Õnnetused mootorratastega
Re: Õnnetused mootorratastega
Butterfly kirjutas:Butterfly kirjutas:Ma võin olla üliõnnelik, et minul oli siiski vaid üks auk kõhus kust siis soolikad pisut välja rippusid. Ma sain vaid 3õmblust, niiet see haav mul suur ei ole...
Ning jah, kui su vererõhk on korras ja ajad mõistlikku juttu, siis lastakse koju, aga muidugi loetakse ikka nimikiri ette et kui miskit sellist on siis kohe haigla tagasi.Oleks siis vaid 1cm... Ikka 5-6cm on haav praegu. Päris õmblusmasina tihedusega kinni ei tikitud jah
Peale kukkumist oli aga haav ju laiali ja siis nägi ikka jube välja küll... Ning ei ole mingi kange mutt midagi... Olen lihtsalt inimene, kes kriitilises olukorras säilitab rahu ja kaine mõistuse.
Aga jah oma kõhtu vaatasin 1korra peale kukkumist ja surusin siis salvrätiku sinna peale ja siis alles 3päeva pärast kui sidet vahetasin. Kartsin ikka palju hullemat pilti näha...
Tervitus,
Aegade algusest peale on kõhuhaavad ja -vigastused olnud kõige ohtlikumad ja raskesti paranevamad väga kõrge infektsiooniohu tõttu. Et 5-6 cm'st august soolikad välja ripuksid, peaks olema tegemist äärmiselt sügava ja kitsa TORKEhaavaga, misjuhul ükski endast lugupidav meedik ei piirduks korraks auku piilumise, kolme õmblusega ja suhtumisega "ah, käib küll, mine parane kodus". "Soolikad väljas" tähendaks, et on purunenud ka kõhukelme. Rääkimata õnnetuse asjaoludest, kus kõhuõõnde oleks võinud sattuda liiva-kruusa-mustust, lisaks "näpuga tagasi lükkamisega" seonduv. Kui see justkui nii olekski olnud, nagu autor räägib, siis nii sügava haava puhul ei tehtaks kindlasti mitte 5-6 cm peale vaid kolm õmblust, õmblus/sõlm peaks olema ca 5-6 mm tagant. Isegi kui see laiendada sentimeetrile, siis ei piisaks kolmest. Võimalik, et seda tehtaks pinnapealse ohutu haava korral ehk.
Pean tõenäolisemaks, et tegemist oli nö lihahaavaga, kust paistis välja kurruline rasvkude. Kui misiganes lõikav asi polnud teab mis terav ega sile, võis haav olla pigem rebitud moega, mis jätab veel plägasema/turritavama mulje.
Illustreerimaks, kui sügavat ja suurt haava oleks vaja, et kõhukelmest läbi tungida ning siseorganid valla päästa, ja milline näeb välja haavas rasvkude, vaadake seda pilti: http://xfd.xanga.com/512f93373023526756 ... 429906.jpg Subcutaneous fat - nahaalune rasvkude; Parietal Peritoneum - kõhukelme. Antud juhtumil on tegemist noahaavaga ja kõhukelme on läbistamata.