õhtust sõidukaaslast Tallinnas

Teema algataja
reimps

Re: õhtust sõidukaaslast Tallinnas

Lugemata postitus Postitas reimps »

nelesk kirjutas:

Lp. Reimps,
/---/
Kuna sa eelnevalt nii uhkelt teatasid, et postitusi lugeda ei viitsinud, siis tuli taandada enda väljendamist ehk arusaadavamate lauseteni. Allkirjad on jah meid absoluutsuseni defineerivad asjad. Minu viga :mrgreen:

Ma ei taha kuidagi kannatada seda, et ilma eelnevate ütlustesse süüvimata tuled sa teiste hulgas ka mind "ossiks" ja paugutajaks lahterdama. Mille poolest teeb see sinust nüüd parema inimese? Lubamatu on teha järeldusi ainult ühe osapoole/grupi nutu ja hala põhjal.

Toonist loen mina jubavaikselt seda välja, et kuigi ma kõiki siin teemas sõnavõtjaid "osside" nimetusega silmas ei pidanud, kraabib see nagu su hinge veits? Miks? Mina isiklikult olen tõesti "rullnokk" nii lenksus kui roolis (va teenistusautod) ja eiran päris paljusid liikluseeskirju. Teistele sellist teguviisi ei propageeri. Minu jaoks ongi see enesekeskse "ossi" ja minusuguse "rullnoka" vahe - ma suudan ka normaalselt käituda ning teistega arvestada. Algajatega sõitu minnes arvan ma ikkagi, et parem oleks olnud minuga tulla kui siin mingisuguste eestärapaugutajatega, kes algsed kokkulepped lihtsalt "unustavad", sest tegelt on ju eriti lahe eest ära sõita mingitel algajamatel..

1-2 meetrine pikivahe nelinurgas sõites on "minu isikliku arvamuse kohaselt" (ja kõik ei pea sellega nõus olema :) ) absoluutselt lubamatu asi maanteekiirustel. Mis see sõprus ja koossõidu kogemus sul siin loeb, kui ühel hetkel kellelegi on vaja sinu ees kas või marginaalselt pidurdada, aga sina vilksamisi näiteks vahtisid bussipeatuses kena tütarlast. Korraks piisab. See ei ole asi, mida ette tuua, kui miski, milleni algajad saavad püüelda, kui nad kunagi oma sõpradega ja usaldatavate inimestega sõitma sattuvad.

Saa üle, palun. Unusta üldse ära, et ma sellist asja mainisin. For the record - ma sõidan 99% juhtudest üksi, seda nii linnas kui maanteel. Ehk siis paar-kolm head sõpra, kellega ma usaldan sellist sõidustiili sirgel maanteel praktiseerida, usaldavad seda ka minuga teha.

mella kirjutas:

Lisaks väike informatiivne meeldetuletus, et 20+ kiirusega vahele jäämine lõpeb puhtale lehele trahviga alates 60€. Teistkordsel vahele jäämisel (kuid võib ka juhtuda esimesel) on load hoiule.

Värsked andmed isiklikust kogemustepagasist - saab ka 40€-se kviitungiga minema 20+ ületamise eest ;)

Leppige enne sõitma hakkamist kiirus kokku ja kel ei meeldi, paugutagu üksi. Julguse peale kogunemised toimuvad ringrajal.
Jahm, ma olen korra ka sellisel sõidul käinud, kus kiirused 200 kandis käsid ja ma ei näe sellel mingit pointi. Ei ole vajadust outlow'd mängida.

Muidu nõus, aga see viimane lause peaks olema täiendusega - ei ole vajadust grupis outlaw'd mängida.
Üksi tehku igaüks seda, mis tahab - ise riskib nii enda kui teiste tervise ja varaga..

Üldjoontes ma enam siin teemas sõna võtta ei viitsi, sest jube pikad ja mahukad postitused tekivad vastusteks ja siis ma olen sunnitud jälle diagonaalis lugema. Kogu point, mida ma taga ajasin (ja ajan):
võtke algajaid kampa, minge sõitke, aga tehke endale selgeks, kuidas käituda ning ARVESTAGE alustavate kogemustega.
Väike noks jätke koju kappi või tõmmake kõhuõõnde ja mõelge sellistel greenhornide sõitudel selle peale, kuidas te tahaksite, et teiega käitutaks (pange end nende rolli mõttes). Kui hakkama ei saa ja 100+ kW kottide all ikka nii hullult perutab, ärge tegelege "juhtimisega", omadused teil niikuinii puuduvad..

Mine “Üritused”