Hälvik-autojuhid
Moderaator: Moded
-
erkkimarkus
Teema algataja
Re: Hälvik-autojuhid
Thesaarlane kirjutas:Minu meelest on ülal olev jutt heaks põhjenduseks sellele, miks kaherattalised püüavad rohkem üks sõita, ehk siis autodest mööda sõita ning üksi kulgeda.
Minu käest on küsitud, et miks te kihutate pidevalt. Mina olen vastanud enamasti, et nii on ohutum, kui ma üksi saan sõita. Kaherattalised on väiksemad ja vähem märgatavad.
Kokkuvõtteks ei pea viipe keeles "Marko Märtinitega" suhtlema ja vanatädidele näitama, et kus so silmad on.
Viimasel ajal olen sunnitud liikuma rohkem autoga ja tõsi, need motomehed, kes mööda tuhisevad ehmatavad ära küll ja natuke jääb kihutajate mulje.
Kuid ise ratta seljas istudes lähen samamoodi mööda, et üksi kulgeda.
+1
Toon siia teemasse nätuke vastukaalu.
Käin iga päev tsikliga tööl ning viimasel ajal olen märkanud, et just maanteel, tõmbavad omajagu autojuhte ilusasti tee paremasse äärde.
Ei saaks öelda, et pooled... aga piisavalt, et silma jääda ![]()
Kas ka nüüd julgeda sõidurajalt väljumata neist ka mööduda (kui vastu tulevad autod)...
svenzik kirjutas:Toon siia teemasse nätuke vastukaalu.
Käin iga päev tsikliga tööl ning viimasel ajal olen märkanud, et just maanteel, tõmbavad omajagu autojuhte ilusasti tee paremasse äärde.
Ei saaks öelda, et pooled... aga piisavalt, et silma jäädaKas ka nüüd julgeda sõidurajalt väljumata neist ka mööduda (kui vastu tulevad autod)...
Ise olen saanud seda võimalust tihti kasutada kui on normaalsed autojuhid ees, kõik tõmbavad paremale poole ja ma oma 125cc saan ilusti mööda samal rajal.(teate kyll, ega see kerge pole mõnikord nii väikse tsikliga) ja kui autoga sõidan siis alati tõmban paremale kui vastutulevad autod ja näitan suunaga tsiklimeestele et minge mööda, kuigi osad ei julge kohe minna.
Ma polegi veel õnneks tõsiseid hälvikuid näinud liikluses, võibolla olen seda ise olnud kogematta, mis mind just häirib on see autojuhtide kihutamine kruusastel külavaheteedel, olen mitmeid kordi paraja ehmatuse saanud.
-
fps
Teema algataja
unlimited kirjutas:svenzik kirjutas:Toon siia teemasse nätuke vastukaalu.
Ei saaks öelda, et pooled... aga piisavalt, et silma jäädaKas ka nüüd julgeda sõidurajalt väljumata neist ka mööduda (kui vastu tulevad autod)...
Ise olen saanud seda võimalust tihti kasutada kui on normaalsed autojuhid ees, kõik tõmbavad paremale poole ja ma oma 125cc saan ilusti mööda samal rajal.(teate kyll, ega see kerge pole mõnikord nii väikse tsikliga) ja kui autoga sõidan siis alati tõmban paremale kui vastutulevad autod ja näitan suunaga tsiklimeestele et minge mööda, kuigi osad ei julge kohe minna.
Ma polegi veel õnneks tõsiseid hälvikuid näinud liikluses, võibolla olen seda ise olnud kogematta, mis mind just häirib on see autojuhtide kihutamine kruusastel külavaheteedel, olen mitmeid kordi paraja ehmatuse saanud.
Õige ongi. Kui ees kulgev auto lihtsalt kaldub paremasse teeserva, siis ei või tegelikult kunagi teada, kas ta kavatseb sulle "keskmise raja" tekitada või on tegemist suunatajuta pensionäri või mobiiliga rääkiva tibiga, kes iga hetk võib vasakule tagasi kalduda.
