Oma ratta "tuunimine"

Tegeled mootorrataste ehituse, remondi või lammutamiega koduses garaazis või köögis. Õhtul ja salaja või siis päris avalikult. Kirjuta sellest. Neile, kes teevad ja jagada soovivad või siis tahavad lihtsal eputada oma kaherattalise iludusega.

Moderaator: Moded

Teema algataja
organize

Oma ratta "tuunimine"

Lugemata postitus Postitas organize »

Kui see teema on juba kusagil siin foorumis võib vabalt ka sinna viidata, esmapilgul ei leidnud. Aga on tekkinud vajadus nii mõndagi oma ratta juures muuta(Moto Guzzi Breva 1100). Praeguse sirge seljaga sõiduasendi muutmiseks sooviks lühemat(madalamat) juhtrauda, mis sunniks mind rohkem paagi poole nõjatuma ja seega oleks ka sõiduasend voolujoonelisem. Uus esituli vajaks välja vahetamist selle suure laterna vastu, informatsiooni kobakas on ka...no kobakas on(kellad, muud näidikud)! Siis veel muidugi see piiraja..paljuks teda vajadust reaalselt eemaldada, aga teadmine et suksu potensiaal kõvasti kõrgemale hüpata on muudab ka juhi taltsutamatuks. Selle viimase kohapealt olen doktori juures ka käinud aga tema pidas ratast liiga targaks. Nimelt on tegu kardaanülekandega, küll kõigest 63 kw jõuallikaga aga 180 km/h on ka kõik :wack: Mis siis veel...keretöid - värvid joonistused?? Mul on tunne et siin on kas toonorit või uut ratast vaja :) Siit ka üleskutse kel soovi tõupuhast isendit soetada andku märku enne kui ta ära pläkerdan(PS. sügisel tehtud esimene hooldus - vot nii uus on :lol: ). Selgituseks pean mainima oma soovist ratast modifitseerida et pole ise omale seda soetanud, nö päranduseks sain :roll:

Kasutaja avatar

villy
Tsikkel: KTM690, TM300
Tänanud: 193 korda
Tänatud: 119 korda

Re: Oma ratta "tuunimine"

Lugemata postitus Postitas villy »

Pilt

Syn
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Syn »

Edit: Muudan oma noriva posti ära ja küsin nii pidi, et mis piirajast jutt käib?

Viimati muutis Syn, 25 Mär 2012, 22:21, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar

Kri§to
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Kri§to »

Kui juba soov nii palju asju muuta, siis ehk Breva müüki ja midagi natu sportlikumat osta?

davidsoniharald
Tsikkel: GasGas EC300
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas davidsoniharald »

Müü see ratas maha ja osta endale selline, mis sulle meeldib. Pärandatud tsikkel on ikkagi kellegi teise soovi järgi ostetud ja ei peagi sinule meeldima. Tuuningu tulemus võib midagi jubedat olla ja soovitan kätt harjutada mõne odavama japsi ratta peal. MG on ikkagi rätsepaülikond ja sellega koos Adidase tosse kanda on labane.

Edu soovides, davidsoniharald

Teema algataja
organize

Selle piiraja osas kuulsin kusagilt et peab käigukasti kallale minema kuna kardaanülekanne :?

Aga breva on müügis( http://www.finn.no/finn/mc/used/object? ... e=33044794 ) Vaatasin et eestis turgu sellistele pole ja proovin mujal :)

Aga lihtsamad asjad nagu madalamad lenksud???

ja omatehtud kätetööd(tuunimist või muutusi ratta juures) võiks siin näidata keegi

Töitsä nõus Harald

Teema algataja
organize

Syn kirjutas:

Edit: Muudan oma noriva posti ära ja küsin nii pidi, et mis piirajast jutt käib?

rutska põhja keeramisel jookseb seier 180-ni..ja see on ka kõik! Pöörete järgi võiks veel mitu tuhat minna(pööret, mitte tunnikiirust :twisted: ) Menüüd näppides leidsin üles küll selle pöörete indikaatori taseme, aga niipalju kkui ma aru sain siis seda ta ainult teebki, hakkab vilkuma seatud pöörete juures ega anna lisakiirust juurde

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 342 korda
Tänatud: 440 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

oeh, õhutakistusest oled kuulnud? kuna õhutakistus kasvab ruutsõltuvuses kiirusest, siis ta äkki lihtsalt ei jäksagi kiiremini liikuda. Ma küll usun, et su rattal pole mingit piirajat peal.

