Laps rattale Tallinnas

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Teema algataja
Matou

Laps rattale Tallinnas

Lugemata postitus Postitas Matou »

Tere!

Küsimus siis selline, kus ja kuidas panna rattale Tallinna linnas sirguv pägalik. Väga pägalik. Ta ise ütles, et sõidaks tsikliga, kuigi minu emasüda, tõsi küll, eelistaks näiteks.. ATVd vähemalt, ei kuku..

Endal sobivad sõiduvidinat pole, samuti puuduvad oskused ja kogemused järeltuleva põlve harimiseks.

Näeks hea meelega last käimas regulaarselt trennis koos trennipakkuja varustuse (vähemalt ratas) ja hooldusega.

Ja üldse, kui suur see laps olema peaks? Äkki on ta ikka liiga pägalik.

Kasutaja avatar

bitter
Tsikkel: EXC400
Tänanud: 105 korda
Tänatud: 97 korda
Kontakt:

Re: Laps rattale Tallinnas

Lugemata postitus Postitas bitter »

Kui noor ... lapsed on erinevad. Atv on tsiklist stabiilsem vaikselt sõites aga vaiksel sõidul ei ole temast ju mingit lõbu ka. Kiiremal sõidul ja maastikul - ma ei saa küll aru, kust otsast 4 ratast stabiilsem on kui 2.
Mina olen mõelnud http://mrc.ee/ peale. Neil on ka õues - siledal maal - rajad olemas. Mõelnud selles mõttes, et see oleks koht, kus poiss, kelle isa käib regulaarselt maastikul sõitmas, saaks ka mingi maitse suhu, et millega papa õieti tegeleb. Lapse treeningute peale ma pole mõelnud. Kui väikest ratast neil parasjagu pakkuda on - ja millist varustust - pead ise uurima. Esimeseks korraks oleks hea kui pill oleks piiratud. Ei ole ju ette teada, milline on lapse gaasitunnetus ja refleksid.

Viimati muutis bitter, 30 Mai 2011, 13:19, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar

M.K
Tänatud: 22 korda

Lugemata postitus Postitas M.K »

Minu tagasihoidlik arvamus on selline, et ekslik on see arvamus, et atv kuidagi ohutum oleks kui tsikkel. Tsikli alla jäämisest ei juhtu hea õnne korral midagi, atv alla jäämisest aga küll ning atv läheb ümber palju kergemini kui enamik inimesi arvab. Teemasse tagasi tulles, siis ise olen kunagi seal mrc s sõitmas käinud ning väga fun oli. Usun, et lastele ideaalne koht, kus õppida. Ohutuse koha pealt veel niipalju, et kui lapsel huvi olemas, siis ta sõitma hakkab nagunii. Üldiselt mina pooldan seda lähenemist, et mida väiksemalt sõitma hakata, seda väiksem on hilisemate vigastuste tõenäosus. Lihtsalt tsiklitunnetus jõuab palju rohkem verre minna.

The price of anything is the amount of life you exchange for it.

roheline lõvi
Tsikkel: Honda Deauville

Lugemata postitus Postitas roheline lõvi »

kui vana laps on? meil on sama teema päevakorral. vanus 9 a. atv on olemas ja muru aias varsti mudaks sõidetud. enam seal ei saa. ...

Kasutaja avatar

kaval
Tsikkel: rattatuu
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kaval »

roheline lõvi kirjutas:

kui vana laps on? meil on sama teema päevakorral. vanus 9 a. atv on olemas ja muru aias varsti mudaks sõidetud. enam seal ei saa. ...

minul sai poeg 10 mõned kuud tagasi ja sõidab alates 6 eluaastast tsikliga,nii,et matke need atv mõtted heaga maha,pakkuda võiksin AK(andres krestinov)teenuseid aga uurin kas tal on vaba aega ja tahtmist päris algajatega tegeleda,meie oleme tema juures käinud alates 2010 oktoobrist ja areng on silmaga nähtav.
aga kui huvi tõsisemalt krossiga tegeleda siis võin GePa seniori käest küsida !!!