Selle pärast annan ise autoga liigeldes suunatulega 1-2 korda märku, et tegu on teeandmisega. Justnagu rekkad ![]()
-
bigdog
- Tsikkel: HD
- Tänanud: 15 korda
- Tänatud: 10 korda
[youtube]http://www.youtube.com/view/v/2ex6dHzcgOE[/youtube]
Tegevus toimub küll Inglismaal, aga hälvik on see juht küll. ![]()
Eile pääses üks biker nibin nabin auto küljel maandumisest. Tegevus toimus natuke maad peale Kärkna risti, suunaga Jõgeva poole, Erala mäe tõusul. Mina liikusin sõiduautoga, minu taha jõudis üks passat ja selle taha omakorda üks naked bike. Minu ette jäi üks aeglasem sõiduk ning kuna tee oli ette pikalt näha ja kaks autot oli vastu tulemas, siis panin juba aegsasti suuna sisse ja andsin märku, et kavatsen mööduda kohe kui vastutulevad autod on möödunud. Ise jälgisin peeglist ratturit, et see ei nõeluks äkki. Autod möödusid ja mina alustasin möödasõitu, kui hakkasin tagasi reastuma, siis nägin peeglist kuidas passat oli ka möödasõidul ja tema külje all kallutas kõigest jõust tsikkel, et teeperve ja auto vahele ära mahtuda. Ma ei ole kindel kumb seal olukorras rohkem süüdi oli, igatahes üleliia tähelepanelikud ei olnud nad ilmselt mõlemad. Rattur oleks võinud muidugi eeldada, et peale mind soovib ka jägmine auto eessõitvast mööduda. Minu silmale oli see igastahes napikas, võibolla asjaosalistele lihtsalt väike närvikõdi...
-
Saro
Teema algataja
Paar päeva tagasi sain omal nahal tunda, midagi sellist, mida ammu enam näinud ei ole. Merivälja teel, auklikul osal, sõitsin veoauto taga, kui minu kõrvale pressis must Toyota Land Cruiser, 017 BBN. Ilmselt oli tal soov meist mööduda, mida takistas vastutulevate autode rivi. Nii otsustas blond tibi kitsaks jäänud tee probleemi lahendada minu äärekivisse surumisega. Pidur ja signaal peale ning siis hakkas tibi salongis vehkima nagu oleks sinna ämblik sattunud. Ikka inimene vahel eksib aga siis teisi seejärel käemärkidega tervitama hakata on eriline ülbus! Ja ei maksa seletada, et ei näinud, kui ma küljeaknast sisse näen!
-
zx12r
Teema algataja
Saro kirjutas:Paar päeva tagasi sain omal nahal tunda, midagi sellist, mida ammu enam näinud ei ole. Merivälja teel, auklikul osal, sõitsin veoauto taga, kui minu kõrvale pressis must Toyota Land Cruiser, 017 BBN. Ilmselt oli tal soov meist mööduda, mida takistas vastutulevate autode rivi. Nii otsustas blond tibi kitsaks jäänud tee probleemi lahendada minu äärekivisse surumisega. Pidur ja signaal peale ning siis hakkas tibi salongis vehkima nagu oleks sinna ämblik sattunud. Ikka inimene vahel eksib aga siis teisi seejärel käemärkidega tervitama hakata on eriline ülbus! Ja ei maksa seletada, et ei näinud, kui ma küljeaknast sisse näen!
Hoidsid sellist pikivahet, mis võimaldanuks tibil rahumeeli sinu ette veoauto taha reastuda?
Selliste reastumiste peale olen juba apaatseks muutunud, loodan ka tulevikus teele ära mahtuda. Kuid paar päeva tagasi oli eriti arusaamatu juhtum. Liikusin peatee suunas, mis ristub kerge kurviga ja pole just hea nähtavusega, loomulikult pidin suhteliselt palju nö ristmikule lähenema, et näha kas keegi tuleb või. No tuli, jäi hetkeks toppama, sest paljud ajavad toda ristmiku "paremakäe" ristmikuga sassi, sest ühtegi märki pole mis viitaks, et asud peatee. No olgu, mina ja tema, silmside olemas, kõik korras. Aga mis siis juhtuma hakkas. Tema taga üks kohe signaali andma, loomulikult startis õnnetu kohe paigalt ja olekski kõik OK olnud, kuid kolmas auto seal samas rivis, möödus minust ja sirutas selge rusikas käe minu poole. Tohoooh, ma ei saanud millestki aru, seega vererõhk üles, käik sisse ja järgi sellele taadile. Järgnesin ca 1km kuni vana siis parkis mingi maja juurde. Lasin siis tal autost välja tulla, et oma tegu õigustada, või vähemalt selgitada. Kuradi nahhal oli veel, õigustas, et ma olevat liiga ristmikule välja tulnud ja üldse on ratturid sellised nahhaalid. Ütlen kohe ette, et füüsiliseks asi ei läinud, olen rahumeelne, kuid seal oli vähe puudu, sest sellised kapsad tuleks kohe maa-alla taguda. Igatahes verbaalne suhtlus oli vürtsikas ja selle üle ma isegi ei vaeva pead, sest kui ma sealt tagasi tulin siis vägisi meenus mul kirjeldused kuidas jalaga masinale kena mõlk teha, krt oleks tahtnud küll sõidu pealt virutada, aga no siis oleks ise samal tasemel olnud mis see värd. Igatahes väga ebameeldiv. Viimaks vana siis üllatas ühe fraasiga: "ma olin ise ka rattur". Mis peale ma saatsin ta sinna kust ta kunagi tuli ning lahkusin.
