Suzuki SV650 ei lae akut, Viga lahendatud

Kui mutrivõti peos püsib (või siis üldse ei püsi), kui vajad abi või nõu mootorratta remondil või soovid tehnika üle arutleda. Kui pluss ja miinus on lootusetult segi ja amprid ajavad volte taga.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
  1. Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
  2. Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta

NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!

Teema algataja
Holari
Tsikkel: 2x SV650s

Suzuki SV650 ei lae akut, Viga lahendatud

Lugemata postitus Postitas Holari »

TErvist, olen siin foorumis suht uus ja proovisin ka otsingut, aga kahjuks ei leidnud, nii, et paluks mõistvat suhtumist :)
Aga nüüd mure juurde..... Ülal mainitud ratas, mis toodetud 2001a ei taha ise akut laadida,. mõõtsin klemmidelt oli umbes 13V, mida on selgelt vähe. Aga laadisin aku täis ja õige pea oli täitsa tühi. Aku on ostetud ja uus, nii, et selle ma välistaks. Aga milles võib asi olla? Äkki keegi on vaevlenud sama hädaga ja oskab nata juhendada, millest pean alustama, pingeregulaator? Või midagi muud?

Ettetänades
Holari
EI HAKANUD UUT TEEMAT TEGEMA JA TEGIN UUE MUREGA POSTITUSE LÕPPU!!!!!

Viimati muutis Holari, 18 Mai 2011, 11:20, muudetud 3 korda kokku.

harimal
Tänatud: 2 korda

Re: Suzuki SV650 Ei taha akut laadida

Lugemata postitus Postitas harimal »

Juhul, kui tegemist pingeregulaatoriga, siis järgnevast teemast leiad toredaid viiteid lehekülgedele, kust soodsalt järelturu kraami saab:
http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=1 ... er#p376170

CarbTune karburaatorite sünkronisaator: http://nagi.ee/photos/harimal/7766255/in-set/125775/
ColorTune küttesegu kontrollija: http://nagi.ee/photos/harimal/7776475/in-set/125775/
Kaupo Toom kaupo.toom@gmail.com 50 90 643, 52 20 897

robot

Lugemata postitus Postitas robot »

Siin on asjalik skeem, mille järge otsida, kus viga on - http://www.thegsresources.com/garage/gs_statorfault.htm
Kahjuks on asi inglise keeles. Keegi siin foorumis on selle skeemi ära ka tõlkinud, aga enam ei mäleta kes või kus teemas seda kohtasin.

Viimati muutis robot, 13 Mai 2010, 14:03, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

koy
Tsikkel: Honda CBR 929

Lugemata postitus Postitas koy »

Ma alustaks kah pingete mõõtmist ja vea otsimist pingeregulaatorist. Hea juhend vea otsimiseks http://www.hot.ee/xtz660/elekter.htm.
Mul endal Hondal põles originaal pingeregulaator maha, uue tellisin http://www.electrexworld.co.uk, nädalaga jõudis kohale.
Pingeregulaatorid lähevad suhteliselt kuumaks ja originaalil jahutusradiaatorit polnud.
Sinu rattal peaks olema vist midagi sellist http://www.electrexworld.co.uk/rr85-reg ... 206-0.html.
Aga enne soovitan antud vea otsimise juhendi järgi üle kontrollida kas ikka on regulaator süüdi.

Teema algataja
Holari

Suur tänu vastajatele, tollest juhisest oli palju tolku, kuna aitas kenasti juhtmeteni jõuda. Viga seisnes hoops ühes pistikus, mis läks alaldisse, punase ja musta juhtme pistik kohe ennem alaldit oli kehvasti kinnitatud ja punase juhtme ühendus oli põlenud, nüüd kenasti korras.

Holari

Teema algataja
Holari

Re: Suzuki SV650 Ei taha akut laadida, kui tuled põlevad

Tere rattasõbrad!
Ei hakanud tegema uut teemat ja kasutasin ära oma vana.

