Tagaamordi hooldus
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
Tagaamordi hooldus
Selline mure siis, et ükspäev hakkas lekkima tagaamort. Mõned väidavad, et tagaamordil saab simmereid ja õli vahetada ning kuulub "regulaarse" hoolduse juurde, service manual aga kirjutab, et lekete korral asendada uuega. Kuidas moodi siis õigem oleks? Kui tagaamort on tõesti osandatav, siis kes sellist tööd Tartus teeb?
Rattaks Suzuki GSX-R 1000 '01
-
- Tsikkel: Suzu DR-Z400
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 1 kord
Re: Tagaamordi hooldus
kui lekib siis on enamasti läbi mansett. Selle vahetus maksab umbes 20 eeku (ku ise teha)
-
- Tsikkel: Honda Transalp
-Kristo- kirjutas:Selline mure siis, et ükspäev hakkas lekkima tagaamort. Mõned väidavad, et tagaamordil saab simmereid ja õli vahetada ning kuulub "regulaarse" hoolduse juurde, service manual aga kirjutab, et lekete korral asendada uuega. Kuidas moodi siis õigem oleks? Kui tagaamort on tõesti osandatav, siis kes sellist tööd Tartus teeb?
Rattaks Suzuki GSX-R 1000 '01
Üldiselt on manualil õigus!
Originaal varuosi tagaamordile üldiselt ei müüda. Tagaamort on remonditav, aga on vähe mehi, kes sellega viitsivad tegelda. Minu tsiklil tehti korda, aga Tallinnas. Kui amort on ikka väga peetis-ei võeta ilmselt jutule. Sellisel juhul oleks vist targem ka juba uus osta.
Mul sama lugu. Taga amort tegi pauku. Nüüd ainult vedru peal õõtsumine... Morss kõik juba aegamööda välja nirisend. Kuigi mul peaks olema see nö. hooldatav amort. Tean et Saku kandis v kuskil üks vend tegeleb amortide parandusega. Tegi mul venna slr'il isegi hooldevaba amordi korda. Siit ka küsimus siis... Kas, kes ja mis hinnaga seda hooldatavat amorti FIX'ida viitsib
-
- Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
- Tänanud: 16 korda
m2rka kirjutas:Mul sama lugu. Taga amort tegi pauku. Nüüd ainult vedru peal õõtsumine... Morss kõik juba aegamööda välja nirisend. Kuigi mul peaks olema see nö. hooldatav amort. Tean et Saku kandis v kuskil üks vend tegeleb amortide parandusega. Tegi mul venna slr'il isegi hooldevaba amordi korda. Siit ka küsimus siis... Kas, kes ja mis hinnaga seda hooldatavat amorti FIX'ida viitsib
Aadu Sikk Sakus teeb amorte.
PS kui näppe õliseks teha ei taha pane kindad kätte:)
-
- Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
- Tänanud: 16 korda
Siipel kirjutas:Kulla mehed! Võtke tehke selleks 30 minutiks oma näpukesed õliseks ja saate ilma igasuguse jauramiseta oma amordid korda.
PS kui näppe õliseks teha ei taha pane kindad kätte:)
just! aga amort on peris keeruline seade ja teatud töövõtteid ja -vahendeid teadmata omamata võib asja ka nässu keerata. ja amorti pole ju mõtet lahti kiskuda kui kuluosasid pole muretsetud. aga nende muretsemise oskus on kinni juba kogemustest mida ja kui tihti vaja vahetada jne.
Aadu isiklikult mainis et on näinud neid nö "proffide" poolt "hooldatud" amorte küll ja küll. sisuliselt on vahetatud ehk simmerid ja veel nipetnäpet aga kogu mustus on amordi suletud sektsioonides alles jne
oleneb muidugi amordist
- Tsikkel: FLTRXS
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 25 korda
Kui amordi remont nii kerge on siis pakun 2500.- krooni sellele kes minu ratta õhk-õli reguleeritava tagaamordi korda teeb. Praegu on seisus kus kogu õli on välja voolanud ja toimib ainult vedruna. Õhu sissepumpamisega muudetakse jäikust.
Hetkel on all juba uus amort nii et vana võin uurimiseks ja lammutamiseks handa kui kellegil huvi on.
Täpsem info ES.
terv
Kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Pole küll päris teemas, aga amorditeema siiski. Nimelt, kas keegi teeb ka esiamorditorusid? Mul vana ratas, torudel roostekahjustused. Seestpoolt muidu kõik OK, kui ratta sain, võtsin algosakesteks.
