Monster 750 ei lähe pöördesse
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
Monster 750 ei lähe pöördesse
Nonii, itaallane nagu kiuste hakkab enne müüki jonnima.
Lugu siis selline, et talv läbi seisis (küll soojas toas) ja pole mingeid probleeme olnud, sai kevadel esimeste soojadega mitmed sõidudki tehtud ja tuppa tagasi aetud aga viimase soojaga jätsin välja katte alla ja seisis siis nädalakese kui külmad ilmad olid ja nüüd enam ei sõida. Esimene sõit pärast külmasid toorega kuulsin, et hääled on kuidagi palju "sametisemad" ja rahulikumad kui muidu (kui paar pauku välja jätta, mis minu üllatuseks tulid) ja siis hakkas pihta - suri tühikäigul välja mitu korda ja kui sai sõitma, siis oli täpselt selline tunne, nagu sõidaks esimese käigu asemel kolmandaga. Kolmandaga ise ei saanudki sõita, sest jõudu pole ja rapsib. Mootori hääled olid ka kuidagi teistsugused ja vaiksemad. Sai siis nikerdatud igasugu asjadega ja sain nii sõitma, et küünlad tegin kuivaks ja siis paar kilti sõitis väga hästi aga siis hakkas tühikäigul paukuma (aga sõitis). Järgmine hommik pool teed veel paukus ja ülejäänud tee tööle sõitis normaalselt. Seisis 4-5 päeva ja jälle enam põõrdesse ei lähe jne. Toorega hirmsasti paugub ja kui käima saab, siis pole jõudu. Sai üks süütemoodul (või kuidas seda nimetada) üle käidud, mis oli muljumist saanud, et äkki on külmjooted, pärast selle pealepanemist kohe veel korda ei läinud, esimene ring ümber maja jamas aga siis hakkas sõitma ja tegi mitu head sõitu veel. Jätsin jälle seisma nädalvahetuseks, korra proovisin käivitada - läks hästi ja läks põõrdesse ka, kõik OK, pole mootorit soojaks lasknud ja jätsin seisma. Järgmine päev kõigepealt kohe paar head paugulitrit ja siis kohe umbne bensiinihais ümber ratta ja enam käima ei saa.
Ilmselt on mingi probleem süütega? Kas võib kahtlustada, et mingi ühendus kusagil madalpinge juhtmestikus jamab? Kuna küttetaseme tuli põleb ka kuidas juhtub, siis olen kahtlustanud, et äkki mingi juhtmekimp jamab. Samuti sõites lohkliku tee peal on tundunud (kui ratas veel sõitis) et täpselt nagu jätaks lohkude taktis vahele kergelt.
-
- Tänatud: 1 kord
Re: Monster 750 ei lähe põõrdesse
Äkki prooviks küünlad alustuseks vahetada, vahelduseks lapiga puhastamisele.
Karpad võiks ka vanast jamast tühjaks nõrutada. Üldse võiks uue bensiini panna.
Õhufilter- vaata kas rotid sinna pesa pole teinud.
Küünlad näevad väga uued välja, neid on vist just vahetatud. Õhufilter pole küll uus enam aga päris tolmukäkk ka mitte. Karpat ma muuseas nõrutasingi ka kui küünlad kuivaks tegin. Ma tegelikult mõlemad korrad lasin vanat bensiini välja kui ta pärast seda sõitma hakkas aga kuidagi ei tundu selle viga olevat. Bensiin mis enne külmasid sees oli, sai teise tankla omaga segatud ja kütuse puhastusaine rammus segu ka veel tehtud ja pärast mõningast sõitmist lasin paagi 98t täis. Võibolla mingil põhjusel 1 silinder ei tööta, ma ei tea sest mul pole aimugi, mis häält teeb V2 kui üks silinder ei tööta? Või see ei teegi siis enam häält?
-
Välimus ei näita alati küünla vanust. Küünal võib pealtnäha ilus olla aja mingites tingimustes võib näiteks koormuse all vait olla.
-
- Mode
- Tsikkel: sporta 1200
- Tänanud: 17 korda
- Tänatud: 12 korda
Kahtlustaks siiski karpasid (kütuse tase kõrge, nõelklapid ei pea) või pensukraani, kui need korras oleks, poleks mingit pensuhaisu. Ja et kraan PRI asendis ei oleks...väike tip veel: alati, kui vähegi võimalik, lase mootor korralikult soojaks, sest vastasel juhul täistatistatud küünlad ei lähegi töösoojaks ja ei puhastu ise ära.
Pole bensiinikraani. Ja bensiinihais tekib ma oletan, et sellepärast, et silinder põlemata bensiini täis Küünlaid võiks ju uusi proovida aga nad tõesti nägid välja nagu äsja pakist võetud (selline uue küünla sinakas-metalne värv ka sealt, kus küünal vabas õhus on ja igasugu mustusega kokku puutub)
Võibolla tõesti on karbussis midagi, mis seismisega paagi põhja ladestus ja siis ennast sinna ette tõmbas. Vana bensiinifilter oli küll seest punakaspruuni vedelikku täis ja ega sealt vabalt bensiini välja ei voolanud ka.
