Õnnetused mootorratastega
-
- Tsikkel: ZX600-D3 (ZZR600)
- Kontakt:
Re: Õnnetused mootorratastega
Sain ka oma esimesed triibulised kätte.
Tulin õhta 18 paiku töölt. Lennujaama teelt Tartu mnt.'ni jõudes paistis tohutu autosaba (kõvasti pikem kui tavaliselt sellisel ajal kombeks). Autoridade vahelt sai siiski üpris kergelt kõige vasakpoolsesse ritta, et Järvevanale suunduda. Minu suureks hämmastuseks oli see rida täiesti tühi ning liikusin siis rahumeelselt edasi, kui järsku keeras parempoolse autorivi keskelt kaubik välja. Täpselt mulle ette ja vahet jäi ehk 3-4 meetrit. Esimene reaktsioon - järsult pidurit, tõmbas märjal asfldil ratta külili ja sõitis alt ära ning imekombel libises ka ette keeranud sõidukist mööda.. pooleldi sõiduteel ja osaliselt äärekivil. Libisemist jätkus oma paarikümneks meetriks.
Ise tegin mõned uperpallid ning peatusin eraldusribal muruse ja mudasena.
Kahjud: rattal vasakpoolsed gondlid riivitud ja mõned kinnitused katki, vasak mootorikaan puru (õli väljas), kriimud sumpal ja siduriheeblil. Mul püksid ja särk puru, marrastused käel-jalal, parem pöial pahupidi ning põlv veidi põrutada saanud. Turvavarustus ise jäi terveks (no mõned kriimud välja arvata) ning täitis ka oma otstarvet hästi.
Kuna tee oli märg ning kiivrivisiir ka veidi vihmatäppe täis, siis lasin rahulikult, 50-60 vahel võis ehk olla (lubatud seal 70).
Niiet üldiselt läks siiski enamvähem kergelt see esimene lend. Kahju muidugi, et hooajale nüüd punkt tuleb panna.