Kiiruse ületamine
-
- Tsikkel: TDM 850
- Tänatud: 1 kord
Re: Kiiruse ületamine
Teab keegi aidata/nõu anda? Tuttaval selline mure:
Kuna keeruline on poole pealt juttu selgitama hakata, siis teen seda pooleldi kronoloogilises järjestuses:
- Taustsüsteem
Mul olid esmased juhiload kehtivusega 06.08.09-06.08.11
Vahetult enne lubade lõppu peeti mind kiiruse ületamise eest kinni (15.07.11)(Narva mnt 29 kilomeetril).
Kohapeal vormistati mulle kiirmenetluse otsus ning määrati 40 trahviühikut, so 160eurot.
Kiirmenetluse otsuse peal on kirjas vaid : LS §227. lg 2
"(2) Mootorsõidukijuhi poolt lubatud suurima sõidukiiruse ületamise eest 21–40 kilomeetrit tunnis –
karistatakse rahatrahviga kuni 100 trahviühikut või sõiduki juhtimisõiguse äravõtmisega kuni kuue kuuni."
*rõhk sõnal "VÕI"- seega selle paragrahvi alusel ei saa korraga trahvi saada ja juhtimisõigust ära võtta.
Maksin mina ilusti 15 päeva jooksul oma trahvi ära ning arvasin, et sellega on ühelpool.
- Juhilubade vahetus.
Kuna kiiruga oli lähenemas lubade kehtivusaja piir ja uue liiklusseaduse kohaselt "vahtra leht" enam automaatselt ei pikene, siis sai lõppastmekoolitus (libeda sõit jne) ära tehtud.
Lõppastme koolituse läbimise tunnistuse olemasolul esitasin paberivaba ARK keskkonnas taotluse, et soovin esmased juhiload vahetada päris lubade vastu. Maksin lõivud ja sain automaat vastuseks, et u 10 päeva pärast võib kontorisse lubadele järgi minna.
Mõni päev hiljem läksin uuesti paberivaba ARKi keskkonda lootuses, näha lubadel mingisugust staatust, et a'la tegelt on juba valmis ja tulge järgi.
Üllatusega avastasin, aga et nädalapäevad tagasi tehtud avaldus on tagasi lükatud.
Tagasi lükkamise kommentaariks oli pandud:
LS § 106. (5) Kui esmase juhiloa omajal on liiklusnõuete rikkumise eest kehtiv karistus, väljastatakse talle juhiluba pärast liiklusteooriaeksami edukat sooritamist.
*kiirmenetluse otsuse peal ei ole sõnakesti viimasest paragrahvist.
*kiirmenetluse otsuses rõhutatakse, et väärteo protokolli ei koostata.
Mina mõista/tahaksin mõista olukorda järgnevalt:
Kuna kiirmenetluse otsusega pole määratud juhtimisõiguse peatamist, siis tegu on ametkondade vahelise apsakaga.
Seda enam, et siis tekib mul küsimus, et mille pärast ma seda trahvi, siis üldse maksin, siis võinuks mul ju load kohe ära võtta.Teooria nr 2
Keegi ei võtnudki minult kiirmenetluse otsusega juhtimisõigust ära. Juhtimisõigus jätkuski kuni lubade lõpuni ja LS § 106. (5) ei võimalda mulle uusi lube lihtsalt taotluse peale väljastada.
Veel veidi vastuolulist informatsiooni paberivaba ARK lehelt:
- Juhtimisõiguse staatus: peatunud
- Juhtimisõigus: puudub
- Juhtimisõiguse keelud: puuduvad
Jõuga tundub, et punktid 1 ja 2 on punktiga 3 karjuvas vastuolus.
Loo kurb moraal on see, et ma võisin enese teadmata pool kuud ilma juhtimisõiguseta ringi sõita, sest keegi ei suvatsenud mulle seda mainida.
Kas ka siin kehtib prinsiip, et seaduste tundmine on inimese enda asi?
Oskab keegi nõu anda või kommenteerida, kas saan millestki valesti aru, või kui ei saa, siis kuhu ma oma murega pöörduma peaksin (ARK infotelefonile juba helistasin- nad kehitasid selle peale õlgu).
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.