Vaata üe ja puhasta igast andurite klemmid ja pistikud. Võib-olla mõni anduri ühenduse oksüdeerunud. Mööda süütevahe üle, kuigi ma ei usu, et see vahe on kas suuremaks või väiksemaks läinud seismisega. Aga äkki oli see probleem enne seisma jätmist juba olemas. Ducati ei ole ratas, mida külmas hoida ja mis veel hullem niiskes keskkonnas. Ilmategurite tõttu võib ta vägagi kapriisne olla ja näidata oma "iseloomu" Seal võib olla tegelt mitmeid variante, miks ratas streigib. Võta mingi ilus päev aeg maha ja uuri
Võid võrrelda leegitorude ja silindrite temperatuure,saad teada kumb silinder tõrgub.
Foorumitest on küll meelde jäänud et esimese silindri piip ja kõrgepinge juhe löövad niiske ilmaga üle.Aga kuna sul oli filter praktiliselt umbes siis ilmselt kütuseahela kala.
Ma ise kahtlustaks ikkagi rohkem mingit ühendusekolli, kuna vahepeal ta ju sõitis.
-
- Tsikkel: Ducatisti
- Tänanud: 2 korda
Re: Monster 750 ei lähe pöördesse
Millal sa viimati kytusefiltrit vahetasid?? Mul oli kunagi sama teema.... Vaata kas pump yldse vajaliku surve sisse lööb! Võtad vooliku kuskilt lahti, seal peaks mingi 3 bari olema. Kui Ducil yks silku ei tööta siis hääle vahet väga ei ole....või nh vähemalt minu arvates. Leegitoru järgi saab aru kui mingi silku tagant ära, need ju lähevad paari sekiga kuumaks.
no sul ju sissepritse... 750 peaks olema karpaga veel
kogemata unustasin küünlaid vahetades ühe küünlajuhtme maha siis nagu algul vaatasin lihtsalt, et puterdab rsk. ja ei saanud arugi et ühte pütti taga ei ole.
olen kuulnud, et monsteritel võib esineda süütepoolide failimist...ei tea aga kuidas seda kontrollida (see siis motardi raidilt pärit info. Ta neid ducatisid Eestisse päris mitu toonud)
need kevadised üllatused on vahel siuksed omapärased jah. enda omal jäi ka piip kehvasti peale ja sai podisedes sõidetud. hääl v muutub siiski mahedamaks. need karpad isegi jätaks alguseks vahele - kui küünlad nagu uued kuigi see paukumine nagu samas räägiks millegist rikkast segust. oma peaga vist vaataks neid vaakumvoolikuid, membraane (kui august läbi sõites ka mängis varasemalt, kusagil mingi pragu sees v kehvalt kinni) ja ehk viskaks pilgu peale ka süütepooli ja juhtmete poole ehk midagi liiga üle oksüdeerunud.
Ma vaatan jah süütepoolid ja juhtmed üle küll. Piip ei ole kehvasti, neid olen muljunud. Ühe piibu vahetasin ära ka mis nõrgalt küünla peal istus. Tegelikult võib jama küünlajuhtmes isegi olla, meenub, et kui ta mul esimest korda jamas, siis viskasin rattale pilgu peale, et ega silmaga midagi näha pole ja ainus muudatus mida märkasin, oli see, et süütejuhe ei olnud enam raami küljes oma kummikinnituses kinni.
Piimanina kirjutas:Millal sa viimati kytusefiltrit vahetasid?? Mul oli kunagi sama teema.... Vaata kas pump yldse vajaliku surve sisse lööb! Võtad vooliku kuskilt lahti, seal peaks mingi 3 bari olema. Kui Ducil yks silku ei tööta siis hääle vahet väga ei ole....või nh vähemalt minu arvates. Leegitoru järgi saab aru kui mingi silku tagant ära, need ju lähevad paari sekiga kuumaks.
Ma paningi uue filtri kui probleemid hakkasid, vana oli punakast mõdi täis küll ja filter ei jooksnud ise bensiinist tühjaks, tilkus ainult. Aga see ei aidanud. Muidugi hea oli et ära sai vahetatud
Ja oligi asi küünaldes.... Mis seda põhjustas, seda ma küll ei tea aga uute küünaldega igatahes hakkas ilusti sõitma. Muidugi saab näha, kas pärast järgmist õues seismist hakkab sama jama või mitte.
sigaelmar kirjutas:Ma paningi uue filtri kui probleemid hakkasid, vana oli punakast mõdi täis küll ja filter ei jooksnud ise bensiinist tühjaks, tilkus ainult.
Kui küünalde isolaatorid (silindrisse jäävad) on porgandi punast värvi, oled solgitud bensiini saanud ja see rikubki niimoodi küünlad ära.
sigaelmar kirjutas:.... Küünlaid võiks ju uusi proovida aga nad tõesti nägid välja nagu äsja pakist võetud (selline uue küünla sinakas-metalne värv ka sealt, kus küünal vabas õhus on ja igasugu mustusega kokku puutub)
.......
Küünla väline ilu ei anna aimu et kuidas ta silindris töötab.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.