Taanis käisin tõstukitehases vaatamas, polnud mingi eriline tehas, aga absoluutselt kõik hüdrosilindrid kõige täiega tehti ise kohapeal. Sest oli odavam, kui kusagilt sisse osta. Pole mingi tehnoloogiline ime, sobiv töökoda ja oskaja mees ainult vajalik. Toormaterjal ju standardtoode.
-
- Tsikkel: XTZ 750,KTM 250 EXC,Beta 430RR
- Tänanud: 8 korda
- Tänatud: 45 korda
Tsikkelröövel kirjutas:Pole küll päris teemas, aga amorditeema siiski. Nimelt, kas keegi teeb ka esiamorditorusid? Mul vana ratas, torudel roostekahjustused. Seestpoolt muidu kõik OK, kui ratta sain, võtsin algosakesteks.
Taanis käisin tõstukitehases vaatamas, polnud mingi eriline tehas, aga absoluutselt kõik hüdrosilindrid kõige täiega tehti ise kohapeal. Sest oli odavam, kui kusagilt sisse osta. Pole mingi tehnoloogiline ime, sobiv töökoda ja oskaja mees ainult vajalik. Toormaterjal ju standardtoode.
Ei ole see asi nii lihtne, amorditoru ja hüdrosilindri varre materjal on kõvasti erinev. Hüdrosilindrimaterjal on palju pehmem, kui sellest teha õhukeseseinaline toru, on kahvel esimeses karmimas augus kõver. Varrematerjal on ette nähtud vaid tõmbele-tõukele, aga amort peab ka paindele vastu pidama. Ja pealegi, esiteks, silindrimaterjal on täisteras ning teiseks, alates 40 mm läbimõõdust saadaval vaid 5 mm sammuga - 40,45,50 jne. Silindrimaterjali on mul riiulis niipalju kui kulub, aga sellegipoolest seda tsiklile ei soovita.

-
- Kaupmees
- Tänatud: 202 korda
- Kontakt:
Telli Paldiski mnt 80c poiste juurest endale uued torud - pole teab, mis kallis.
Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Kusjuures seal Taanis olid neil kak raz torud, mitte täisteras - näpuga katsusin lausa. Sealt ka mõte. Aga terase margi suhtes on sul ilmselt õigus. Eks see mõte mul sellest tikkus ligi, et üks simmer hakkas ilatsema esimesel sõidul. Vahetamine on köömes, aga ei viitsi iga 7000 tagant. Samas, lugu selles, et peale esimest ehmatust hakkas see simmer selleks korraks tööle. Aga uued pean ära tellima ikka. Terv!
võtsin tagumise amordi lahti, kakkusin simeri välja, käisin baltfleksis ja sealt anti uus. panin simmeri paika, õli sisse, splindid peale, õhk sisse ja 2000 kilti hiljem pole veel lekkima hakkand. amordi sees oli üks aukudega ketas kahel pool plekist seibid ja rohkem mitte midagi. kuna polnud kindel kas pidama jääb võtsin töökoja nurgast ATFi. jäi pidama küll aga tagumine ots on jube jäigaks muutund. iga suurem kühm on laks neerudesse. lämmastiku sisestamise poldid keerasin välja ja asendasin veoauto rehvi ventiilidega( tuli vähe lõigata ja uus keere keerata). rehvipumpamise otsast õhk peale( 2 bari, kuna manuel ei rääkind amortide rõhu kohta midagi) ja polndki rohkem midagi. peaks kunagi lämmastiku ka sisse laskma, suuremates rehviremontides on olemas. maksma läks 15 euri pluss õli ja ventiilid mis sai töökojast. pisut jaantatikaline remont oli aga fakem. 2*8 kiloeeku amortide eest või remont 15 euri. teeks kasvõi iga kuu korra ära. kasumisse jään ikka
Soovitan tõesti aadu sikku. Tegi korraliku töö. Olin ise tartus ja sai kargoga tallinna saadetud ja korras. Ainult kiidu sõnu sellele tüübile. Minu teada ka ainuke kes teeb gaasi kontrolle eestis.
partyboy kirjutas:Soovitan tõesti aadu sikku. Tegi korraliku töö. Olin ise tartus ja sai kargoga tallinna saadetud ja korras. Ainult kiidu sõnu sellele tüübile. Minu teada ka ainuke kes teeb gaasi kontrolle eestis.
+1
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.