Elu positiivseim politseikogemus!
-
- Tsikkel: Joone all on miskit
- Tänatud: 13 korda
- Kontakt:
ollo kirjutas:
Läti, Poola ja Venemaa miilitsad on omaette fruktid... ega neil ju muidu võibolla viga polegi, aga palk on väike ja raha tahavad teenida...
Venemaal saab igasugu pulli ja miilits on üks suur osa kogu motomatkast sinnakanti:-) Aga üldiselt paistab, et Venemaa olukord ja elu on seal elavatele inimestele jätnud teatud jäljed. Ja tsikliga liikuja, eriti aga väismaalane sümboliseerib vabadust, sõltumatust ja väljapääsu igapäeva (masendavast) rutiinist ja viletsusest.
Ehk just tänu sellele on miilitsate suhtumijne Venemaal tihti üllatavalt sõbralik ja poolehoidev. Siinkohal jutt ainult tsiklitest hetkel.
Petserist lõnapoole kuni Ukraina piirini pole just väga pikk maa, aga kaks korda seda teed sõitnud võib öelda, et selle teekonna läbimisel on miilits kinni pidanud u 50 korda ühe sõidu jooksul:-) Ja enamus kordi on suhtumine olnud segu suurest uudishimust, imestusest ja poolehoiust.
No eks visatud ka kahemõttelist nalja ja mõned rahakotile mõjuvad negatiivsed kogemused on ka, aga üldine pilt on...eks see mõjub erinevalt, aga mulle pakub see põnevust..eriti tagantjärgi meenutada:-)
Seda teemat võiks päris pikalt veeretada, meenutada ja võrrelda, aga ehk sedagi jõuab.
Hispaania politsei mulle ka meeldis..selline soliidne oma ratsasaabas-viigipüks looki ja siledate RT bemmidega. Kord juhtus nii, et sattusin parkla teel toppama jäänud rekkast paremalt poolt mööduma. Veidi eemal peatus politsei minu kõrval ja väljusid kaks mundrimeest. Opaaaa..jõudin mõelda, kui nägin ühte neist minu suunas näppu viibutamas. Selgitati siis mulle, et nii pole ilus ja seejärel uuriti, et kust tuleme jne. Seejärel sooviti head teed ja läinud nad olidki. No mulle tegi nende inglise keele kõla veidi nalja...aga sõnum jõudis pärale ja politsei ülesanne oli igati täidetud.
Et nüüd (taas) ülipikalt kirjutada, siis Eesti politsei kohta on mul u samad kogemused ja suhtumine, mis ollo kirjeldas...kui olen saand riielda(ka läbi rahakoti), siis ikka asja eest ja mingit liialt halbu kogemusi pole. Ja eks kinni peetud ikka ole mõned korrad ütleme nii. Mis mind on veidi nördima pannud on see kui olen kohanud suhtumist ala "küll me teame, te kõik sõelute liikluse vahel ots püsti jne jne" Ma tõesti ei taha kellegi teise keeratud suppi süüa...aga arusaadav, mis liikluses silma hakkab ja see kipub ka tooni andma. Paljugi üldist negatiivset suhtumist on "ausalt" välja teenitud, peab tõdema. Et aga kohati kõik sama rohtu saavad maitsta, see on veits jama.
Kk
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.