Olen sis silmitsi uue murega, nimelt siis laeb kenasti akut pingega 13.6V, mis on igati hea tulemus, aga ainult sinnani, kui tarbijaid ei ole, st ei põle tuled, niikui panna tuled põlema, kukub pinge maha ja aku on suht ruttu tühi. Ilma töötab kenasti ja eelmisest õhtust tühi aku oli suht ruttu töövalmis, aga kui tuled sisse lülitad "imeb" aku lihtsalt tühjaks. Ehk on keegi sama probleemiga võidelnud ja tahab mullegi näpunäitteid jagada, millest alustada.

Tänades
Holari

Kasutaja avatar

pitbull
Tsikkel: v2
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas pitbull »

olen viimasel ajal sama asja t2heldanud t2istulede puhul...ja nyyd s6idan enamus aega leedidega ehk ees ja taga ja suunad siis ok

PitBull ,,I Just Don't Give A Fuck...,,

Teema algataja
Holari

Äkki kellelgi on ideid? Ei oska ise praegu midagi mõelda, kust peaks alustama

Kasutaja avatar

Romka
Tsikkel: MT-09
Tänanud: 18 korda
Tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Romka »

Holari kirjutas:

Äkki kellelgi on ideid? Ei oska ise praegu midagi mõelda, kust peaks alustama

Mu Suzukil oli ka laadimine nõrk, st mingi aja pärast ei jõudnud starter käima vedada ja tuli juurde laadida.
Selle sama eelpool mainitud veaotsingu skeemi http://www.hot.ee/xtz660/elekter.htm järgi siis ajasin rida ja lõpuks tuli välja midagi sellist et viga oli genekas- faaside vahel andis küll peaaegu vajaliku välja (oli vist 90V) aga midagi oli korrast ära kere ja faasi vahel (a la mähised lekkisid).

K-175>Voshod>Pannonia>Jawa-350/360>IZ Planeta-5>Jawa-250>K-750>Dnerp-650>Ural-650>Honda CX500>Suzuki LS650>IZ Jupiter-1>Honda CN250> Honda CH250>Suzuki Burgman 400>Royal Enfielt-500>Suzuki VX800>Yamaha FZS-1000>Honda ANF-125>Honda Hornet-900>Yamaha MT09 gen2>Yamaha Mt-09 gen4
Kasutaja avatar

GoodCat
Tsikkel: SV650s, CRF450

Lugemata postitus Postitas GoodCat »

Sv650.org foorumis kirjutas, et sv pinge regulaator pidigi kehvake olema. Soovitati ära vahetada honda cbr600f vms vastu, enne ikka kontrolli kontaktid jne üle, mõtetu oleks kohe uue peale raha raisata.

56654209
Kasutaja avatar

franz125
Tsikkel: Mitmed
Tänanud: 36 korda
Tänatud: 222 korda

Lugemata postitus Postitas franz125 »

Jah ja Honda omad soovitatakse foorumites vahetada R6 või R1 omade vastu :lol:

Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju

intz
Tsikkel: V POWAA
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas intz »

Mul tekkis ka SV650 laadimisega probleem. Kuskil Ungari karuperses käima enam ei länud muidu, kui pidi lükkama. Aku oli tühi, aga viga hoopis läibpõlenud geneka mähises. Sloveenias mingi vana siis mähkis 60 EURi eest uue mähise ja voila, kõik jälle tipptopp.

Teema algataja
Holari

Nii, tänud vastajatele, üks asi, mis mind natuke segadusse ajab, nimelt täna katsetades teise (Suzuki ATV omaga), oli tulemus sama, nii kui tuled panna, läheb laadimine madalaks,, st aku pingele. Siis OK, võtsin selle ära ja panin kõik tagasi aj proovisin siis, oli 14,5, panin tuled põlema, langes alla kuskil 13V, siis gaasi andes tuli 13,5, mis iseenesest oleks OK, aga ma ei saa aru, kõik ühendused olen üle köinud, tundub nagu OK, aga see oleks nagu mingi nii kahtlane viga, mis tekib ja kaob ja ajab suht segadusse, nüüd panin testri "pagasisse" ja vaatame , mis teeb.

Teema algataja
Holari

Re: Suzuki SV650 Ei taha akut laadida, PALUN ABI!