Täna sisenesin tallinnasse peterburi maanteed mööda. Vahetult peale maardu järve kohas kus liivamäe küla peale saab keerata pani mingi naine parempoolsest teeäärest vasakpööret üle vasakpoolse rea ilma, et oleks üldse peeglitest midagi näinud või liiklusreeglitest midagi teadnud.... Hea oli et tema ebakindluse peale oli mul hoog juba mingi 20 peal ning sain vastassuuna kaudu mööda. Täitsa ulme- hoidke silmad lahti!
-
Snuffit
- Tsikkel: Suzuki GSX1250 FA
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 8 korda
Nunii, täna läks napilt ![]()
Nimelt haabersti ringi peal keeras rannamõisa teelt mulle üks maastur konkreetselt ette. Surusin korralikult pidureid ja sain väga napilt enne maasturi juhiust pidama. Päästis ainult kiire reaktsioon ja aeglane sõidukiirus, muidu oleks juhil süles istunud vast.
Jeebi juht pani ka pidurit, kui olin tal ukse ette jõudnud ja jäi mind lihtsalt silmad suured peas vaatama --- vot nii:
Mina tagurdasin veidi, vangutasin talle pead ja möödusin siis vaikselt ta nina eest ja sõitsin oma teed edasi.
Seekord läks meil mõlemal õnneks ![]()
Hiljem sai veel linnavahel nähtud sõidu ajal mobiiliga rääkivat nais trollijuhti. Aga see selleks ![]()
Kodu poole sõites aga saue ristis fooride juures juhtus ka midagi huvitavat. Sõitsin ühe auto taga foorini, mis meie ees punaseks läks. Jäime mõlemad seisma (mina endiselt tema selja taga). Paremalt tulid kõik autod ära (neil oli siis roheline) ja ootamata foori muutust sõitis minu ees olev tädi lihtsalt punasega üle ristmiku. Ja ta mitte ei "nillinud" ehk veerenud vaikselt nagu mõned kodanikud teevad rohelist oodates, vaid konkreetselt andis gaasi ja pani minema, nagu oleks lihtsalt teed andnud.
Ei tea, kas tal hakkas siis äkki kiire või unustas ta ära, et oli foori taga, kuid minema ta sõitis. Naljakamaks tegi asja veel see, et kui ta oli juba peaaegu üle ristmiku saanud, jõudsin mina lõpuks signaali anda (tahtsin seda juba varem teha, et juhtida ta tähelepanu punasele fooritulele, justkui öeldes "ou, mida sa teed?"), mille peale tädike justkui oma teost äkitselt aru saades teisel pool ristmikku pidurdas, millegipärast tuled kustutas ja ohukad põlema pani (äkki suri auto välja?). Sel hetkel läks mul foor ees roheliseks, sõitsin üle risti, tädikesest ja ta autost mööda, vibutasin talle laitvalt nimetissõrmega "ai-ai-ai" ja kadusin. Peeglist veel nägin enne kadumist, et tädike hakkas ka taas sõitma ja kuna sealt edasi foore enam ei ole, arvan, et ka tema jõudis edukalt oma sihtpunkti ![]()
Ohutuid kilumeetreid ![]()
Rein
Eile Tallinn-Tartu maanteel oli üks mats ära käind Auto vs. Motikas.Tundus et motomees jäi terveks kuna oli ise kohapeal ja tinistas õltsi.Ja tundus et autojuht oli karmilt ette keerand.Aga jh hoidke silmad lahti.
See pole väga otseselt teemasse, aga natuke siiski. Sõites igapäevaselt autoga ja igal vabal võimaluselt tsikliga - võtsin end täna kokku ja läksin jalgrattaga sõitma. Selle lühikses distantsi peal, mis ma mööda autoteed liikusin, pean ütlema, et jalgrattasõit on raudselt kõige ohtlikum tegevus liikluses. Olgu need tsikli kiirused mis nad on, aga jalgratturist sõidetakse ikka igal võimalusel üle, ümber ja risti ette. Spetsiaalselt tervitaks nais-hälvikuid, kellega oli mul ristmikul (minul peatee) silmside, aga kes julmalt üle tahtsid minust sõita. Ptui raisk. Hea, et elusalt kodus olen.