Teema algataja
organize

mx77 kirjutas:

oeh, õhutakistusest oled kuulnud? kuna õhutakistus kasvab ruutsõltuvuses kiirusest, siis ta äkki lihtsalt ei jäksagi kiiremini liikuda. Ma küll usun, et su rattal pole mingit piirajat peal.

Ei taha küll üldse hästi uskuda et õhutakistuse tõttu see nii on...see kuidagi vastukarva kohe :lol: aga sul võib õigus olla nende ruutjuurtega - ex ma olen kaalust juurde ka võtnud et siis kaal+laiuse tõttu tuuletakistus....järgmine kord pargin end külili ratta selga 8)

krt...no muidugi eelmine hooaeg ja täpselt ei mäleta ka aga mu arust oli et 180 ja põmm sein ees(see oli metafooriliselt). Olen u,bes 1000 km sõitnud vb tõesti veel ei saa aru, aga lootsin selleks hooajaks selgusele jõuda(loodan)

Kasutaja avatar

Yerba
Tsikkel: Honda VFR800X Crossrunner '13

Lugemata postitus Postitas Yerba »

organize kirjutas:

Kui see teema on juba kusagil siin foorumis võib vabalt ka sinna viidata, esmapilgul ei leidnud. Aga on tekkinud vajadus nii mõndagi oma ratta juures muuta(Moto Guzzi Breva 1100). Praeguse sirge seljaga sõiduasendi muutmiseks sooviks lühemat(madalamat) juhtrauda, mis sunniks mind rohkem paagi poole nõjatuma ja seega oleks ka sõiduasend voolujoonelisem. Uus esituli vajaks välja vahetamist selle suure laterna vastu, informatsiooni kobakas on ka...no kobakas on(kellad, muud näidikud)! Siis veel muidugi see piiraja..paljuks teda vajadust reaalselt eemaldada, aga teadmine et suksu potensiaal kõvasti kõrgemale hüpata on muudab ka juhi taltsutamatuks. Selle viimase kohapealt olen doktori juures ka käinud aga tema pidas ratast liiga targaks. Nimelt on tegu kardaanülekandega, küll kõigest 63 kw jõuallikaga aga 180 km/h on ka kõik :wack: Mis siis veel...keretöid - värvid joonistused?? Mul on tunne et siin on kas toonorit või uut ratast vaja :) Siit ka üleskutse kel soovi tõupuhast isendit soetada andku märku enne kui ta ära pläkerdan(PS. sügisel tehtud esimene hooldus - vot nii uus on :lol: ). Selgituseks pean mainima oma soovist ratast modifitseerida et pole ise omale seda soetanud, nö päranduseks sain :roll:

Parem ära ürita. Ei tuunida ega 180st kiiremini sõita. Näiteks samasse klassi kuuluva MG Griso 1100 tippkiiruseks sain ma 192km/h. Ja samuti sein ees. See, et nüüd krutid mingid "piirajad" (Ma ei kujuta ette, mida selle all silmas pead - kardaani või? Et läheb peale hammakad ja kett selle asemele?) oma meelest maha ning ratas hakkab liikuma 250ga.. tõesti, see on väga ulmevaldkonda liikuv soov juba.
Ma arvan, et austusest pärandi vastu - müü see maha ning soeta endale bikeline, kui see tippkiirus ja kiirused nii tõmbavad. Ära hakka kellegi jaoks head ja mõnusat tsiklit (Breva) lörtsima ning tuunima. Osta plastikust bikeline, tuuni ja katseta siis tippkiirusi. Kindel see, et 180 juurde need siis enam ei jää.
Veelkord, sellest 1100sest 65kw mootorist EI TULEGI rohkem kui alla 200 kiirused. Ja kogu lugu. See ei ole madallennu ratas ega mootor.

