KTM 450 EXC vs. 525EXC
Moderaator: Moded
KTM 450 EXC vs. 525EXC
Uimerdamised uimerdatud ja käes on päev, millal peab uue ratta hoovi tooma. Suunituseks on SM-i hobiklassis ja enduuros mõnel etapil kaasa lüüa. Mina, kui inimene, kes suudab olla täielik udu jäin parematest pakkumistest ilma. Plaanis oli EXC 525 võtta. Kuid nüüd jäi silma üks 450 EXC, sellest ka küsimus, et kui suur vahe on 450 vs. 525 ? Inimesele, kes ei tahagi kuskil proffi tasemel sõita, asi pigem ajaviide ja enda motiveerimine. Minule peaks 450 EXC täiesti piisav olema, et kuskil lõpu konkurentsis püsida ? Jutt käib 2006nda aasta 450mend EXC-st. Püüame sarkasmilist pilku vältida ja iroonia puhanguga mind üle katmata jätta.
Päikest
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 341 korda
- Tänatud: 439 korda
- Kontakt:
Re: KTM 450 EXC vs. 525EXC
töömahu erinevus ju väga suur ei ole (525 ei ole ju 525 tegelikult vaid 510).
hobikasutuseks peaks 450 piisama küll ja küll, kui puudu jääb saab ju veidi tuuningut ka teha.
vahe on täitsa olemas nii sirgel kui kurvis.
Sirgel on 525 parem, kurvis 450.
EXC-d mõlemad on tõisiseks SM sõiduks veidi vedelad. Hobiklassis võiks kärada küll. Vaata, et ees oleks suur ketas vähemalt.
-
- Tsikkel: Yamu,KTM,Kawa
Kõige parem kui saad ise katsetada ,siis on võrdlusmoment olemas. Isiklikult soovitaks 525 peale minna Kõik oleneb siiski turul pakutavatest ja nende hinndadest. Oleneb kui kiire on: pikemas perspekiivis võib leida häid pakkumisi, kohese ostu puhul oled sunnitud võtma selle,mis parasjagu müügil.
Tõsi ta on, hetkel tundub see 06 aasta 450 43k eesti raha eest küllaltki hea. Leidsin veel 5k eesti raha eest SM-i veljed. Kuid nendega oleks veel aega. Üldiselt 525 siit väga võtta pole. Muidugi ideaalne oleks turgu jälgida ja oodata. Kuid sõidu isu peksab jalaga selga.. Saksast veel midagi leiaks. Rootsi Blocketis olid KTM-de hinnad kuidagi kõrged ja nägid välja väsinud. Husaberge saaks sealt sellevastu väga heade hindadega. Eks ma olegi omamoodi dilemma ees. Eelmine hooaeg olid husabergid väga popid tänu Lärmile.
Mella, mille poolest nad vedelad on ? Amordi seaded teised ? Üldiselt ei saagi dual rattast väga midagi nõuda. Nad on mõlemas nö "pool kõvad"
No_name kirjutas:Mella, mille poolest nad vedelad on ? Amordi seaded teised ? Üldiselt ei saagi dual rattast väga midagi nõuda. Nad on mõlemas nö "pool kõvad"
Amortide kui sellise poolest. Lisaks on 6k kastid lühikeste käikudega - jube sebimine. Ja originaal KTM peapump ei jaksa pidurdada.
Sõitsin ise 2005 mudeliga SM. Seesama, mis mul müügis on.
Mina sõidan exc450 ga ja olen elav tõestus et nii kestuskrosside kui enduurosarja EMV etappidel on sellega võimalik täitsa kindlasti soovitud tulemuseni jõuda:
et kuskil lõpu konkurentsis püsida
Aga hääled minu peas ütlevad, et mingil hetkel teed sa valiku niikuinii et kas peamiseks saab enduuro või supermoto. Ma ostsin ka eelmise rattga entusiastlikult mõlemad varustused, aga see alfaldivärk ikka üldse ei istunud ja supermoto varustuse kasulikkus seisneski lõpuks ainult selles, et sellega koos oli lõpuks hiljem ratast parem maha müüa.
Võib-olla on sinul vastupidi, et loobud metsas sõitmise plaanidest ja jääd supermoto-jääraja peale. Sõidueelistuste kindlakstegemiseks on 450exc aga väga hea instrument ning üks parema juhitavusega pille enduurorataste klassis. Hiljem on seda klassikat ka lihtsam müüa kui tahad suuremat kubatuuri supermoto või väiksemat offroadi tarvis hankida. Võid julgelt Mella ratta ära osta, kaks aastat sõita ja siis 500 euri odavama hinnaga maha müüa. Korralikult hooldatud registrikõlbulike enduurode hind läbi põranda päris ei kuku.
Kuid kui sa juba praegu tead, et supermotost saab su elu, siis on KTMil ka 450 supermoto versioon. Erx püüab sellist müüa praegu aga tal vähe uuem ja kallim riistapuu. Aga kui võistelda tahad, siis peadki korraliku ostma.
