selja tugivöö, neeruvöö
Moderaator: Moded
selja tugivöö, neeruvöö
kas keegi omab kogemust erinevate neeruvööde kasutamisel?
Mul oli paar aastat tagasi üks kõvem seljale kukkumine ja nüüd viimasel paaril kestvussõidul on selg ristluu koha pealt, kuhu trauma sain, juba poole sõidu pealt üles öelnud. Kasutan odavama otsa Difti elastset selja tugivööd mis pisut soojendab ja pisut toestab, aga paistab et pole piisav. Päris nahkse "tõstjavööga" tõmbab aga selja liiga kinni ja ei saa üldse sõita.
Ehk on keegi sama murega kokku puutunud ja enda jaoks hea lahenduse välja töötanud ning valmis oma kogemusi jagama?
Re: selja tugivöö, neeruvöö
Kõige paremini aitab sõidutehnika parendus, st vähem istuda ja sadulaga tagumikku saada.
"neeruvööga" mina näiteks sõita ei suuda, tõmbab hingamise kinni. Samas mõnele jällegi väga meeldib seljakaitse kilp koos alumise kinnitusvööga, mis päris kõvasti kinni tõmmatakse.
Selg peetis sul mees. Unusta ära krossisõit ja mine arstile !
mõnele jällegi väga meeldib seljakaitse kilp koos alumise kinnitusvööga, mis päris kõvasti kinni tõmmatakse.
Mella, kas sa pidasid sellist lahendust silmas?
http://www.alpinestars.com/store/produc ... 50407&cs=1
Midagi analoogset jah, see on pea igal normaalsel kaitsmevestil ju küljes.
Ma sinu asemel prooviks erinevaid lahendusi. Kiropraktiku külastamine annab parema nõu kui keegi siit.
Võimalik, et sind aitab ka kiroteip, pmst nagu kummipaelast plaaster. Aga kuidas seda paigaldada nii, et asjast tulu võiks tõusta, pead spetsialistidelt uurima.
Sul praegu sobiv moment teleturgu marssida ja lasta demonstreerida, kuidas kosmodisk su terveks teeb
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 699 korda
- Tänatud: 460 korda
Vaata seda teemat: http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=5 ... ne#p489680
edu
Tänud Mella ja Ants,
Selline kaitsmerüüga kaasa tulev abimees on mul ikka kogu aeg seljas olnud küll. Aga ma pole just väga kõvasti seda vöörihma kinni tõmmanud, et ta liikumist ei piiraks. Ja kui liiga kõvasti kinni pitsitada, siis hakkab selle seljakaitseplaadi alumine ots sõidu ajal väga tugevasti sabakondile suruma. Siis olen selle pigem väikse lõtkuga jätnud.
Ja kiropraktikuid on külastatud ja kodused võimlemisharjutused kummipalli otsas käivad täie hooga. Ja kui nii edasi läheb, siis võin sel aastal vist lisaks enduuro ja kestvuskrosside sarjale ka aeroobikakuninganna tiitlivõistlusest osa võtta
Aga ma ei taha ühtegi detaili saatuse hooleks jätta ja sestap ikka uuriks, et milliste neeruvöödega rohkem rahul ollakse kui teistega.
-
- Tsikkel: chopper made in USA
Neeruvöö on vist ikka selle jaoks rohkem,et need lahti ei rapuks, e. abivahend selleks. Kas seljakaitse on selja tugivöö ? Vist ei. Kaitse on ikka rohkem selgroo kaitseks. Kui sul on valud seljas siis peaks ikka proovima abi kas arstidelt, füsioterapeutidelt jne. Nemad soovitavad, annavad juhiseid mida teha asja parandamiseks ja ei maksa neid alahinnata . Kaitsmed kui sellised ei võta sinult valu.
-
- Tsikkel: HusaBerg
- Kontakt:
Omik!
Mul on üks yoko lai ja suht tugev vöö, toetab päris hästi selga, paremini igatahes, kui kaitsemsärgi oma. Kui soovid, annan proovida.
terv, K-Molu
olen mellaga nõus
kuna ise metallitöö peal siis pidev raskuste tõstmine ja sundasendis olemine "tõmbab" õhtuks alaselja nö kinni
ja kõige paremini aitab tunnike krossirajal müttamist just püstiasendis sõites
proovi, äkki aitab
Tänud kõigile kes vastasid ja eriti K-Kõrtsmikule kes materiaalset abi oli valmis pakkuma (kahjuks ei jäänud aega Jõesuust läbi tulemiseks. aga kui kohtume siis limonaad on minu poolt)
teema lõpetuseks et tõepoolest on püsti mugavam sõita ja väsitab vähem. samuti et võimlemine ja korralik soojendus nii igapäevaselt kui ka enne rajaleminekut on tarvilikud ja tihti ka piisavad hoidmaks ära selja äratõmbamist. Siiski on looja loonud maailma ka sellised toredad asjad nagu neeruvööd ja seeläbi teinud inimkonnale toreda kingituse.
Mina muretsesin siis elukohajärgsest motopoest endale Fox Hybrid neeruvöö ja peab tõdema, et hoolimata tootel olevast kirjast "Use at your own risk. This product is not intended to protect or support the back or spine" läks ost kümnesse: toetas sõidu ajal hästi, igati mugav, sõitu ei takista ning et sellel on üks lint kõhu ümber kinnitamiseks ja teine millega seljaosa pingsust juurde lisada nii et suurem surve tuleb puusadele, kui kõhu ümbert (loogikavastane, aga toimib), siis ei tõmba kõhulihastega hingamist ka kinni. Lisaboonusena ka veel sisseehitatud helkur.
Eks vaatab kuidas see mitmepäevaenduurol ennast õigustab, kui peab terve pika päeva seda järjest peal hoidma. Kestuskrossideks julgen küll soovitada.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.