Tanel Leok
Re: Tanel Leok
MotoCR kirjutas:YZ ma ikka ei nõustuks su jutuga. See õnnetus juhtus kuskil kümnenda minuti paiku, siis ei ole veel ükski MM-l sõitev mees väsinud nii palju, et aju enam ei tööta. Ka polnud Billy kindlasti veel omadega läbi. Mis mõttes Billy oleks pidanud protokolli vaatama? Ta sai 7 koha esimeses sõidus, see on ikka väga kõva tegelikult, mis siis et 5 tugevat vigastusega väljas. Kas mees kes suudab sellise koha MX1 klassis välja sõita peab hirmuga endast kiiremaid mööda laskma hakkama ja võimalusel ise mitte mööda sõitu üritada? Parimal ringil kaotas Billy alla 2 sekundi Tanelile, suht võrdne kiirus ikka. Ma saaks aru kui Steinbergs või Eriksson oleks Tanelil ees, et nemad ei ürita iga hinna eest katta, nad kaotavad ringi peale ligi 10 sekundit. Sinu jutu järgi poleks kellelgi mõtet siis üldse Cairolit üritada kinni hoida, ta on ju kõige kiirem tegelikult. See õnnetus ikka juhtus sellepärast, et Billy ongi sellise veits hullu sõidustiiliga mees, ta on aastaid MM-i sõitnud ja igasugu asju tal juhtund. Ta lihtsalt ei arvestanud Taneli väiksema hooga ja lootis lihtsalt, et hüppab mööda. Ma ei õigusta Billyt, aga see mööda laskmise jutt ja võimalusel ise mitte mööduda on küll väheke vale. Esimene aasta kui Kepa MX1 klassi läks sõitma ja Valkenswaardis liivarajal paugutas pool sõitu esimeses grupis ta teadis hästi, et ei kesta tervet sõitu sellise hullu hooga seal, aga ta üritas nii kaua kuni jaksas. Ja nii tulebki sõita.
Jah, 10 minutil tõepoolest ei peaks veel olema mehed väsinud ega aeglasemaks muutumas, see on tõsi... Protokolli all pidasin silams seda, et enne starti minekut tasuks ikka vaadata kui kiiresti teised rajal liiguvad, nagu seda F1 poisid hoolikalt vaatavad ja sellest omad muudatused/järeldused teevad kas siis tehnikale või endale, kuidas keegi aga 7 koht pole paha kuid mitte ka pärl sest seitsmenda koha mehi on mitmeid aga 1-3 koha mehi on 3 ja Tanel oli oma aegadega just nende kolme hulgas selle etapil, see oli super!
Möödasõidust veel niipalju, et mis mõtet on hakata mööda sõitu takistama/katma, kui sa tead, et teine sinust kiirem on??? See on lausa sigadus, kuis sedasi mõelda julged juba sõitjana rajal olles ja siit arvan, et on ka tulnud see ameerika stiilis möödasõit, kus ette keeratakse kurvides, kuna teine nagunii mööda ei lase ju, siis peab vägisi minema seda tegema minuarust ja mis veelgi lahedam, see kes mööda ei lase, teab seljuures, et tagant tulija on kiirem... Jah sams öeldakse, et see on võidusõit... jään siiski seisukohale, et möödasõit ei tohi teist häirida, veelvähem haiget teha... Ka Everts on öelnud sellised sõnad, et alati on võimalus mööda sõita ilma intsidentideta, jagan täiesti seda mõtet. Ja kui ma nüüd lõpuni aus olen siis ega poleks mõtet küll kinni hoida Cairolit, nagunii läheb omateed, kinnihoides rikud ainult enda sõidu, halvemal juhul temagi oma... Pigem ütleksin nii, et sõita on vaja nii kiiresti et Cairoli ei jõua sulle järele, siis pole vaja ka mööda lasta teda, ex ju... igati loogiline!
Mis Billysse puutub siis on ta tõepoolest olnud tõeline krossimaailma ebaõnnemees, palju kukkumisi ja teistele haiget tegemisi, ka siin arvan sedasi, et kui õigel ajal ei lõpeta, et siis nagu aru ei saa lõpetamise vajalikkusest, lõpeb asi täpselt sedasi nagu ta viimasel etapil lõppes ja hiljem jätkates veel teistelegi peavalu põhjustades, palju ju ei puudunud, et ta oleks kastis olnud! Seda ju ometi ei soovi...
Gepa tegi muidugi õieti et pingutas, teisiti ei saagi, kuid kusagil on olemas ka piir, mida peab tunnetama, ilma selleta on tagajärjed meeletud....
Kuid las ta olla nagu on, ega möödunut enam ei muuda, küll aga targu talitamine veel olemata sündmustel!

Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.