Möku kirjutas:Aga kui võistelda tahad, siis peadki korraliku ostma.
Parandus: kui on eeldusi esiotsas sõiduks. Kui annet ei ole, siis lõpus kannatab igasuguse riistaga kulgeda.
Mina oma esimese aasta sõitsin supermotot 1997 aasta LC4 620 Adventurega, millel võtsin tuled maha ja paigaldasin 9L paagi. Oli ka täitsa sõidetav.
mella kirjutas:Möku kirjutas:Aga kui võistelda tahad, siis peadki korraliku ostma.
Parandus: kui on eeldusi esiotsas sõiduks. Kui annet ei ole, siis lõpus kannatab igasuguse riistaga kulgeda.
Mina oma esimese aasta sõitsin supermotot 1997 aasta LC4 620 Adventurega, millel võtsin tuled maha ja paigaldasin 9L paagi. Oli ka täitsa sõidetav.
See eelviimane lause innustab mindki rajale oma 2000a LC4 SC-ga
sulu13 kirjutas:See eelviimane lause innustab mindki rajale oma 2000a LC4 SC-ga
Sul allkirjas siiski '00 SM kirjas
Paar olulist asja algajatele:
Oluline on õiged rehvid valida õigele veljele. KTM SM tagumised veljed enamuses istuvad kõigile seda marki masinatele, kuid laiused on erinevad. Alates vist 4.25 kuni 5.5
4.25 peale 160 rehv ei tööta korralikult, 5.00 peal on hoopis teine tunne. Ja rehvi tootja on ka oluline. Kõige turvalisem on kohe hea rehv osta - hoiab hästi teed ja ei kulu kiirelt algaja käes. Spetsiaalne Michelini SM rehv näiteks on õige rehv. Maxxis ja Heidenau ei kannata eriti kriitikat, nendega võib siis sõita, kui juba hästi teemat valdad ja tunnetus paigas ning kiire ei ole.
Osadel KTM-del võib juhtuda, et tagaratas ei mahu SM rehviga vahele - hakkab ketti käima. Kuigi mõõt on enamusel 160, on reaalsed laiused erinevatel tootjatel erinevad. Metzeler näiteks oli märksa laiem.
Ja ärge kasutage võistlusel aastaid vanu rehve, ostke värske. Selles ON oluline vahe.
Rehvirõhud on ka VÄGA oluline teema.
Ja pisikese esipiduriga pole mõtet võistlusele nalja tegema minna. Kas 310-320 ketas ette ja supportipikendus või veel parem - 4 või 6 kolviga sadul. Ja veel parem, kui radiaalpump.
Kui mõnel siiski väikese piduriga mõte peas, siis tekib uue piduri tahtmine umbes 2-3 ringi järel.
mella kirjutas:sulu13 kirjutas:See eelviimane lause innustab mindki rajale oma 2000a LC4 SC-ga
Sul allkirjas siiski '00 SM kirjas
Sorri for OT, aga tegemist on LC4 SC versiooniga millel on supermoto pidurid ja rattad
Ja ratas taaskord nina eest läinud. Lootusetu, kuid silm jäi rootsis müüdavatele husabergidele pidama. Mis aastast ja mis kubatuuriga neid vaadata ? Olen kuskil kuulnud ,et 400/500/600-l on tegelikult üks mootor. Ainult kolvi käiguga on see erinevus loodud. Hinnad tunduvad rootsis väga soodsad. 04 aasta mudeli koos kahe jooksu velgedega saab sisuliselt otsimatagi hea hinnaga kätte. Trantsport pole üldse probleem.
Ma olen aru saanud, et husade mehed enamjaolt remondivad masinaid kui sõidavad. Aga pauku on nendel masinatel oma kaalu kohta hullu moodi.
-
- Tsikkel: Husqvarna TE610, Kawa VN740
- Tänanud: 41 korda
- Tänatud: 35 korda
mella kirjutas:Aga pauku on nendel masinatel oma kaalu kohta hullu moodi.
Ilmselt sellepärast remondivadki!
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
Et oleks huvi teada nende samade mudelite mootoriosade hindade erinevused/sarnasused (kolb, keps) 2007+ mudelid! Kas hinnad jäävad samasse klassi? Sama küsimus oleks ka Husaberg 450 ja 501fe kohta! Nende mootorite detailide eluiga on ilmselt kõigil ühte auku tehase näitajate poolest!? Vast said piisavalt arusaadavad küsimused!
Raadik kirjutas:Et oleks huvi teada nende samade mudelite mootoriosade hindade erinevused/sarnasused (kolb, keps) 2007+ mudelid! Kas hinnad jäävad samasse klassi? Sama küsimus oleks ka Husaberg 450 ja 501fe kohta! Nende mootorite detailide eluiga on ilmselt kõigil ühte auku tehase näitajate poolest!? Vast said piisavalt arusaadavad küsimused!
ktm.ee leiad telefoni numbri ja saad teada kõik hinnad, mis huvitab.
või siis http://www.ktmcyclehutt.com/
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.