Sooviks infot HJC kiivri kohta

Kõik mis puudutab mootorratta sõiduks vajalikku varustust. Nii seda, mis mootoratturile selga käib, kui ka seda, mis usinad tsiklistid oma rataste külge kruvivad. Mootorratturi kiivrid, kindad saapad ja joped. Räägi mootorratturitega.

Moderaator: Moded

Teema algataja
jann001
Tsikkel: TDM900
Tänanud: 1 kord

Sooviks infot HJC kiivri kohta

Lugemata postitus Postitas jann001 »

Kuidas on müratase,mugavus jne.http://motopost.ee/detailid.php?60
Ettetänades Jann001

Viimati muutis jann001, 01 Mai 2011, 22:39, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 694 korda
Tänatud: 455 korda

Re: Sooviks infot HJC kiivri kohta

Lugemata postitus Postitas yeekim »

jann001 kirjutas:

Kuidas on müratase,mugavus jne.http://motopost.ee/inc/img/tootepildid/suured/142.jpg
Ettetänades Jann001

Kui ma ei eksi, siis saad Depoost kiivrit prooviks "laenutada".

edu

Saadetud kettaga lauatelefonist!

SUMPSIPUURIJA

Lugemata postitus Postitas SUMPSIPUURIJA »

Kui kiivri margi kohta küsid, siis HJC oli mingil hetkel USAs müüduim kiivrimark. Ei tea kuda praegu, aga eks ka iga kiivri hind ütleb kvaliteedi kohta palju... Pähe soovitaks ikka proovida, peaks tunde kätte saama.

pyta
Tsikkel: GSX-S 1000
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 26 korda

Lugemata postitus Postitas pyta »

SUMPSIPUURIJA kirjutas:

Ei tea kuda praegu, aga eks ka iga kiivri hind ütleb kvaliteedi kohta palju...

ei tea,mu arust mitte.ostsin omale nüüd schubert s1 pro,minu jaoks ikkagi kallis kiiver,soodukaga sain 340 euri,täielik pettumus,sahiseb ja vuhiseb sama moodi nagu 1000 kroonine v-can,hea asi ainult,et uduseks ei lähe

RF600R ´96 (09-10) XT600 ´90 (10- 15) ZX9R ´98 (10-11) Thunderace '98 (12-12), GSX-R 750 '04 (13-15), TT600RE '05 (15-16), RSV1000R '08 (16-18), Beta 300rr '14 (16-24), Fz1n '09 (18-24), GSX-S 1000 '24 (24...)

reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

Osta ära, mul sama kiiver üle kahe aasta kasutuses olnud ja mina olen väga rahul. Kerge ja mugav. Müra suhtes pole ka hullu, ainult lahtise klaasiga enda püsti ajades (mul kõhuli-sõitmise-ratas) tekib vilin.
Tutikana olid 2 nädalat kõrvad küll valusad, aga siis võttis pea kiivri kuju ja mugavamat mütsi pole hetkel :)
Sisemine päikesevisiir ruulib. Noseguard ruulib. Trukkidega kinnituv sisu on pesemise suhtes ka eriti mugav.
Tänaseks on matt kiht maha kulunud ja tekkinud kerge läige, aga mind see ei sega. Sama lugu on visiiri sees oleva antifog-kihiga, kulus teine juba peale kolmandat kuud maha..

Muidugi, mul on 3 aastat vana mudel, uus kiiver peaks vähe parem olema ehk..

Kasutaja avatar

mella
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mella »

Schuberthi C1 vuhiseb esiklaasiga masina korral samamoodi. Tõused püsti, kiiver täiesti vaikne. Naked masinaga ka vaikne. Tsikliklaasi õhuvoolud tekitavad selle kohina.

pyta kirjutas:
SUMPSIPUURIJA kirjutas:

ei tea,mu arust mitte.ostsin omale nüüd schubert s1 pro,minu jaoks ikkagi kallis kiiver,soodukaga sain 340 euri,täielik pettumus,sahiseb ja vuhiseb sama moodi nagu 1000 kroonine v-can,hea asi ainult,et uduseks ei lähe

Kasutaja avatar

ylari
Tsikkel: vfr

Lugemata postitus Postitas ylari »

Mina olen küll hinna ja kvaliteedi suhtes väga rahul. Päikesevisiir on mugav, tuulutus väga hea tänu kokku viiele õhutusavale (kolm ees ja kaks taga). Kiirkinnitus ninakate käib trukkidega külge, lõua all on kah kardin mis peaks tuult hoidma kiivri alt sisse puhumast.. See on mu teine kiiver, mille ma ostsin täpselt sama, mis esimene oli, sest see on minu jaoks piisavalt hea mudel.

zr-7 99' > vfr800 99'
Kasutaja avatar

retro
Tsikkel: Tiger885, külkaIŽ
Tänanud: 16 korda
Tänatud: 30 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas retro »

Kui kiivri puhul turvalisus ka oluline on, siis nt. Sharp andis ainult 2 tärni.
http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/hjc-16

Kasutaja avatar

pumpkinhead
Tsikkel: fz1n

Lugemata postitus Postitas pumpkinhead »

mul on selline ja isiklikult pole eriti rahul. suurel kiirusel hakkab tuul möllama sees ja silmad vett jooksma. sirm on hea.