www.lapik.ee - parima hinnaga patareid!

will111
Tänanud: 47 korda
Tänatud: 396 korda

Lugemata postitus Postitas will111 »

ma eeldan, et see tuuletakistuse jutt on miski selline puhas nalja teema?

isegi autod, millel kuskil nii 70kw mootorid vahel, sõidavad pika pigistamise peale kiirusega 180. tsikli tuuletakistus kui ka kõik muud takistused ja ülekande kaod on ikka mitmeid kordi väiksemad! olgu seal nii lai tüüp peal kui tahes :D tsikli ja mehe mass ei loe tipu juures mitte muffigi, mõjutab vaid aega tipuni jõudmiseks.
tuunimise kohta ei oska midagi arvata...

madjs
Tsikkel: VX 800
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas madjs »

Võimsuse ainus näitaja pole kw on olemas ka selline tegelane nagu vääne. Usun, et kw järgi pole mõted motika ja auto mootoreid eriti võrrelda. Diislitest rääkimata.

Viimati muutis madjs, 26 Mär 2012, 01:27, muudetud 1 kord kokku.
Kõik mis ei tapa teeb tugevamaks, või siis sitaks haiget. Ps.Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.
http://www.krracing.ee/
Kasutaja avatar

jegesmesh
Tsikkel: poolik veel

Lugemata postitus Postitas jegesmesh »

Õigupoolest võimsuse ainus näitaja on ikka kw, vääne on ikka vääne.

madjs
Tsikkel: VX 800
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas madjs »

jegesmesh kirjutas:

Õigupoolest võimsuse ainus näitaja on ikka kw, vääne on ikka vääne.

Ok, aga vääne annab persega ikka ilusti tunda, kas on konet või mitte, kui mõlemat hulgi siis eriti vahva. Pane bike mootor näiteks vene russi peale. Kw on hunnikus rohkem, aga vaevalt toimetab põllul kündes.

Kõik mis ei tapa teeb tugevamaks, või siis sitaks haiget. Ps.Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.
http://www.krracing.ee/

will111

heh, see argument käiakse vist alati igas sellistlaadi teemas välja :D kui tohib küsida siis kuskohas saadaolevas pööretevahemikus siis tsikli mootoril need kõige suuremad kilowatid kätte saadakse?

küsiks selle peale veel niimoodi, et misasi see on, mis masinat läbi õhu massi surub? kas see on mootori vääne? või on see mõõdetav võimsus ehk teisisõnu töö hulk ajaühikus?
võimsus ongi vääne, korrutatud pööretega...lihtsustatult öeldes. kes ei usu, võib vastavad valemid ise üles otsida netist :)

ja väände "näitaja" on nm, see on täpselt samamoodi mõõdetav suurus.

Kasutaja avatar

Yerba

will111 kirjutas:

isegi autod, millel kuskil nii 70kw mootorid vahel, sõidavad pika pigistamise peale kiirusega 180. tsikli tuuletakistus kui ka kõik muud takistused ja ülekande kaod on ikka mitmeid kordi väiksemad! olgu seal nii lai tüüp peal kui tahes :D tsikli ja mehe mass ei loe tipu juures mitte muffigi, mõjutab vaid aega tipuni jõudmiseks.

Ei ole ta midagi nalja teema. Nagu eelpool kirjutasin, siis saabki sellel 1100 V2 mootoril jaks otsa enne 200 km/h. Täiesti proovitud. Eks oma rolli mängib ka asi, et jaksukas pöörete vahemik ongi 2500-6000 rpm. Peale seda tuleb lihtsalt veel natukene kurja häält ja kogu moos.
Breva on toring suunitlusega asjapuu ja Griso on selline hea.. mm, linnahuligaani ratas :)

Kasutaja avatar

Pihlakas
Tsikkel: Honda VF750F

Lugemata postitus Postitas Pihlakas »

Võimsus on väänedemomendi kaudu arvutatav suurus, dünopink mõõdab väändemomenti mitte võimsust.

