sama patune nagu see mees.

Mul suva, ma olin selle juhtumi juba unustanud, aga selles teemas tuli meelde :P

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”