GasGas 450 FSE öli
Re: GasGas 450 FSE öli
Kalvar kirjutas:to Raiki: olen oma autodel ja ratastel vahetanud õli vast 100+ korda kuid paraku nii lihtne see antud rattal ei ole...
Just nii lihtne see antud rattal ongi.
Mootor soojaks, õli välja, õlifiltri kaan lahti, vana filter välja, uus filter sisse(vaata ,et õiget pidi paned kummi tihend kaane poole ja vedru ära unusta) kaan külge, õli punn alla tagasi. 1,2l õli sisse ja tuld. Mis õli paned on oma otsustada aga ise kasutan GRO toodangut mõlemal rattal. Eeldan, et vahetad õli 10-15h tagant. Manuaal lubab ka 30h kui see on rajal, metsas sõitvale rattale juba liig. http://www.gasgasmotos.es/en/manuals.html. Siit leiad kasutus juhendi ja varuosa kataloogid. Paar korda aastas võta ka karteri põhi alt ära kuus polti ja pese seest puhtaks(kui on vajadus)
Kalvar kirjutas:to Mella: kui vahetus toimub analoogselt LC4 ga siis olen seda teinud ja saaksin hakkama. Lihtsalt soovisin praegu õlitaset kontrollida kuna esineb (kyll esialgu väga minimaalne) leke käiguvahetaja hoova simmeri juurest. Olen rattaga Soomes veel 2 nädalat ja siinsetesse teenindustesse minna ei sooviks (siin Sipoos on kõva trial`i elementidega enduurorada), vahel sooviks peale sõitu taset kontrolida lihtsalt kuid varrast pole!
Õli taseme kontrolliks on õli aken käiguvahetus hoova juures. Lased ratta paremale küljele kaldu ja pool aknast peab tühjaks valguma siis ratas püsti tagasi ja kogu aken valgub õli uuesti täis. Kui nii siis on kõik korras.
Lekib sul veohammaka simmer mille vahetamine on lihtne samas võib ka heina olla ümber võlli kerinud mis omakorda poeb simmeri vahele. Hammakas maha ja puhasta ära. 450 FSE, FSR on väga lihtne ratas remontida. Raua osa on tehtud siiski rauast ja kestab kaua. El. osa kipub mõnikord jebima kui põhi kalad on tavaliselt juhtmestikus kus on paar nõrka kohta. Kui need korda teha siis see pill kestab kaua. Põhiline on see, et ei ole vaja lihtsalt huvi pärast üleliia remontida ja ise midagi tuksi keerata.
Terv.
Tõnu
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.