Tagaamordi hooldus

Kui mutrivõti peos püsib (või siis üldse ei püsi), kui vajad abi või nõu mootorratta remondil või soovid tehnika üle arutleda. Kui pluss ja miinus on lootusetult segi ja amprid ajavad volte taga.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
  1. Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
  2. Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta

NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
Kasutaja avatar

Teema algataja
-Kristo-

Tagaamordi hooldus

Lugemata postitus Postitas -Kristo- »

Selline mure siis, et ükspäev hakkas lekkima tagaamort. Mõned väidavad, et tagaamordil saab simmereid ja õli vahetada ning kuulub "regulaarse" hoolduse juurde, service manual aga kirjutab, et lekete korral asendada uuega. Kuidas moodi siis õigem oleks? Kui tagaamort on tõesti osandatav, siis kes sellist tööd Tartus teeb?
Rattaks Suzuki GSX-R 1000 '01

Kasutaja avatar

margus014
Tsikkel: Suzu DR-Z400
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 1 kord

Re: Tagaamordi hooldus

Lugemata postitus Postitas margus014 »

kui lekib siis on enamasti läbi mansett. Selle vahetus maksab umbes 20 eeku (ku ise teha)

Kasutaja avatar

uljasvaluvelg
Tsikkel: Honda Transalp

Lugemata postitus Postitas uljasvaluvelg »

-Kristo- kirjutas:

Selline mure siis, et ükspäev hakkas lekkima tagaamort. Mõned väidavad, et tagaamordil saab simmereid ja õli vahetada ning kuulub "regulaarse" hoolduse juurde, service manual aga kirjutab, et lekete korral asendada uuega. Kuidas moodi siis õigem oleks? Kui tagaamort on tõesti osandatav, siis kes sellist tööd Tartus teeb?
Rattaks Suzuki GSX-R 1000 '01

Üldiselt on manualil õigus!
Originaal varuosi tagaamordile üldiselt ei müüda. Tagaamort on remonditav, aga on vähe mehi, kes sellega viitsivad tegelda. Minu tsiklil tehti korda, aga Tallinnas. Kui amort on ikka väga peetis-ei võeta ilmselt jutule. Sellisel juhul oleks vist targem ka juba uus osta.

Honda Transalp

m2rka

Lugemata postitus Postitas m2rka »

Mul sama lugu. Taga amort tegi pauku. Nüüd ainult vedru peal õõtsumine... Morss kõik juba aegamööda välja nirisend. Kuigi mul peaks olema see nö. hooldatav amort. Tean et Saku kandis v kuskil üks vend tegeleb amortide parandusega. Tegi mul venna slr'il isegi hooldevaba amordi korda. Siit ka küsimus siis... Kas, kes ja mis hinnaga seda hooldatavat amorti FIX'ida viitsib

Kasutaja avatar

creativ
Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
Tänanud: 16 korda

Lugemata postitus Postitas creativ »

m2rka kirjutas:

Mul sama lugu. Taga amort tegi pauku. Nüüd ainult vedru peal õõtsumine... Morss kõik juba aegamööda välja nirisend. Kuigi mul peaks olema see nö. hooldatav amort. Tean et Saku kandis v kuskil üks vend tegeleb amortide parandusega. Tegi mul venna slr'il isegi hooldevaba amordi korda. Siit ka küsimus siis... Kas, kes ja mis hinnaga seda hooldatavat amorti FIX'ida viitsib

Aadu Sikk Sakus teeb amorte.

Ära usu hülge möla! Anna aeruga!

LC8 Adventure, LC4 620, 640, 660, Suzuki DR350

Siipel

Lugemata postitus Postitas Siipel »

Kulla mehed! Võtke tehke selleks 30 minutiks oma näpukesed õliseks ja saate ilma igasuguse jauramiseta oma amordid korda.
PS kui näppe õliseks teha ei taha pane kindad kätte:)

Kasutaja avatar

fotek

Lugemata postitus Postitas fotek »

Lämmastikku vist koduste vahenditega väga ei topi sisse?

Siim
Kasutaja avatar

creativ
Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
Tänanud: 16 korda

Lugemata postitus Postitas creativ »

Siipel kirjutas:

Kulla mehed! Võtke tehke selleks 30 minutiks oma näpukesed õliseks ja saate ilma igasuguse jauramiseta oma amordid korda.
PS kui näppe õliseks teha ei taha pane kindad kätte:)

just! aga amort on peris keeruline seade ja teatud töövõtteid ja -vahendeid teadmata omamata võib asja ka nässu keerata. ja amorti pole ju mõtet lahti kiskuda kui kuluosasid pole muretsetud. aga nende muretsemise oskus on kinni juba kogemustest mida ja kui tihti vaja vahetada jne.
Aadu isiklikult mainis et on näinud neid nö "proffide" poolt "hooldatud" amorte küll ja küll. sisuliselt on vahetatud ehk simmerid ja veel nipetnäpet aga kogu mustus on amordi suletud sektsioonides alles jne
oleneb muidugi amordist
:)

Ära usu hülge möla! Anna aeruga!

