Supermoto 2011

Kasutaja avatar

Möku
Postitusi: 597
Liitunud: 23 Veebr 2007, 16:04

Re: Supermoto 2011

Lugemata postitus Postitas Möku »

tegelikult võiks see litsentside ja klasside süsteem olla pisut korrastatum. Et on ikka päris võistlejad eraldi ja hobimehed siis eraldi. Ja kui on algajate klass, siis pole see mitte krossimeestele, vaid tõesti algajatele.

Muidu juhtub nii, et kulka nimel regavad ka kiired mehed ennast hobiklassi ja siis on üheaegselt rajal vennad kelle kiirus erineb kaks korda. SM rada on ju lühike võrreldes kestuskrossiga. Kiirem vend arvab, et aeglasem sõidab ideaalset joont nagu temagi. Aga aeglane on teist korda elus SM rajal ja silkab servast serva nagu jänku. Püüab siis aeglasem mees kiirema oma tagarattasse kinni ja kui kõik hästi läheb, saab pärast boksis kolakat, aga kui halvasti, siis peab kiiremale mehele haiglasse viinamarju viima (ja pärast saab kiirema mehe klubikaaslaste käest ikka kolakat).

Selle ärahoidmiseks peaks sm sõitjad olema ikka oskuste ja klasside kaupa rangelt filtreeritud ja kord majas. Litsentsi mõte peaks üldse olema tõestada teadmiste ja oskuste olemasolu. Mitte et ostad võistluspileti. See et litsentsi rajaservas müüakse võib tuua mõne üksiku sõitja juurde, aga sm kus maapind kõva (aga vahelduv), kiirused suured ja vahemaad väikesed - seal peaks hindama ka et millised on sellega kaasnevad riskid. Päris kõike kestuskrossi praktikast maha viksida ei saa.

Aga pärast seda kõike öeldut - et tegelikult on päris hea, et tehti hobbiklass ka. Eks niimoodi saabki sõitjaid juurde et üritused ikka toimuda saaksid.

Usinus-Kasinus-Cosinus

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Supermoto”