Õnnetused mootorratastega
Re: Õnnetused mootorratastega
Paraku pean kurbusega tõdema, et hukkus inimene keda võisin oma sõbraks nimetada ja kes oli pere liikmeks mulle väga lähedal seisvatele inimestele.
Ma ei oska hetkel õnnetuse toimumise kohta küll palju öelda peale selle, et väidetavalt leiti metslooma karvu rattalt- kuid pean nentima, et see õnnetus viis ära ühe väga sõbraliku, abivalmis ja tubli noore mehe kes paraku oli saanud load ja ratta vaid kuu-poolteist tagasi.
Mäletan veel hästi päeva kui ta ratast oma perele Tallinnast näitama tuli Pärnusse. Ma ei taha siinkohal grammigi väita, et selle õnnetuse põhjustas vaid juhi kogenematus- kipun arvama, et siin mängis suurt rolli ka pime aeg ja kui looma teele jooksmine tõeks osutub siis ka paratamau õnnetu juhus.
Aga mulle kaasratturina jõudis pragu väga kurvalt taaskord kohale kui ohtlik on siiski sõit rattaga eriti pimedal ajal, sulle mitte tuttavatel teedel ja kuidas mitte miski peale ülima ettevaatlikuse ei saa sind kaitste selle eest kui näiteks loom teele jookseb. Paraku peavad sellised traagilised kaotused meile meelde tuletama, et mootorratas on siiski peale suurepärase liikumisvahendi ka väga ohtlik sõiduvahend mille juhti ei kaitse peale ta enda mõistuse, ettevatlikuse, õnne ja tagasihoidliku turvise tõesti mitte midagi.
Ma avaldan sügavat kaastunnet selle noore mehe vanematele, tema õele ja vennale, nende lastele ja kõikidele kelle oli au Teda tunda.