LC8 Adventure, LC4 620, 640, 660, Suzuki DR350
Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

Kui amordi remont nii kerge on siis pakun 2500.- krooni sellele kes minu ratta õhk-õli reguleeritava tagaamordi korda teeb. Praegu on seisus kus kogu õli on välja voolanud ja toimib ainult vedruna. Õhu sissepumpamisega muudetakse jäikust.
Hetkel on all juba uus amort nii et vana võin uurimiseks ja lammutamiseks handa kui kellegil huvi on.
Täpsem info ES.

terv
Kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light

Kasutaja avatar

margus014
Tsikkel: Suzu DR-Z400
Tänanud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas margus014 »

Saatsin ES

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Pole küll päris teemas, aga amorditeema siiski. Nimelt, kas keegi teeb ka esiamorditorusid? Mul vana ratas, torudel roostekahjustused. Seestpoolt muidu kõik OK, kui ratta sain, võtsin algosakesteks.
Taanis käisin tõstukitehases vaatamas, polnud mingi eriline tehas, aga absoluutselt kõik hüdrosilindrid kõige täiega tehti ise kohapeal. Sest oli odavam, kui kusagilt sisse osta. Pole mingi tehnoloogiline ime, sobiv töökoda ja oskaja mees ainult vajalik. Toormaterjal ju standardtoode.

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
Kasutaja avatar

isakene
Tsikkel: XTZ 750,KTM 250 EXC,Beta 430RR
Tänanud: 8 korda
Tänatud: 45 korda

Lugemata postitus Postitas isakene »

Tsikkelröövel kirjutas:

Pole küll päris teemas, aga amorditeema siiski. Nimelt, kas keegi teeb ka esiamorditorusid? Mul vana ratas, torudel roostekahjustused. Seestpoolt muidu kõik OK, kui ratta sain, võtsin algosakesteks.
Taanis käisin tõstukitehases vaatamas, polnud mingi eriline tehas, aga absoluutselt kõik hüdrosilindrid kõige täiega tehti ise kohapeal. Sest oli odavam, kui kusagilt sisse osta. Pole mingi tehnoloogiline ime, sobiv töökoda ja oskaja mees ainult vajalik. Toormaterjal ju standardtoode.

Ei ole see asi nii lihtne, amorditoru ja hüdrosilindri varre materjal on kõvasti erinev. Hüdrosilindrimaterjal on palju pehmem, kui sellest teha õhukeseseinaline toru, on kahvel esimeses karmimas augus kõver. Varrematerjal on ette nähtud vaid tõmbele-tõukele, aga amort peab ka paindele vastu pidama. Ja pealegi, esiteks, silindrimaterjal on täisteras ning teiseks, alates 40 mm läbimõõdust saadaval vaid 5 mm sammuga - 40,45,50 jne. Silindrimaterjali on mul riiulis niipalju kui kulub, aga sellegipoolest seda tsiklile ei soovita.

Kasutaja avatar

StreetMoto
Kaupmees
Tänatud: 202 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas StreetMoto »

Telli Paldiski mnt 80c poiste juurest endale uued torud - pole teab, mis kallis.

StreetMotos jätkuvalt soodsad tehingud: Castrol - Elf - Michelin - Bridgestone - Maxxis - Dunlop - D.I.D - JT + iga päev online tellimused erinevatesse Euroopa ladudesse

Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Kusjuures seal Taanis olid neil kak raz torud, mitte täisteras - näpuga katsusin lausa. Sealt ka mõte. Aga terase margi suhtes on sul ilmselt õigus. Eks see mõte mul sellest tikkus ligi, et üks simmer hakkas ilatsema esimesel sõidul. Vahetamine on köömes, aga ei viitsi iga 7000 tagant. Samas, lugu selles, et peale esimest ehmatust hakkas see simmer selleks korraks tööle. Aga uued pean ära tellima ikka. Terv!

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?

husu
Tsikkel: yamaha xjr 1200

Lugemata postitus Postitas husu »

võtsin tagumise amordi lahti, kakkusin simeri välja, käisin baltfleksis ja sealt anti uus. panin simmeri paika, õli sisse, splindid peale, õhk sisse ja 2000 kilti hiljem pole veel lekkima hakkand. amordi sees oli üks aukudega ketas kahel pool plekist seibid ja rohkem mitte midagi. kuna polnud kindel kas pidama jääb võtsin töökoja nurgast ATFi. jäi pidama küll aga tagumine ots on jube jäigaks muutund. iga suurem kühm on laks neerudesse. lämmastiku sisestamise poldid keerasin välja ja asendasin veoauto rehvi ventiilidega( tuli vähe lõigata ja uus keere keerata). rehvipumpamise otsast õhk peale( 2 bari, kuna manuel ei rääkind amortide rõhu kohta midagi) ja polndki rohkem midagi. peaks kunagi lämmastiku ka sisse laskma, suuremates rehviremontides on olemas. maksma läks 15 euri pluss õli ja ventiilid mis sai töökojast. pisut jaantatikaline remont oli aga fakem. 2*8 kiloeeku amortide eest või remont 15 euri. teeks kasvõi iga kuu korra ära. kasumisse jään ikka

maailm jookseb lõpu poole

partyboy

Lugemata postitus Postitas partyboy »

Soovitan tõesti aadu sikku. Tegi korraliku töö. Olin ise tartus ja sai kargoga tallinna saadetud ja korras. Ainult kiidu sõnu sellele tüübile. Minu teada ka ainuke kes teeb gaasi kontrolle eestis.

merikurat
Tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas merikurat »

partyboy kirjutas:

Soovitan tõesti aadu sikku. Tegi korraliku töö. Olin ise tartus ja sai kargoga tallinna saadetud ja korras. Ainult kiidu sõnu sellele tüübile. Minu teada ka ainuke kes teeb gaasi kontrolle eestis.

+1

"The secret to creativity is knowing how to hide your sources." – Albert Einstein
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”