-
Bastard
- Tsikkel: TDM900
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 19 korda
Motorized kirjutas:See pole väga otseselt teemasse, aga natuke siiski. Sõites igapäevaselt autoga ja igal vabal võimaluselt tsikliga - võtsin end täna kokku ja läksin jalgrattaga sõitma. Selle lühikses distantsi peal, mis ma mööda autoteed liikusin, pean ütlema, et jalgrattasõit on raudselt kõige ohtlikum tegevus liikluses. Olgu need tsikli kiirused mis nad on, aga jalgratturist sõidetakse ikka igal võimalusel üle, ümber ja risti ette. Spetsiaalselt tervitaks nais-hälvikuid, kellega oli mul ristmikul (minul peatee) silmside, aga kes julmalt üle tahtsid minust sõita. Ptui raisk. Hea, et elusalt kodus olen.
Täiesti nõus. Ise liigun ka igapäevaselt jalgrattaga, aga seda igal võimalusel jalgratta- ja kõnniteel. Autoteele üldse nina ei pistaks kui võimalus on, liiga noor veel et surra ![]()
-
Macintosh
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1101 korda
- Tänatud: 1122 korda
- Kontakt:
Bastard kirjutas:Motorized kirjutas:See pole väga otseselt teemasse, aga natuke siiski. Sõites igapäevaselt autoga ja igal vabal võimaluselt tsikliga - võtsin end täna kokku ja läksin jalgrattaga sõitma. Selle lühikses distantsi peal, mis ma mööda autoteed liikusin, pean ütlema, et jalgrattasõit on raudselt kõige ohtlikum tegevus liikluses. Olgu need tsikli kiirused mis nad on, aga jalgratturist sõidetakse ikka igal võimalusel üle, ümber ja risti ette. Spetsiaalselt tervitaks nais-hälvikuid, kellega oli mul ristmikul (minul peatee) silmside, aga kes julmalt üle tahtsid minust sõita. Ptui raisk. Hea, et elusalt kodus olen.
Täiesti nõus. Ise liigun ka igapäevaselt jalgrattaga, aga seda igal võimalusel jalgratta- ja kõnniteel. Autoteele üldse nina ei pistaks kui võimalus on, liiga noor veel et surra
Jalgrattaga sõidul on siiski üks tilluke pluss võrreldes tsiklisõiduga - sa võid kindel olla, et mitte keegi sulle kunagi teed ei anna ning igaüks üritab võimaluse tekkides sust üle sõita. Tsikliga pole kunagi kindel. ![]()
Ma ei tea kas see teeb must hälvik-autojuhti, aga olen ka mitmel korral jalgratturitest peaaegu üle sõitnud. On selliseid kes panevad paremakäereegli ristmikutelt kõnniteelt üle ristmiku, vaatamata paremale, vasakule või taha. On selliseid kes sõidavad peaaegu keset autoteed ja üritavat siis tsiklisti mängida. On selliseid, kes suvalisel kohal ületavad teed teosammul - näevad küll et auto tuleb, aga ikka liiguvad üle tee rahulikult, nagu oleks ainuke liikleja. Ja kui neid on mitu, siis arvake ära, mida teised esimese järel teevad
Aga ise olen jalgrattaga suurema õnnetuse läbi elanud - auto sõitis paralleelselt minuga, mina siis kõnniteel ja hoovi sissekäiku ületades keeras auto mulle ette ja panin külje pealt paraja kiirusega sisse.
Ellu ma jäin. Ainukeseks terveks asjaks jäi ratas, veljed polnud isegi kaheksa.
Autojuht peaks hoovialale pöörates või üleüldse pööret sooritades ju teed andma. See reegel oli ka enne 1. juulit. Roolis oli naine ja tegeles beebiga, kes turvahällis oli. Vot siis. Et ma üritan ikka ettenägelik olla, ka siis kui jalgrattaga sõidan.
-
AE
Teema algataja
Täna nägin kuidas ratturile Land Cruiseriga äärepealt otsa sõideti. Ratturile muidugi punane tuli ristmikul ei tähendanud mitte midagi. Sama tuimalt ka jätkas oma teekonda. ![]()
-
efendi
- Mode
- Tsikkel: KTM
- Tänatud: 24 korda
Muide, vana eeskirja järgi, jalgrattaga kõnniteel sõita ei tohtinud. Maksis mul üks proua auto tagumise ukse seest mõlkide väljavõtmise ja värvimise kenasti kinni sellise tembu eest.
xero kirjutas:Aga ise olen jalgrattaga suurema õnnetuse läbi elanud - auto sõitis paralleelselt minuga, mina siis kõnniteel ja hoovi sissekäiku ületades keeras auto mulle ette ja panin külje pealt paraja kiirusega sisse.