Teema algataja
jann001

pumpkinhead kirjutas:

mul on selline ja isiklikult pole eriti rahul. suurel kiirusel hakkab tuul möllama sees ja silmad vett jooksma. sirm on hea.

Kui suurtest kiirustest jutt on ?

JAWAmees
Tsikkel: R1200GS
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas JAWAmees »

Müra vastu aitavad kõrvatropid või siis kõrvaklapid kust tuleb muud müra :mrgreen:
Kõrvatropid on muidugi igal juhul soovitatavad, nii palju ikka suht igas kiivris müra, et pikema aja jooksul rikub see kõrvakuulmist. Mõne kiivri puhul rohkem, mõne puhul vähem.

reimps

jann001 kirjutas:

Kui suurtest kiirustest jutt on ?

Ütlen ausalt, et minu gixxeriga, kui spidokas lõppu jõudis, polnud midagi aru saada. Mõistus tegeles oma asjadega :P

Aga 100-130 pole häda midagi. Eks see on kinni ka istumisasendist - ma lebotan ikka väga kõhuli gondli taga, mingi nakediga istutakse ju praktiliselt püsti, äkki siis kohiseb?

Teema algataja
jann001

Esimesed kilomeetrid kiivriga sõidetud ja väga rahul :bsmile: ,tänud kõigile kes võtsid vaevaks arvamust avaldada

võrrimees

Lugemata postitus Postitas võrrimees »

pyta kirjutas:
SUMPSIPUURIJA kirjutas:

S1 Pro ja nakediga 110 juures on käiguvahetuse kõlksatus kuulda. Eelneva 1000 eeguse Airohiga 40+ juures ei kuulnud peale tornaadokohina midagi.

Ferrum
Tsikkel: Yamaha FZ1

Lugemata postitus Postitas Ferrum »

jann001 kirjutas:

Esimesed kilomeetrid kiivriga sõidetud ja väga rahul :bsmile: ,tänud kõigile kes võtsid vaevaks arvamust avaldada

Kuidas sul kiivril visiir töötab? Kui visiir alla tõmmata ühe käega vasakust servast, kas siis klapib ilusti ja mingit õhuava ei jää kiivri ja visiiri vahele? Mul on kahe eelneva HJC kiivriga selline probleem esinenud ja sellest ajast suhtun HJC brändi eelarvamusega. Olen kontrollinud, et visiir on ilusti kinnitatud kiivri külge, kuid ikkagi selline jama. Nagu oleks visiir propelleris.

Kasutaja avatar

chadmuska
Tsikkel: z1000
Tänatud: 13 korda

Lugemata postitus Postitas chadmuska »

Kuidas sul kiivril visiir töötab? Kui visiir alla tõmmata ühe käega vasakust servast, kas siis klapib ilusti ja mingit õhuava ei jää kiivri ja visiiri vahele? Mul on kahe eelneva HJC kiivriga selline probleem esinenud ja sellest ajast suhtun HJC brändi eelarvamusega. Olen kontrollinud, et visiir on ilusti kinnitatud kiivri külge, kuid ikkagi selline jama. Nagu oleks visiir propelleris.[/quote]

mul sama jama :roll:

Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 694 korda
Tänatud: 455 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Ma ei tea mis mudelitega Teil tegemist oli aga minu endine HJC omas:

Patenteeritud hingedega visiirisüsteem tagab eriti täpse visiiri liibumise tihendite vastu, väldib visiiri kerkimist ja vähendab müra

ehk siis klaas liikus sulgemiel alumises asendis ka tahapoole, so tihedamalt vastu kiivrit ja mingist "propellerist" ei olnud küll juttu.

edu

Saadetud kettaga lauatelefonist!

Teema algataja
jann001

Ferrum kirjutas:
jann001 kirjutas:

Kuidas sul kiivril visiir töötab? Kui visiir alla tõmmata ühe käega vasakust servast, kas siis klapib ilusti ja mingit õhuava ei jää kiivri ja visiiri vahele? Mul on kahe eelneva HJC kiivriga selline probleem esinenud ja sellest ajast suhtun HJC brändi eelarvamusega. Olen kontrollinud, et visiir on ilusti kinnitatud kiivri külge, kuid ikkagi selline jama. Nagu oleks visiir propelleris.