http://www.arcar.eu odavad rendiautod al.5 euri päev
anda rendile koos tehnikaga garaaz Mõigus kaaskasutusse.500 euri
allar 56291000
umbe ull miis

Teema algataja
Matou

No laps on hetkel 6 ja pool. Ja mu põhimure polegi mitte vanus, vaid tema kasv, mis eakaaslaste seas suht väheldane on: 120cm. Tõsi, eelmise aasta Motoexotikal valis laps omale mõõdukohase Stompi välja ja mõnda aega keeldus ilma selleta edasi liikumast.. niiet selles mõõdus sõitjale rattaid leidub, seal oli isegi tema jaoks ehk liiga väike Stomp olemas. Aga iseküsimus on see, kust selline ratas välja võluda koos pädeva õpetajaga. Mina "niisama-linnapeal-tsiklitibi" lihtsalt kohaseks treeneriks ei kvalifitseeru. Võimalik valik on "las kasvab veel aasta-paar", aga ma hea meelega orgunniks talle mõne tegevuse, mille üks eesmärke oleks ka kasvatada lapses eesmärgipärasust, keskendumist, pühendumist ja järjepidevust enne kooli minekut. Seetõttu otsin võimalusi.

Kasutaja avatar

Rigo
Tsikkel: Intruder 1500LC,HD

Lugemata postitus Postitas Rigo »

ATV pole siiski paha mõte.Las saab esimesed rutska keeramise kogemuse ja kinni kiilumisekogemuse neljarattalisega.Mul poiss sõidab alates 3 aluaastast,võin aidata,kui tahad.55601066

Honda African Twin750,Aprilia Caponord1000,Suzuki Intruder1500LC...Intruder1500LC...Husqvarna TE 400

roheline lõvi
Tsikkel: Honda Deauville

Lugemata postitus Postitas roheline lõvi »

kaval kirjutas:
roheline lõvi kirjutas:

minul sai poeg 10 mõned kuud tagasi ja sõidab alates 6 eluaastast tsikliga,nii,et matke need atv mõtted heaga maha,pakkuda võiksin AK(andres krestinov)teenuseid aga uurin kas tal on vaba aega ja tahtmist päris algajatega tegeleda,meie oleme tema juures käinud alates 2010 oktoobrist ja areng on silmaga nähtav.
aga kui huvi tõsisemalt krossiga tegeleda siis võin GePa seniori käest küsida !!!

Tänud pakkumast! Sellist päris tõsist trennivarianti ei näe nii aja- kui ka finantside puudusel. Poistel omad trennid juba olemas. Pigem on mure see, et KUS sõita. Lähiajal on plaan atv maale viia ja seal ehk võimalusi rohkem. Vähemasti ei ülte OMA tänava pensionärist tädike, et poisid sõitke OMA tänaval.

Teema algataja
Matou

MRCst vastati, et neil puudub varustus nii väiksemõõdulisele sõitjale ning hetkel on olemasolevate võimaluste alumine piir 12 aastat. Seega jääb asi ilmselt lihtlabaselt sobilikus mõõdus tsikli puudumise taha, isegi kui me leiame inimese, kes on nõus pisut treeneri rolli täitma. Mis on kurb, sest teoreetiliselt on ilmselgelt sobivas mõõdus rattaid maailmas olemas. Lihtsalt pole mõtet hakata seda isiklikult endale ostma, kui ei tea, kas laps tegelikult tahab sellega pärast asjast aimu saamist tegeleda ning selles mõõdus pägalikud kahjuks kasvavad kole kiiresti. Iga aasta uue tsikli ostmine oleks mõeldav, aga eeldaks, et laps siis asjale oma hinge koos kõrvade ja karvadega andnud on...

Kasutaja avatar

Rigo
Tsikkel: Intruder 1500LC,HD

Lugemata postitus Postitas Rigo »

Vaata www.pyyne.ee.Ise saan ATV-ga abiks olla,varustus olemas.

