Õnnetused mootorratastega
Moderaator: Moded
Re: Õnnetused mootorratastega
Lugesin siin Reimpsi õnnetuse artikleid ja no kuidagi ei saanud Delfi artiklit lugedes mitte naerda. Lause seal selline: Mootorrattast sai Tallinna poole liikunud mootorratas Aprilia.
OK, teise õnnetuse üle ei tohi naerda, aga naerame ajakirjanike üle ja muidugi head paranemist Reimpsile ning tõesti, ära lase ennast häirida inimestest, kes elavadki selle nimel, et teiste õnnetusi parastada ja kommenteerida:)

reimps kirjutas:Samuti meeldib mule Reporteris näidatu - mind näidati mu nõrkushetkel (st vigastatuna kakerdamas), tsiklinumbrit näidati, (ok, "ohvri" autonumber oli ka näha) ning ülla-ülla! autojuhist mitte ühtki kaadrit. Lahedalt kallutatud uudisnupp..
ja hea, et sind näidati... kas sa kujutad ette kui paljud inimesed oleks paanikas olnud, kui oleks näidatud su ratast, aga mitte sind ringi kakerdamas ?
-
- Tsikkel: Yamaha SuTenöör (XTZ900) 5PS
Ma küll Reimsi ei tunne aga repoteris nähtud võttis külmajudinad nahale ja tõesti nähes omajalu kakerdades hakkas kergem kohe, elus ja omal jalul!. Ma küll arvasin seda ratast nähes miskipärast et "kabelimats"
Kiiret paranemis!
http://www.super-tenere.net/forum/xtz75 ... -xt900z-fi
5Okuus856üheksa
[quote="reimps"][/quote]
Nii väiksed kahjustused nüüd küll 100+ kiirusel ei tule. Aga peaasi, et ise terve...
Masin täiesti mahakandmisel või saan endale Stunditooriku?
Korraks sattusin eile uudisest silmi üle laskma, olen küll siin foorumis suht uueke, aga ei tea miks kuid lauseühend Reimo ja Aprilia seostusid ka minugi jaoks kohe Reimps'iga. Kuna rohkem ei teadnud ootasin hommikut kunas saan head paranemist soovida.
Seega, nael kummi ja head paranemist ning head uut..... ratast ma muidugi mõtlen....
-Piilu- kirjutas:reimps kirjutas:Nii väiksed kahjustused nüüd küll 100+ kiirusel ei tule. Aga peaasi, et ise terve...
Masin täiesti mahakandmisel või saan endale Stunditooriku?
Krt, seda peab päevavalges vaatama, sõbrad-spetsid vaatasid, ja ütlesid küll, et tegelt pole rattaga väga hullu midagi, kuigi esmapilgul näeb väga kole välja. Niiet kui ma ses suhtes targem olen, annan teada
"Kalevipoegades" mängiv soomlane Asko Sahlman suri mootorrattaõnnetuses
Minevik: Suzuki GSF1100F
Minu esimene: Suzuki Freewind
-
- Tsikkel: Honda XRV750 '00; IZ P-2 '67
Sattusin täna 8:30 paiku Tallinnas Tondi ja Alevi ristmikule, kus oli toimunud intsident lähemalt tuvastamata baigilise ja sõiduauto vahel (vb kiirabiauto juures olnud vahtralehega Mazda 323, vasaku tagumise akna klaas katki). Kiirabi oli ka kohal ning tundus, et väga tõsise juhtumiga tegu ei olnud. Õnnetust ise pealt nägemata ei hakka spekuleerima, kes kellele ette sõitis.
Kui tsiklist on juhtumisi foorumi liige, siis ehk kuuleb lähemalt. Head paranemist talle!
