Matkaplaan 2011

Kasutaja avatar

hannes
Tsikkel: Ducati Multistrada 1200S
Tänatud: 1 kord

Re: Matkaplaan 2011

Lugemata postitus Postitas hannes »

Kondimurdja kirjutas:

tere.
Kui siin plaanite siia sinna siis äkki kirjutaksite ka, mis kuskil on huvitavat. Mis vaatamisväärsused seal on ja miks te just sinna lähete jne. Plaan ka reisima minna aga ei tea kuhu. Pole nagu kunagi veel käinud ja...Umbes ei taha ka minna. Midagi ägedat tahaks ikka näha. Ja äkki keegi, kes on juba teatud kohad läbi sõitnud ütleb ka umbes raha summa, mis selle sõidu peale kulus.

No mina lähen sinna, kuhu ma minna plaanin selle pärast, et seal on mäed. Sest mägedest ägedamad saavad olla ainult mäed!
Kui Sa siin foorumis natuke matka-ja reisiteemades ringi sobrad, leiad hulgaliselt erinevaid arvutisi, kuipalju midagi maksab. Puhtalt sõidu peale enam vist 1EEK/km läbi ei saa, sõltub muidugi kütusekulust. Jutud sellest, kuidas ikka "lääne" bensuga kütusekulu 3l/100km kukub, on pläma. Ma olen päris mitmes välisriigis tankinud ja üpris erinevaid teid sõitnud - vahet pole, kulu on igal pool sama. Päevarahaks ja ööbimiseks pead ka midagi arvestama, sõltub Sinu soovidest. Kui võtad kodunt seljatäie makarone ja konserve kaasa ning magad kuskil puu all, saad odavamalt läbi. Kui sööd teeäärsetes toitlustusasutustes ja ööbid hotellides, siis kulub münti nats rohkem.
Vanas euroopas on prae hinnad 8-12€, uues ehk tiba odavamad. Majutus on keskmiselt 25€ per kärss koos kerge hommikueinega hotellis, veidi odavam kämpingus. Idaeuroopas on hulgaliselt kodumajutusi, sealsed hinnad kõiguvad üpris suures ulatuses aga jäävad lääne hotellidele kõvasti alla.
Ka sellest on palju kirjutatud, et "turistilõksudest" tasub eemale hoida. Sellesuviselt Dolomiiditripilt vast ehk kõige suurema pettumuse valmistas Stelvio - ikka jube kangutamine on. Enam-vähem sama mulje jäi Grossglocknerist - miljon enesepiitsutajast jalgratturit, nende taga tossav diiselgolf ja kogu aeg tuleb keegi vastu. Õhk oli kogu trassi ulatuses sinine kärssavatest piduritest ja siduritest, spetsiifilisest haisust rääkimata. Aga väga mõnusad olid "lambist" valitud väiksed mägiteed, kus tihtipeale puudus igasugune liiklus - tõeline nauding! Muide sõidu eesmärk oli sõita, sõita ja sõita. Põhilisteks vaatamisväärsusteks olid mägikurud, kus alati peatuse tegime, muude vaatamisväärsuste peale niigi kasinat sõiduaega ei kulutanud.
Eks iga reisiga saad kogemusi juurde ja oskad järgmiseks korraks paremini plaane teha. Või siis ei tee üldse plaane. Stiihiliselt reisides võib saada ka selliseid elamusi, et ohohooo!
Ma soovitan, käi üks kord kuskil ära ja siis tead, mida tahad või ei taha. Kodutööks uuri esmalt seda kirjatükki ja sobra ringi siin foorumis. Pane mingi plaan paika ja "anna tuld". Või siis sebi ennast mõne pundiga kaasa, siin ikka aeg-ajalt üks ja teine otsib rahvast "punti".

Ida-Virumaa – lähemal kui tundub, lahedam kui arvad!
Ducati Multistrada 1200S
Honda NC 750X DCT (müüdud, teenis mind truult täpselt 3 aastat ja 21000km)
Honda XRV 750 MooramaaPaar (müüdud, teenis mind truult 10 aastat ja 68000km)
Iga tsikli jaoks on oma tee!

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Motomatkamine”