Honda African Twin750,Aprilia Caponord1000,Suzuki Intruder1500LC...Intruder1500LC...Husqvarna TE 400

H.P
Tsikkel: Tiger 800 XCA

Lugemata postitus Postitas H.P »

Link on siiski: http://www.pyyne.ee/ :)

Ex: Yamaha FZ6
Kasutaja avatar

Möku

Lugemata postitus Postitas Möku »

mul neljaseks saanud jõnglane teeb oma esimesi tiire Oseti 12,5" elektrilise traieliga mida Motokeskus Tallinnas ja Motohoov Tartus maale toob:
http://gasgas.ee/index.php?resource=pro ... grupiId=37
http://gasgas.ee/index.php?resource=vid ... ideo_id=59

Väga lahe algus oli - Kaks minutit ettevalmistust ja poiss hakkas sõitma (tema jalgrattalt olin abirattad vaid nädal enne oseti kojutoomist ära võtnud).

Noorem, kaheaastane poiss natuke pelgab veel aga kui kaasa joosta ja kätt näiliselt tagaporla küljes hoida, siis sõidab ka päris pika maa maha juba. Kiiruse piiraja on suhteliselt maha keeratud - las õpivad tasakaalu hoidma enne kui gaasiga kõiki vigu parandama hakkavad.

Hind on kvaliteetsele asjale sobilikult suht kõrge, aga ma eriti ei põdenud, sest ratas peaks ka järelturul hinda hoidma - mis seal elektrilise traieliratta juures ikka kuluda saab. Ja elektrilise rattaga kära ja müra ka ei kaasne nii et saab elurajoonides rahulikult harjutada ning ratas mahub ka kõige väiksema auto pagasiruumi, sest seal pole kütust ega õli välja voolamas ja seda võib igas asendis transportida.

Eks mõne aja pärast kui selliseid traielirattaid juba rohkem Eestimaa pinnal müüdud saaks teha poole päevaga mingi sõiduraja ja seal peal "õppekogunemisi" - siis hakkavad lapsed teineteise pealt uusi nippe õppima. Vaatab seda sügise poole siis et mida ja kuidas korraldada.

Kullo keskuses on muidu ka motoring olemas.
http://www.kullo.ee/?cmd=left_menu_art& ... ATV%20ring

Usinus-Kasinus-Cosinus
Kasutaja avatar

bitter
Tsikkel: EXC400
Tänanud: 105 korda
Tänatud: 97 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas bitter »

Möku kirjutas:

...ratas peaks ka järelturul hinda hoidma - mis seal elektrilise traieliratta juures ikka kuluda saab.

Akud vast. Mis ilmselt ka üks kallimaid asju on seal küljes. Mitu h see Oset ühe laadimisega liigub ja mitu tsüklit välja lubatakse?

Teema algataja
Gregor

Lugemata postitus Postitas Gregor »

Möku kirjutas:

mul neljaseks saanud jõnglane teeb oma esimesi tiire Oseti 12,5" elektrilise traieliga mida Motokeskus Tallinnas ja Motohoov Tartus maale toob:
http://gasgas.ee/index.php?resource=pro ... grupiId=37 /.../

Hea info, tänud!

Kasutaja avatar

Möku

Lugemata postitus Postitas Möku »

specis on kirjas, et akud kestavad kaks tundi, aga see on siis kui kogu aeg peal hoida. Ma laadin vast korra nädalas ja iga õhtu pool tundi kuni tund poisid paarutavad. Ega nad ei jaksa ka kogu aeg peal hoida ega kaks tundi järjest sõita.

tsükleid oli vist 500 kirjas - et kui korra nädalas laadida ja pool aastat iga päev sõita (talvel seisab), siis peaks kakskümmend aastat ära sõitma :-) Aga eks need akud vananevad oma kolme-nelja aastaga ära jah. Tagavarapakett oli mõnisada eurot ja kolme-nelja aastaga saavad turul olema juba võimasamad või odavamad akud. Ei mina küll praegu sellepärast muretse.

Usinus-Kasinus-Cosinus
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”