-
- Tsikkel: ---
Täna 18.45 ajal Kristiine keskuse ees oli ka mingi õnnetus vist Intruderiga. Kohal oli politsei ja tsiklist. Teist kokkupõrke või õnnetuse põhjustajat näha polnud. Ei hakka midagi oletama. Igal juhul rattur paistis ok olevat ning rääkis politseiga, rattal suuri vigastusi ei paistnud. Mingit vedelikku oli aga välja jooksnud küll.
Mikk
Honda CB500 -- Yamaha XJ 600 S -- Kawasaki KL650 A -- Yamaha XTZ 660
udupeenike kirjutas:Täna 18.45 ajal Kristiine keskuse ees oli ka mingi õnnetus vist Intruderiga. Kohal oli politsei ja tsiklist. Teist kokkupõrke või õnnetuse põhjustajat näha polnud. Ei hakka midagi oletama. Igal juhul rattur paistis ok olevat ning rääkis politseiga, rattal suuri vigastusi ei paistnud. Mingit vedelikku oli aga välja jooksnud küll.
Eeldatavasti foorumi kasutaja "ment"
pole küll "uus vastus", aga kuidas reimps'u matsu uurimine läheb? Mis sai?
alvarp kirjutas:pole küll "uus vastus", aga kuidas reimps'u matsu uurimine läheb? Mis sai?
Süüdi, paragrahv 223 lõige 1 kohaselt. Paide politseid isegi ei huvitanud asi niipalju, et pealtnägijaid küsitleda. Ning minu tunnistajad ka neid ei huvitanud, kes vahetult enne mind sellest 40-50 km/h liikunud masinast mööda sõitsid. Suhtumine oli "viis-pluss", nad tahtsid asja lihtsalt kaelast ära saada ja tagant otsasõidu puhul on lihtne viidata sellele paragrahvile (sõidukiiruse mittekohaldamine). Minu väited ja ütlused rolli ei mänginud, bemmijuhi ütlused maksid rohkem. Saatsin nad perse, minu õiglustunne sai "veidi" riivata küll - ma olen küll süüdi otsasõidus, aga põhjustajaks pean mina autot (usun, et enamus peab põhjendamatult aeglast sõitmist üpris süüdimatuks ja ohtlikuks käitumiseks nagu minagi).
Niiet lähiajal on oodata teemat, kus ma Aprilia RSV1000 terveid detaile pakun. Neid õnneks on
reimps kirjutas:alvarp kirjutas:pole küll "uus vastus", aga kuidas reimps'u matsu uurimine läheb? Mis sai?
Saatsin nad perse, minu õiglustunne sai "veidi" riivata küll - ma olen küll süüdi otsasõidus, aga põhjustajaks pean mina autot (usun, et enamus peab põhjendamatult aeglast sõitmist üpris süüdimatuks ja ohtlikuks käitumiseks nagu minagi).
Niiet lähiajal on oodata teemat, kus ma Aprilia RSV1000 terveid detaile pakun. Neid õnneks on
Aeglane sõit on kindlasti ohtlik ja peaks olema karistatav aga seisvale autole otsa sõites on süüdi ikka see, kes pidurit ei vajutanud. Eksimine on inimlik, varem või hiljem teeme me seda kõik:)
Mitmikavariis sai viga mootorrattur
Mootorratta juht toimetati Tartu Maarjamõisa haiglasse ja mootorratta tagaistmel viibinud 26aastane Diana toimetati Viljandi haiglasse.
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1097 korda
- Tänatud: 1117 korda
- Kontakt:
- septembril kella 17.38 ajal toimus liiklusõnnetus Harjumaal Kuusalu vallas Loksa-Hara tee 7.kilomeetril, kus mootorratas Kawasaki, mida juhtis 37aastane Artjom, kukkus lauges kurvis. Mootorrattur toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 341 korda
- Tänatud: 439 korda
- Kontakt:
reimps kirjutas:alvarp kirjutas:pole küll "uus vastus", aga kuidas reimps'u matsu uurimine läheb? Mis sai?
