Õnnetused mootorratastega
Re: Õnnetused mootorratastega
jbob kirjutas:mella kirjutas:Ma ei näinud küll mingit paugutamist alguses. Ega keegi ju foore kinni panema hakka, et 24 ratast pundis saaks sõita. Ise tuleb hoolikam olla. Kuigi, jagh, esimene ots oleks võinud olulisematel mahapööretel saba järele oodata. Just enne avariikohta ma mõtlesin saba tagaotsas, et kas jäämegi 85-ga tiksuma?
Linnas läks juba alguses autode vahel siplemiseks +30km. Jälgimäe teel samuti 50 alas +30km. Enne Sakut pidi järelejõudmiseks +20 tegema.
Chillisõit võiks ikka legaalne olla. Sest esimesed panid sellise valuga minema, et tagumiste puudumist märgati alles Paldiskis.
Olin juhi rollis! Linnas kiirus +10, kiirenduse hetkel ehk vaid korraks +20. Jälgisin koguaeg, et mass on taga. Loomulikult ei näe ma saba lõppu. Möödasõite ei teinud vaid hoidsin sisemist rida teades, et saba võib alles koguneda. Jälgimäe-Tallinna ringteefooril said minu teada kõik kokku, kuna sai lihtsalt üks roheline tuli poolikult üle minna. Saku poole sõites oli kiirus 100 ringis ja peale Kiisa poole pöörast jälgisin, et mass on jätkuvalt suht suur - ma tõesti tahavaate peeglist ei suuda rattaid üle lugeda.
Fakt on see, et saba puhul ongi kiirem sõit, seepärast peaks ka algajamad ja uute ratasetega harjujad ees pool olema ja seda võiks kohe kogunemisel öelda julgelt. Ma ise hea meelega juhi rollis, kuna siis määrangi selle rahuliku kiiruse u +10 - millega sõidavad isegi autod, kui minu taga on aeglasem, siis võtan ka mina aeglasemalt jne. Samuti on kogenematute tarbeks head kokku lepitud pausid - seal ikka jõuab järgi.
Ja kui sama otsas 85 tiksuti, siis tähendabki ju seda, et võeti oskustele vastav kiirus, mis on õige. Järgi ootasin ma seni, kuni massi oma taga nägin.
Minevik: Suzuki GSF1100F
Minu esimene: Suzuki Freewind