Saade: Valveseadmed


userman

Re: Saade: Valveseadmed

Lugemata postitus Postitas userman »

Huvitav teema iseenesest- kommenteeriks veidi tagasi kuna endal ka kogemust natuke nende videovalvesüsteemidega ja saanud majandada just nende
videoski demonstreeriutud Axise IP kaameratega.

Peaks muidugi mainima, et kuigi IP kaamerad on uuema aja suund siis ainuüksi ühe selle Axise IP kaamera hind mida videos demotakse jääb kusagil 4500- 5000 eek vahele, mis on juba selline piir mis paneb tõsiselt mõtlema, kui oleks vaja paigaldada rohkem kui 1 kaamera.
Pealegi jutt pildi e-mailile saatmisest jne on samuti selline koduharrastaja teema. Axisel kui kvaliteettootjal on loomulikult olemas ka tarkvara mida annab kasutada tsentraalse salvestuse tarbeks eg kõiki neid Axise IP kaameraid saab tsentraalselt hallata ja nende pilti kusagile serveri kettale salvestada, kuid see omakorda lisab veel hinnale juurde ja ütleme, et ühe 4-5 kaamerast koosneva komplekti ja keskselt hallatava salvestusarhiivi maksumus jääb koos Axise tarkvaraga juba sinna 30-40 000 eek kanti.
Selline hinnatase on juba aga väga küsitav vähemalt eratarbija jaoks paigaldamaks paarist kaamerast koosnevat videovalvesüsteemi- profesionaalid nende väikeste "odavate" IP kaameratega niikuinii väga ei tegele arvestades hinnaklassi ja pea olematut optikat.
Muidugi- rõhutagem velkord, kui hinnas ei ole küsimus ja vaja kiiresti ja lihtsalt ülesseatavat videovalvesüsteemi ja annab ära kasutada olemasolevat võrgukaabeldust siis on asjal mõtet.

Mis oleks tuntavalt soodsam variant vähemalt asjahuvilisest kodutarbija vms jaoks, oleks osta üks korralik DVR kaart näiteks ebayst ca 60 dollari eest koos uusima Tecwelli kiibistikuga http://cgi.ebay.com/8Ch-120fps-4Audio-P ... 230ef9d96e

..ja kasutada täiesti vabavaralist tarkvara nende kaamerate haldamiseks ja nö videosalvestuse keskseadme jooksutamiseks. Olen proovinud tolleks tarbeks Zoneminderi nimelist linuxi distributsiooni, toimetab kenasti, palju seadistamisvõimalusi, http konsooli kaudu saab jälgida kaameraid kust iganes internetis jne http://www.zoneminder.com/

Kaamerate küsimus muidugi jääks... tolleks tarbeks leiab ebayst kaameraid alates 15 dollarist ja lõpetades mitmete sadadega, aga üldjoontes saab juba 1/5
IP kaamera raha eest hea optiga ja Sony Super HAD kiibistikul vms kaamera, mis suudab ka näiteks pimedas korraliku pilti edastada.
http://cgi.ebay.com/Professional-Sony-C ... 1c0dd5dfdd

...eelnev teema siisniisama tagasisideks ja teemaarenduseks, mitte et ma promoks mingeid odavaid made in china lahendusi, kui tegelikuses kasutavad ja müüvad ka meie poed 4-5 kordse hinnaga neisamu made in china kaameraid ja DVR kaarte poes. Seega oma lõbuks jääb sellise süsteemi kokkuehitamine aktsepteeritavasse hinnaklassi- tulemusega on kuidas on, võimalik et saab parem kui 10 kordi kallim branditootja lahendus, võimalik, et saab natuke lahjem- aga vähemalt kannatab ülesse ehitada.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “TV”