Täna sai jälle hulk aega rattale raisata, et saada sotti, mis seal võib viga olla, aga ma ei suuda aru saada, mis seal viga on, mul on see elektrivea otsimise joonis ja ma ei ole päris kuupealt kukkunud, aga ikka jääb midagi puudu, nimelt järgides seda seletust, siis praeguseks näitab, et ´"pluss" on kehva ja viga võiks olla süütelukus ja juhtmed tuleb vaadata üle, käisin kõik läbi, aga süüteluku jaoks on mul vaja mingit spets võtit, seda mul ei ole ja mis on selle juures kõige kummalisem, siis kui mõõdan aint magneetost tulevaid juhtmeid, kus peab olema min 70V, aga sealt ei saa ma midagi, takistus on kõigil võrdne 1oom, kui aga panen alaldi külge ja mõõdan akult, siis laeb kenasti, umbes 14V, kui tuled põlema panen, siis 12,5, mis on isegi alla aku pinge ja aku suht kohe tühi. Ilma vooluringita mõõtes oli alaldi otstel umbes 5V. Selle kõigega seoses jääb mind piinama kaks küsimust....1. Miks ma ei saa pinget otse genekast tulevatelt otstelt ja teiseks, miks kaob laadimine, kui lülitan tarbijad sisse???????????????????

ANDKE NÕU!!!
PALUN

Tim0
Tsikkel: Suzuki sv 650

Lugemata postitus Postitas Tim0 »

genekalt tuleb vahelduvvool ja selleks tuleb tester ka vahelduvvoolu resiimi lülitada.

Kasutaja avatar

Romka

Ikka faaside vahel mõõtsid mitte kere ja faasi?

K-175>Voshod>Pannonia>Jawa-350/360>IZ Planeta-5>Jawa-250>K-750>Dnerp-650>Ural-650>Honda CX500>Suzuki LS650>IZ Jupiter-1>Honda CN250> Honda CH250>Suzuki Burgman 400>Royal Enfielt-500>Suzuki VX800>Yamaha FZS-1000>Honda ANF-125>Honda Hornet-900>Yamaha MT09 gen2>Yamaha Mt-09 gen4

Teema algataja
Holari

Njah, genekat mõõtsin tõesti alalisvoolu piirkonnas.......takistust aga mõõtsin tõesti faaside vahel. Homme siis lähen pusin edasi, seniks veel mõtteid jakuidas süüteluku lahti saab?

Holari

Ercki
Tsikkel: XJ700X CBR929RR CRF450R CB919

Lugemata postitus Postitas Ercki »

Vahelduvpinget mõõda ikka kolme genekast tuleva juhtmel üksteise suhtes ja massi suhtes ei tohi seal midagi olla. Tsiklil mõõdetakse laadimist nii et paned kõik tuled viled põlema ja hoiad pöördeid 5000 peal sel hetkel peaks laadimine ikka 13,8V või rohkem olema. Mõõda genekal kah nende kolme otsa ja massi vahelt ega seal mingit juhtivust ei ole kui on siis vaja mähised uuesti mähkida.

Kasutaja avatar

Romka

Ercki kirjutas:

Mõõda genekal kah nende kolme otsa ja massi vahelt ega seal mingit juhtivust ei ole kui on siis vaja mähised uuesti mähkida.

Nu vot see häda mu Suzuki LS650ga oligi aga sümptomid täpselt sellised nagu Holari rattal.

Teema algataja
Holari

Tuledega ei saa ma sealt mitte mingi ime läbi 13, 8V. Nii palju tuli ilma tuledetta. Nii, kui selgub ikkagi, et vaja uuesti mähkida, siis kes seda võimeline pärnus tegema? Või ka kuskil mujal ja mis selline teenus umbes maksab? Kõik vihjab sellele. Ja siis mis mulle praegu meenus, siis juhtmed, mis lähevad alaldisse, siis need lähevad kuumaks ja tundub, et kui tuled peal, siis eriti soojaks. Ja nagu ma õieti aru sain, siis faaside ja raami vahelt saan ikka ju takistust, et kas ei ole ühendust?

JA unustasin mainida, et kui ma ühendan töötava mootoriga alaldi lahti geneka juhtmete otsast, siis mootori pöörded tõusevad, ma ei tea kas see on väga oluline asi, aga siiski

JA SUUR TÄNU KÕIGILE KAASAMÕTLEJATELE!

