Marauder, Magna, Vulcan või Virago

SUMPSIPUURIJA

Re: Marauder, Magna, Vulcan või Virago

Lugemata postitus Postitas SUMPSIPUURIJA »

Arvaks ka siis midagi: V-max on jah selline raske jurakas, mis tahab juhitavuse parandamiseks originaalist laiemat lenksu ning väheke toekamat esipidurit. Originaalis on ees vaid kehekolvilised sadulad, mida on selle ratta kohta vähevõitu (esipiduriklotsi läheb nagu leiba). Minu Maxil oli esihark koos piduritega välja vehetatud (gixxeri pööratud hark ja topelt 6kolviga sadulad), olin rahul. Ja nagu Yamudel ikka, mõne aja möödudes tükib teine käik nässu minema (hüppab välja). Välimus muidugi on super. Euroopa jaoks toodeti alla 80kw mootoreid (72-74kw), USA jaoks miski 120 ja 140 kw-seid. Saksas näiteks ametlikult enne 1995 aastat (kui ma ei eksi) V-Maxe ei müüdud, liiga jõhker püss tundus fritsudele vist.
Marauder- iseenesest äge pill, pööratud hark ning valuveljed ja puha.... Aga mulle meeldiks rohkem kui oleks gardaan (õige on kardaan*) {Motobot tegi}!
Magna- sama lugu, ketiga ülekanne! Aga teistega võrreldes KW natuke rohkem ja seega kubatuuri kohta ka rohkem minekut. Nukvõlli õlitusega olid probleemid küll, aga eelmise põvkonna Magnadel. Selle töökindlus ikka rohkem VFR-iga ühte auku- loe hea. (Supermagna oli muide samuti eelmise põlvkonna mootoriga ja miskil hetkel ta "situb end täis")
Virago- lollikindla õhkjahutusega mootoriga, mida üldjuhul tuksi polegi võimalik keerata. Nõrgaks kohaks on starteri pendiks, mis nendel tihtipeale parandamist/vahetamist tahab (üsna lihtne operatsioon). Välimus välimuseks, ilu ju ikka olnud vaataja silmades (ise lööks kah ilmselt asjale sae sisse ja kohendaks asja natuke paremaks, sumpsisid puuriks kah :D ).
Vulcan- mittemidagiütlev keti ülekandega raudratas. Kui meeldib, siis võib osta. Šnitti raami ehitusel on võetud softaililt.
Ketiülekande kasuks räägib ehk vaid see, et mootori võimsusest läheb vähem kaotsi ning rohkem jõuab tagarattasse.
Kui oled oma 6 sajasega tsiklisõidu põhitõed selgeks saanud, siis arvan et pole vaja muretseda, et liiga võimsa otsa satud. Võta nüüd juba nii võimas kui endale meeldib! Said ehk mõtteainet?

Kristjan

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”