Ei ole tekkinud sellist probleemi

Kasutaja avatar

Tõnis
Tsikkel: Suzuki Marauder
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Tõnis »

Mul on ka sama kiiver, värviline küll, aga ka IS-16. Sisseehitatud päiksevisiiri pärast võtsin just selle, täitsa hea on. Nüüd on hakanud tuul vilistama visiiri vahelt, kui kinni on, varem seda polnud ära väsinud võib-olla, või on korra maha kukkunud ja see teda väsitanud, et ei taha enam päris tihkelt kinni jääda. Muidu varem sellist probleemi polnud ja oli suht hea.
Teiseks kiivriks ostsin ühe odavama HJC ja oli tunda, miks üks kallim on - tuult oli kõvasti ja seda visiiri asendit, kus väike pragu jääks ei olnud.
See jublakas mis nina kohale käima pidi on mu arust arusaamatu, kui sõita linnas lahtise visiiriga, siis suunas tuule otse silma ja ei saanud üldse olla. Ninna või suhu tuult naguinii ei puhu.

reimps

Tõnis kirjutas:

See jublakas mis nina kohale käima pidi on mu arust arusaamatu, kui sõita linnas lahtise visiiriga, siis suunas tuule otse silma ja ei saanud üldse olla. Ninna või suhu tuult naguinii ei puhu.

See "noseguard" on vägagi abiks suvel (ja mitte ainult) - ma ainult sellega ringi sõidangi, päikesevisiir all ja ninakaitse küljes. Näonahk ka tänu sagedasele värskes õhus viibimisele suht terve ja karastunud, minul on mõnus.
Üldiselt kipub selliste asjade puhul asi aga kehaasendile (sealt ka peaasend) taanduma. Kõhuli sõitmiseks on see kiiver küll igati priima, mingite nakedite-endurode vms püstiste aparaatidega ehk pressibki tuult valedest kohtadest sisse..

virxx

Lugemata postitus Postitas virxx »

Kas kellelgi on kogemusi HJC FS-MAX kiivriga selles mõttes, et avatav lõuaosa ei taha enam hästi avamisnupust avaneda? Viimane kord jäigi suletuks. Kasutusel 3-s hooaeg.

Yamaha Virago XV535 ´96
Yamaha Dragstar XVS1100 ´02

p6rguline
Tsikkel: vn 1500

Lugemata postitus Postitas p6rguline »

need kellel klaas ei sulgu on aeg hakata klaasi kinnitust reguleerima.

ja ma tõesti ei tea miks nad seda tehases ei tee .. kuid reguleerimisest on palju abi küll .. räägin ju kogemusest

ühe poole visiiri kinnituse kruviaugud on suuremad kui teise poole omad, keerad kruvid lahti ja liigutad nii kaua kuni asend paika loksub. suht tüütu töö .. a kuiva silmaga on parem liiklust jälgida kui see on tehtud ;)

endal on ka is-16 ja ei saa öelda küll ,et vaikne oleks. ilmselt on asi ikkagi istumisasendis

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Hea nõuanne, see visiiri reguleerimine. Just ostsin ja halb üllatus suur, kui vihm mööda visiiri sisekülge jooksma hakkas. Mu igivana 500 kroonine Probiker küll niimoodi ei tee.
Eriti vaikne see kiiver ei ole, aga müra on meeldivam ja kuidagi läbipaistvam, st kuuleb nii ratast kui liiklust. Üldiselt kurdina sõitmist troppidega või muusikaga ma küll ette ei kujuta, no kohe ei taha.

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?

virxx

Lugemata postitus Postitas virxx »

virxx kirjutas:

Kas kellelgi on kogemusi HJC FS-MAX kiivriga selles mõttes, et avatav lõuaosa ei taha enam hästi avamisnupust avaneda? Viimane kord jäigi suletuks. Kasutusel 3-s hooaeg.

Ise küsin ja ise vastan :)

Põhjuseks on siis punase ringi sees olev kruvi koos murdunud nn plastik keermepesaga.
Selgituseks, kes pildil olevale kohe pihta ei saa:
Foto on tehtud kiivri seest, altpoolt ja vaatega välja poole. Punasest ringist a1cm üleval pool olev "naeratav suu" on tuulutusava
ja punasest ringist allpool olev kiivri lõuaosa avamisnupp
Pilt

Siin allpool fotol nähtav siis kruvi(laia peaga) koos seibi ja keerme plastik nn murdunud pesaga.
Pilt

Nüüd pean välja nuputama, kuidas selle kruvi sinna tagasi kinnitatud saan.
Arvestades seda, kui palju kiivrikandja lõuaosa avab kiivrit kasutades siis ikka väga hädine on see konstruktsioon. Kui sama mudel peaks praegu ka turul saadaval olema siis tasuks tõsiselt kaaluda alternatiivi kasuks.
P.S. Kui kellelgi peaks sama probleem juhtuma sõidus olles siis kiiver tuleb üle pea ära tõmmata peast ja pärast tuleb sisu eemalda siis saab asjale lähemale.
Ning kui sisu eemaldatud siis juba saab tegelikult näpuga seest poolt lõuaosa avada. Kahjuks jahedama ilmaga on kiiver veits "hõre".

Yamaha Virago XV535 ´96
Yamaha Dragstar XVS1100 ´02
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”