põrusin eksamil

erkkimarkus

Re: põrusin eksamil

Lugemata postitus Postitas erkkimarkus »

Väga asjalikud viimased kommentaarid, võttis ka ennast vastu kirjutama. Ka mina olen juba 13 aastat lubadega + mõned aastad enne seda "metsavahel" harjutanud. Tõepoolest, iga päev on uus ja õpetlik. Eriti nüüd, kui ka kevadest A-kategooria omanik. See on täiesti uus maailm ja paneb nii mõndagi ka autoroolis ümber hindama!

Kõige tähtsam, mida igapäevaselt järginud olen, et tuleb sõita enda ja teiste eest samaaegselt, ehk siis eeldada, et teised on lihtsalt rumalamad või kogenenumad / rullnokad / loevad sõidu ajal telefonist uudiseid / meigivad või söövad / vahivad jalakäijaid vm ning sina pead võib-olla nende juhtimisvigu parandama või suutma nende vigade mõju eest pääseda. Nii ees, taga, kõrval, järgmisel ristmikul kui mujal. Olgu nad autos, kaherattalisel või jala. Nii õpid lihtsalt liiklust paremini jälgima kui ka kõike muud, mis teisi või sind sõidu ajal mõjutada võib. Järgmine samm on elementaarne viisakus ja sõidusujuvus - pöördel sõiduvoolu eest tõmbamine, ristmikute mitte ummistamine, paar foori ette vaatamine, piisavalt vara oma tegevusest märku andmine, porilompide juures pidurdamine jne.

Aga nagu autoga, nii ka mootorrattaga, siis esialgu läheb liiga palju energiat tehnika peale ja muu saab tahes-tahtmata vähem tähelepanu. Eks aeg ja kogemus õpetab. Loodetavasti... Ja alguses ei maksa nina püsti ajada - seda võiks küll juba autokoolis õpetada!

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”