Ellu ma jäin. Ainukeseks terveks asjaks jäi ratas, veljed polnud isegi kaheksa.
Autojuht peaks hoovialale pöörates või üleüldse pööret sooritades ju teed andma. See reegel oli ka enne 1. juulit. Roolis oli naine ja tegeles beebiga, kes turvahällis oli. Vot siis. Et ma üritan ikka ettenägelik olla, ka siis kui jalgrattaga sõidan.
Kes mett teeb, see mett sööb!
Ja ka vana eeskirja järgi pidi autojuht teed andma pööret sooritades, nt hoovialale.
-
efendi
- Mode
- Tsikkel: KTM
- Tänatud: 24 korda
Teed andma kellele? Kõnniteel sõitvale jalgratturile?
Kes mett teeb, see mett sööb!
efendi kirjutas:Teed andma kellele? Kõnniteel sõitvale jalgratturile?
Kasvõi kosmosesüstikule.
-
tali
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 12 korda
Efendil on õigus.
"Takahashi on küll aeglane, aga see-eest kukub tihti." H. Kender, Viasat Sport Baltic, Malaisia Moto2
PS! Klausen/Kender Viasati tagasi!
kilx kirjutas:efendi kirjutas:Teed andma kellele? Kõnniteel sõitvale jalgratturile?
Kasvõi kosmosesüstikule.
minumeelest on ka nagu midagi sellist. isegi kui pole siis loll oleks oma õigust taga ajades ratturitele ette keerata..
§ 92. Juht peab andma teed järgmiselt:
1) parklast, puhkekohast, teega külgnevalt alalt, õuealalt või nende juurdesõiduteelt või pinnasteelt teele sõites igale teel liiklejale;
2) sõiduteelt ära sõites jalakäijale ja jalgratturile kõnniteel või teepeenral ning jalgratturile ja mopeedijuhile jalgrattateel või teepeenral.
Jube palju peab kogu aeg teed andma - ![]()
Palju ohutum on liiklus siis, kui liiklejad mõtlevad dünaamiliselt ning kõigi ohutust silmas pidades, mitte ei aja oma õigust taga.
Njaa... Koolist mäletan veel ähmaselt, et kui ntx tee ristub ühesuunalisega ja pead teed andma; ütleme, et sõidukid saavad tulla seal vaid paremalt- vaatad, kedagi sealt ei tule ja paned lataki kellelegi küljelt sisse, kes eiras liikluseeskirju ja sõitis sulle ette; vasakult, sõitis ühesuunalisel vähe vales suunas.. ei pääse sa ka ise puhtalt- teed ju ei andnud, kuigi pidid. Kahju või kulud lähevad jagamisele vms. Toredad on need eeskirjad.
Või ajan jama, miskit valesti meeles?
-
sinilind123
- Tsikkel: TransAlp ja Africa Twin
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 20 korda
harrys kirjutas:Njaa... Koolist mäletan veel ähmaselt, et kui ntx tee ristub ühesuunalisega ja pead teed andma; ütleme, et sõidukid saavad tulla seal vaid paremalt- vaatad, kedagi sealt ei tule ja paned lataki kellelegi küljelt sisse, kes eiras liikluseeskirju ja sõitis sulle ette; vasakult, sõitis ühesuunalisel vähe vales suunas.. ei pääse sa ka ise puhtalt- teed ju ei andnud, kuigi pidid. Kahju või kulud lähevad jagamisele vms. Toredad on need eeskirjad.
Või ajan jama, miskit valesti meeles?
Milles sina siis süüdi oled ? Mitte midagi pole ju rikkunud. tema tuli ühesuunalisel valelt poolt + eiras veel paremakäereeglit ka sulle ette keerates ju.
tee andmine nagu eeldaks et sa annad teed neile kes käituvad liikluseeskirjade kohaselt? päriselus ka ilmselt sellele, kes valesti liikleb, aga hiljem kahjude jagamisel peaks olema seda arvestatud vms.
-
madjs
- Tsikkel: VX 800
- Kontakt:
No kui nüüd vaadata seda mitte tee andmist siis võiks end korra nädalas vähemalt legaalselt hunnikusse sõita. Mõistlik arusaav olla, kui just kindlustus laksu ei otsi.
http://www.krracing.ee/
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.