Süüdi, paragrahv 223 lõige 1 kohaselt. Paide politseid isegi ei huvitanud asi niipalju, et pealtnägijaid küsitleda. Ning minu tunnistajad ka neid ei huvitanud, kes vahetult enne mind sellest 40-50 km/h liikunud masinast mööda sõitsid. Suhtumine oli "viis-pluss", nad tahtsid asja lihtsalt kaelast ära saada ja tagant otsasõidu puhul on lihtne viidata sellele paragrahvile (sõidukiiruse mittekohaldamine). Minu väited ja ütlused rolli ei mänginud, bemmijuhi ütlused maksid rohkem. Saatsin nad perse, minu õiglustunne sai "veidi" riivata küll - ma olen küll süüdi otsasõidus, aga põhjustajaks pean mina autot (usun, et enamus peab põhjendamatult aeglast sõitmist üpris süüdimatuks ja ohtlikuks käitumiseks nagu minagi).
no pagan, aeglaselt liikujale pihta saamine on ikka pihta panija mure, sinu teooriat edasi arendades saad sa seisvale autole 100% pihta!
Ei viitsi väga vaidlema hakata, minu point oli, et maanteel (taustsüsteemi suhtes liiga) aeglaselt sõites peaks ikka hoiduma paremasse serva ja eriti aeglaselt liikudes peaks kasutama ohutulesid/-kolmnurka/suunatuld. Muud ei midagi.
mx77 kirjutas:no pagan, aeglaselt liikujale pihta saamine on ikka pihta panija mure, sinu teooriat edasi arendades saad sa seisvale autole 100% pihta!
Tean tuttavat naisterahvast kes põrutas maanteel tee servas seisnud autole tagant sisse, kuna ta arvas et see auto sõidab.
-
- Mode
- Tsikkel: SV1000s // TigerXRx
- Tänanud: 25 korda
- Tänatud: 24 korda
reimps kirjutas:Ei viitsi väga vaidlema hakata, minu point oli, et maanteel (taustsüsteemi suhtes liiga) aeglaselt sõites peaks ikka hoiduma paremasse serva ja eriti aeglaselt liikudes peaks kasutama ohutulesid/-kolmnurka/suunatuld. Muud ei midagi.
ma võin ka eksida aga vist oli -20km ja ohutuledega paremas servas, muuljuhul läheb liikluse takistamise alla.
mina kaebaks selle jama edasi. siin on süüdi kaks osapoolt, mitte üks.
O: Sinu katkise ratta. PSi.
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 341 korda
- Tänatud: 439 korda
- Kontakt:
Romka: kirjutas:mx77 kirjutas:no pagan, aeglaselt liikujale pihta saamine on ikka pihta panija mure, sinu teooriat edasi arendades saad sa seisvale autole 100% pihta!
Tean tuttavat naisterahvast kes põrutas maanteel tee servas seisnud autole tagant sisse, kuna ta arvas et see auto sõidab.
Su postituses on üks õige täpsustus - naisterahvas . Aga jumal tänatud, autod arenevad, saavad varsti ka nemadki ilma kokku põrkamta sõita.
jbob kirjutas:reimps kirjutas:Ei viitsi väga vaidlema hakata, minu point oli, et maanteel (taustsüsteemi suhtes liiga) aeglaselt sõites peaks ikka hoiduma paremasse serva ja eriti aeglaselt liikudes peaks kasutama ohutulesid/-kolmnurka/suunatuld. Muud ei midagi.
ma võin ka eksida aga vist oli -20km ja ohutuledega paremas servas, muuljuhul läheb liikluse takistamise alla.
mina kaebaks selle jama edasi. siin on süüdi kaks osapoolt, mitte üks.
