SMASH 2011; 9 juuli

Kasutaja avatar

oldmaniac
Tsikkel: ZX-10R
Kontakt:

Re: SMASH 2011; 9 juuli

Lugemata postitus Postitas oldmaniac »

invisibleafk kirjutas:

ma ei saa küll hästi aru,et mis seljakaitse see olema peab?kas sellest siis ei piisa mis tagile sisse on pandud.peab eraldi ostma mingi kaitse?

Sellest võiks moded lausa eraldi teema teha. Seda peab rääkima/selgitama igal koolitusel ja eriti autokoolis, et kohe maast madalast oleks asi selge.

Need porolooni tükid, mis teil on tagide sees, kõlbavad vaid murul pikutamiseks. Millekski enamaks need asjad paraku ei kõlba. Betoon või asfalt on juba veidi liiga kõvad asjad selle jaoks. Mis tunne oleks jala pealt selili kukkuda kõnnitee äärekivi vastu, kui sind kaitseb vaid napp sentimeeter vatti? Aga selg ees vastu betoonposti ainult 30km/h?

Autonoomsed seljakaitsed on eelkõige kaitsmaks sõitjat selgroo vigastuste eest. Eesti keeles - kaitsmaks sind ratastooli kukkumise eest.

Neid on palju ja erinevaid, kalleid ja odavaid. Samas on nad kõik väärt oma kaalu kullas. Piisab vaid ühest rumalast kukkumisest, mille tagajärjel ei tõuse sa kunagi enam oma jalgadele. Ääretult mõistlik oleks sellise kaitsme kandmine endale igapäevaseks harjumuseks vormistada ja mitte vaid selliste ürituste puhul sõbra käest laenuks võtta. 90% noortest ratastooli kasutajatest on seda vaid puhtalt selja vigastamisega saavutanud.

Jah, ma olen ka poroloonist lebomatiga ringi kihutanud, kukkunud ja siiani on mul lolli moodi vedanud. Võibolla peaks Bingo Lotot proovima. :)

Välja näeb üks selline seljakaitse näiteks selline:

Pilt

Saada on näiteks siit:
http://motopost.ee

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Üritused”