Elektritsikkel GS500 põhjal - Olli
Re: Elektritsikkel GS500 põhjal - Olli
olli kirjutas:Kiirenduse ajaks ongi 36v x 250a = 9kw ja kui ma nüüd õigesti mäletan siis seda kuni 30 sekundit järjest. Ühtlase kiirusega sõites nagunii nii palju ära ei kulu.
Ma pidasingi silmas mootorit KONSTANTSE võimsusega 9kW. Mis teeb max võimsuseks 19kW. Meie arvutuste erinevus on pinges, sest mina arvutan 48V.
Ühtlase sõidu tarve on sama tsikli puhul nii 4 kui 9kw mootoriga sama. Linnasõidul tuleb aga arvestada, et sa mitte enamuse elektritarbe ajast ei kasuta konstantset vaid tippvõimsust, mida läheb vaja kiirendamisel. Ja energia regenereerimist sul ei ole, seega pidurdamised lähevad tühja ning lisaks kuluvad ka piduriklotsid.
Maanteesõidul on mõistlik teha arvutused konstantse võimsusega, seal kiirenduse osakaal väike.
Ehk siis maanteesõidu arvestusega pole regenereerimine oluline, linnasõidul aga annaks see olulise autonoomialisa, kuigi akude eluea hinnaga.
Arvestades, et sa saad kesiselt kiirendades linnas 45min sõita, ei ole just väga ahvatlev. Jah, kütuse hind tuleb sul odav - ca 0.5€ 45min. Ja selle saavutamiseks kulub 2000€ eest ümberehitust + masina algne hind.
Mina kaalusin samalaadset asja elektrikrossika seisukohast ja ainuke asi, milles võidaks, oleks ökoloogilisus, vaiksus ning energia hind. Kaotaks aga märksa olulisemates punktides - võimekus ning autonoomsus. 8L bensiiniga sõidab krossitsikkel ca 2h intensiivselt või 3h mitte nii väga intensiivselt.
Lugesin Zero ja Brammo ülevaadetest,e t kui plaanid kodust väljasõitu kiirusel 120km/h, pead nina kodu poole tagasi keerama 24km pärast. Või siis sõitma 50 km ja arvestama, et ilma 4-5h laadimata koju ei saa.
Ehk siis tore ehitada ja omada, kuid tõsiseltvõetavat sõiduvahendit (võrreldes bensiinikulutajatega) ei luba tehnoloogia nõrk areng veel ehitada.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.