Ei kaeba, konsulteerisin advokaadiga - kuna polevat tunnistajaid, et ta liikus tõesti liiga aeglaselt (bemmijuhi oma jutu järgi ca 80 km/h), siis tundub, et pole midagi teha. Kuigi mul on inimesed, kes sellest tegelasest vahetult enne mööda sõitsid ja võivad tunnistada, et ta liikus nende mööda sõites 40-50 km/h ja paiknes nagu ta paiknes. Bemmijuhi enda jutt oligi, et ta oli just 50 m enne suurele teele keeranud (bemmimehe jutu järgi muidugi 150m, aga avariikoha järgi siiski 50m) otsis kohta, kus maanteelt maha keerata (kuigi seal oli pidevjoon). Paide kvaliteetpolitseiuurijat see ei huvitanud, seal oli suht selge, et asi tahetakse kaelast ära saada ja minu vaidlemise peale kukuti veits isegi ähvardama
Tegelikult isegi kaebaks edasi, kui ma ise poleks ka riigiametnik (kelle palgatõus jääb tumedasse tulevikku), pole lihtsalt finantsi. Head advokaadid maksavad jõhkralt, 1 tund on 1/6 minu kuupalgast..
Proovin oma miinust leevendada ratta juppideks müümisega, õnneks on huvi ka juba tuntud enamiku terveks jäänud detailide vastu
Parem kogun kevadeks raha, et järgmine ratas soetada
Jääb nii, et bemmimees sai oma õiguse sõites parkida maanteel, mina sain vigastada, rattast lahti ja trahvi ka veel
Korralik mõra löödi mu riigitruudusesse, sest ma leian samuti, et juhtum oli ikkagi suht kahe süüdlasega - mina ja autojuht.
-
- Mode
- Tsikkel: SV1000s // TigerXRx
- Tänanud: 25 korda
- Tänatud: 24 korda
paides vist ekspertiisi pole asi viiakse väga lihtsalt tallinna üle.
ekspertiis ka alati adekvaatne pole, endal kah üks juhtum aastast Y2K kui süüdistati mind 5 auto kokku lükkamises, kuna olin raske usakaga viimane. nõudsin ekspertiisi ja kokkulükkamisest jäi 2 autot järele. kuigi oma oma silmaga nägin avariid pealt, aga tekkis lihtsalt ajakriis, et manööver paremale teha.
O: Sinu katkise ratta. PSi.
-
- Maagia ja nõidumine
- Kontakt:
reimps kirjutas:Jääb nii, et bemmimees sai oma õiguse sõites parkida maanteel, mina sain vigastada, rattast lahti ja trahvi ka veel
![]()
Korralik mõra löödi mu riigitruudusesse, sest ma leian samuti, et juhtum oli ikkagi suht kahe süüdlasega - mina ja autojuht.
Oot, trahvi ka? Mille eest? Liikusolukorra valesti hindamine ei ole minuteada veel karisatatav. Või on?
Noh, mis meie AS Eesti Vabariiki (või oli see OÜ) usu kaotamisse puutub, siis tere tulemast klubisse.
-
- Tsikkel: Kawa 636, Ktm 250sx
- Tänanud: 1 kord
macintosh kirjutas:reimps kirjutas:Jääb nii, et bemmimees sai oma õiguse sõites parkida maanteel, mina sain vigastada, rattast lahti ja trahvi ka veel
![]()
Korralik mõra löödi mu riigitruudusesse, sest ma leian samuti, et juhtum oli ikkagi suht kahe süüdlasega - mina ja autojuht.Oot, trahvi ka? Mille eest? Liikusolukorra valesti hindamine ei ole minuteada veel karisatatav. Või on?
Noh, mis meie AS Eesti Vabariiki (või oli see OÜ) usu kaotamisse puutub, siis tere tulemast klubisse.