Holari

Kasutaja avatar

tramm66
Tsikkel: gixxer
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Re: Suzuki SV650 Ei taha akut laadida, VAJAN HEAD NÕU!

Lugemata postitus Postitas tramm66 »

Voolu jääb puudu - vähemalt üks mähisering maas, voolu jääb üle - pingeregulaator. Ma elektriteemas väga nõrk aga vähemasti püüan siin kaasa rääkida / tasuta nõu anda... tore kui abi saite, kui mitte siis päästvaks õlekõrreks on meie tiimis olemas elektrik - küsige, tarbige ja ärge unustage maksmast sest (see tema igapäeva töö ja pere leib) proffesionaalset abi nii saab ja kontaktid leiab www.dragbike.ee.

Teema algataja
Holari

Nii, nüüd selge see, et faaside vahel on kõigel umbes 100V, raamivahelt ei saanud midagi ja takistus on maksimaalne raami vahel, st ühendust ei ole. Mõistus jälle nata otsas, nüüd veel süütelukk veel.

rai00

Lugemata postitus Postitas rai00 »

Äkki ei olegi midagi viga... Ei viitsinud süveneda aga, et koormuse taha tulles pinge langeb on täiesti norm... Või milles see probl oli`?

Mootorrataste müük remont ja hooldus.
http://www.motard.ee/

Ercki

Aga regulaatorit proovisid vahetada ajutiselt mõne teise vastu? Järsku regullib liiga alla pinge. Et siis kui mähised on ok siis on mingid ühendused, pistikud kehvad. Otse regulaatorist tulevatelt otstelt oled mõõtnud kui aku küljes ja tuled peal ja pöörded üleval? Mõõda pingelangu nii plussjuhtmel regulaatorist akuni, kui ka miinusel regulaatorist aku - klemmile. Järsku juhtmenuss (togi) :mrgreen:

Kasutaja avatar

sombreero
Tsikkel: Suzuki SV650 S

Lugemata postitus Postitas sombreero »

akuklemmid korralikult kinni ja puhtad? ma ükskord jamasin ennast seeneks enne kui avastasin et üks klemm oli veitsa õrnalt kinni.

Ta põhjendas oma viga sellega, et elas alles esimest korda.

Teema algataja
Holari

Re: Suzuki SV650 ei lae akut, VAJAN HEAD NÕU!

Jah, proovisin teist regulaatorit, ATV omaga, seis täpselt sama. Klemmid on kinni, puhastasin neid kah...........

Ercki

Holari kirjutas:

Jah, proovisin teist regulaatorit, ATV omaga, seis täpselt sama. Klemmid on kinni, puhastasin neid kah...........

Mitme otsaga see regulaator sul on 6 või 5 otsaga, kas üks +kontrollots läheb süüteluku alla?

Kasutaja avatar

Vint
Toetajaliige
Tänanud: 149 korda
Tänatud: 185 korda

Lugemata postitus Postitas Vint »

Isiklikult pakuks, et geneka poolt on null hädine või puudulik. Natuke kahtlane tundub, et raami ja genekavahelt mõõdetuna on tulemus 0.
Skeem: http://bolty.net/wp-content/uploads/200 ... wiring.jpg (kindluse mõttes võrdle pilti rattal küljes olevaga ennem)

Teema algataja
Holari

Regulaator on 5 otsaga, st kolm kollast sisse, punane ja must välja.
See alumine joonis on mul olemas, sellejärgi jooont ajangi....Ja nagu ma juba väitsin, siis mis minjaoks võib olla mingi vea tagajärg, siis alaldisse minevad kolm juhet lähevad hetkega päris soojaks ja eriti siis, ,kui veel tuled sisse lülitada.

Holari

Tim0
Tsikkel: Suzuki sv 650

Lugemata postitus Postitas Tim0 »

mul oli üsna sarnaste sümptomitega ratas, pärast pingeregulaatori asendamist probleemid kadusid,
samas näitas ka vea otsimise skeem vigast pingeregulaatorit, täitsa eraldi skeem oli pingeregulaatori kontrollimiseks.

Kas sul muidu tuledes pirnid on õige võimsusega? mingeid lühiseid pole avastanud seoses tuledega?

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”