Liiklusõnnetuse põhjustamine kas siis valesti valitud sõiduvõtete ja -kiiruse või tähelepanematuse tõttu. Endal kah selline kogemus. Kuna endal load olid hoiul, siis naine sõitis ja istusin kõrval. Talvel libedaga sattus külglibisemisse ning juhi uksega puusse. Naisel vaagnaluu murd ja niigi õnnelikult läks. Aga sai veel trahvi ka, kuigi maaomanikul, ( see kelle puusse me sõitsime ) mingeid pretensioone polnud ning riigivara kahjustada ei saanud, väänati ikka ära.
Huvitav et politsei uudistes ei märgitud 30.09 see on reede,kella 12-13 ajal toimunud tsikli õnnetusest Linnamäe tee ja Mustakivi tee ristumis kohas.Ise sõitsin sealt mööda.Nägin pildistavat politseiniku,ratast külili,gondli [Motobot: õige on "gondli"] osa kaunis sodi. Nagu oleks ees seisvale rekkale tagant sisse sõitnud,aga selleks ajaks ei olnud näha ei kiirabi ega kannatanuid.Kes midagi teab kommenteerige.Siklimehele muidugi head paranemist.
-
- Maagia ja nõidumine
- Kontakt:
Nuki kirjutas:Liiklusõnnetuse põhjustamine kas siis valesti valitud sõiduvõtete ja -kiiruse või tähelepanematuse tõttu. Endal kah selline kogemus. Kuna endal load olid hoiul, siis naine sõitis ja istusin kõrval. Talvel libedaga sattus külglibisemisse ning juhi uksega puusse. Naisel vaagnaluu murd ja niigi õnnelikult läks. Aga sai veel trahvi ka, kuigi maaomanikul, ( see kelle puusse me sõitsime ) mingeid pretensioone polnud ning riigivara kahjustada ei saanud, väänati ikka ära.
Seadus ütleb:
§ 223. Mootorsõiduki-, maastikusõiduki- või trammijuhi poolt varalise kahju või ettevaatamatusest tervisekahjustuse tekitamine
/b Mootorsõiduki-, maastikusõiduki- või trammijuhi poolt liiklusnõuete rikkumise eest, kui sellega on tekitatud teisele isikule varaline kahju või ettevaatamatusest tervisekahjustus, – karistatakse rahatrahviga kuni 300 trahviühikut, arestiga või sõiduki juhtimisõiguse äravõtmisega kuni kuue kuuni.
Juhe na lühike. Ma ikkagi ei saa aru, milliseid liiklusnõudeid täpselt ikkagi rikuti.
tagant sisse sõitja on alati syydi
kui syydi--saab trahvi
mida siin yldse vaielda

-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 145 korda
- Tänatud: 381 korda
- Kontakt:
on paar juhtumit, kus ei ole, Vane ükskord seletas, et kui keegi ronib sulle ette ja pidurdab (röövib sult pikivahe), siis on tema süüdi. Ainuke jama, et seda hiljem tõestada on raske, protsess on pikk ja kui tunnistajaid ei ole, võid ikkagi süüdi jääda.
-
- Maagia ja nõidumine
- Kontakt:
cool200 kirjutas:tagant sisse sõitja on alati syydi
![]()
kui syydi--saab trahvi
Süüdi siis süüdi, sellest poolest saan ma selgelt aru. Aga kutsu mind juhmardiks kui sovid kuid ma ei saa ikka aru, miks saab ja vaja on trahvida?
Liiklusega on paraku nii, et oma otsuse õigsusest saada sa alati teada takkajärgi st. kui midagi ei juhtunud. Kui aga midagi viltu läks ntx teea peal liiv ja sõitsin teepiirdesse ning sealt põrkasin vastu kellegi autot, siis olen automaatselt süüdi ... aga milliseid liiklusnõudeid ma ikkagi siis rikkusin?
-
- Tsikkel: V-Strom
- Tänanud: 22 korda
- Tänatud: 1 kord
macintosh kirjutas:... aga milliseid liiklusnõudeid ma ikkagi siis rikkusin?
ohutu sõidu?