Piduriketaste valmistamine.
Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

will111 kirjutas:

Väga vale arvamus. Õhutakistus on lauppindala x voolujoonelisuse koeffitsent Cx.
Kui viimased 20 aastat on auto Cx enam-vähem suurusjärgus 0,25-0,3, siis sellise touring ratta Cx on kuskil 0,8 - 1,0.
Seega näiteks 3 korda suurema lauppindalaga auto õhutakistus on võrdne sellise touringratta õhutakistusega.

Teema algataja
organize

Yerba kirjutas:

Parem ära ürita. Ei tuunida ega 180st kiiremini sõita. Näiteks samasse klassi kuuluva MG Griso 1100 tippkiiruseks sain ma 192km/h. Ja samuti sein ees. See, et nüüd krutid mingid "piirajad" (Ma ei kujuta ette, mida selle all silmas pead - kardaani või? Et läheb peale hammakad ja kett selle asemele?) oma meelest maha ning ratas hakkab liikuma 250ga.. tõesti, see on väga ulmevaldkonda liikuv soov juba.
Ma arvan, et austusest pärandi vastu - müü see maha ning soeta endale bikeline, kui see tippkiirus ja kiirused nii tõmbavad. Ära hakka kellegi jaoks head ja mõnusat tsiklit (Breva) lörtsima ning tuunima. Osta plastikust bikeline, tuuni ja katseta siis tippkiirusi. Kindel see, et 180 juurde need siis enam ei jää.
Veelkord, sellest 1100sest 65kw mootorist EI TULEGI rohkem kui alla 200 kiirused. Ja kogu lugu. See ei ole madallennu ratas ega mootor.

Yerbal tundub õigus olevat..no ma pigem usun inimest kel samalaadsega kogemusi kui spekulatsioone :) Kuid jah see et kilomeetri täpsusega see mul kolmel korral õnnestus see on kahtlane(lisaks kellale sai digitaalne 180)! Aga ei, ega mul vajadust selleks enam kiiruste jaoks ole lihtsalt see TEADMINE mind häirib! See Guzzi kaalub ikka kuradime palju ka, et missa rasvast hobust ikka piitsutad, tõksu nisama vaikselt ringi jah :D Üks asi veel Yerba, tippkiirus las jääda aga kas su Grisol kiirendusest vajaka ei jäänud? Need pillid pole vist ka väga taga peale aetavad (crash)

Kuid siiski, väikeste muutuste juures jäävad alati originaaljupid alles(mis vahetatavad on) kui just plökerdama ei hakka!

Kasutaja avatar

426f
Tsikkel: aprilia rs50 MHR

Lugemata postitus Postitas 426f »

-minsk125
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r

will111

mx77, autodel on Cd tüüpiliselt siiski kuskil 0.3 kuni 0.35. seda kinnitavad ka üldiselt allikad.
seda ma küll ei teadnud, et tsiklitel see 0.9 on, pisut üllatav minu jaoks. samas kui nii ütled siis ju ta nii on. auto puhul mängitakse lisaks "üle" puhuvale massile veel alt läbi puhuva massiga, mis võib tekitada kas lifti või vastu maad tõmbamise effekti.
sellegipoolest peaks total drag kokkuvõttes keskmisest autost ikkagi 10 kuni mõnikümmend % väiksem saama, eriti kui sõitja ennast ka väga orava asendisse taipab painutada :D ...asi, mida ilmselt tippu üritades igaüks teha proovib juba puhtalt intuitiivselt.

ja muud takistused nagu ülekande kaod ning veeretakistus on tsiklil sellegipoolest tavaliselt tükkmaad väiksemad autoga võrreldes.

aga huvitav info tsikli Cd kohta, peab uurima ja lisa lugema sel teemal, ei oleks arvanud, et need väärtused autoga nii erinevad on!

Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

eks need tsiklite õhutakistutegurid on suht servast serva. bikedel 0,3 kuni classicuteni 1,0.

Teema algataja
organize

vaatasin ja huvitusin aind see et kirjutavad et mootor on pikiasetusega v2...piltide peal tundub see ristiasetus olevat, ka mu guzzil on risti(vaatasin ka et kasutavd oma ratastel justnimelt guzzi mootoreid) ja sellest ausaltöeldes ka see ebamugavus mis annab väände peal tunda või tühikäigul "võn-võn" tehes mille peale korralikult ratast raputab

Kasutaja avatar

Yerba

organize kirjutas:

vaatasin ja huvitusin aind see et kirjutavad et mootor on pikiasetusega v2...piltide peal tundub see ristiasetus olevat, ka mu guzzil on risti(vaatasin ka et kasutavd oma ratastel justnimelt guzzi mootoreid) ja sellest ausaltöeldes ka see ebamugavus mis annab väände peal tunda või tühikäigul "võn-võn" tehes mille peale korralikult ratast raputab

Renardi peal on 8v mootor, mitte 1100ne mootor. Siit tuleb juba vaks vahet sisse. 1100ne griso ja 1200 8v griso on oma kiirenduselt päris erinevad.
Aga vastus kiirenduse osas - hakkas lõpuks see asi natukene jalgu jääma küll - pigem selle poole pealt, et massi rattal omajagu ning tänu sellele ei saa ta alguses ei vedama ja siis ei saa jälle ka pidama. Oma panuse andis asjale ka see, et üritasin selle tsikliga mööda kardiradu sõita teinekord.
Kirjutasin ühele Griso huvilisele ka ükskord erasõnumisse, miks ma Grisost loobusin SV kasuks. Võin Sulle siia mõned punktid ära tuua lihtsalt. Oled juba nüüdseks jõudnud ka järeldusele, et pole mõtet hakata tuunima nö pereautot, et sellest midagi eriti äkilist välja vormuks. Võimalik, et see allkirjutatu annab veel ühe tõuke mitte mingil juhul asja tuunima hakata. :)

Griso puhul hakkas ka see segama lõpuks, et nö efektiivset pöörete ala on siiski vähe. Jah, V2 mootori eripära, aga siiski - kasutuses on vahemik 3000-6500 rpm. Peale seda on nö toru juba tühi ja kogu lugu. Ehk siis - kiirendades eeldab Griso, et käike tuleb vahetada väga kiiresti ülespoole. Väga palju jobutamist ja muiduhetki ta ei võimalda, kui kiiresti kohalt minna vaja. Võib ka teise käiguga startida, aga siis pole alguses väga minekut paraku. Vähemalt selle 65kw mootoriga mitte. Õlijahutus toimib kenasti, probleeme ülekuumenemisega linnas ummikutes polnud, kui õues +35 sooja. Mis segama linnas hakkas, on siiski lenksu laius - seisva autorivi vahelt sellega vahel läbi ei pressi, kuigi sõiduomadustelt (tasakaalus kenasti, väga mõnus tiksuda ka 1-2 km/h kiirusel) võiks kenasti saada läbi.
Isikupära on Grisol omajagu. Tõmbab päris hästi tähelepanu ja paneb mõtlema ka sellele, et seda siklit pikaks ajaks suvalises kohas lageda alla ei taha jätta. Pikanäpumeeste kurvastuseks oli mul Grisol peal signa ja kettalukk. Miinuspoolena toon ära selle, et sadula all olev ruum on null - ei tööriistu ega mingeid muid asju kaasa vedada sadula all ei saanud (oli soov panna sinna posti külge kinnitamise tross näiteks). Ja iskupärast siklit kippusin pesema alati hoolega - porine ja sopane Griso on juba kordades koledam vaatepilt kui suvaline sopane bikeline.
Grisoga sõites jäi külge selline omapära, et hakkasid meeldima V2 ja naked tüüpi mootorrattad. Ja peale Griso müümist soetasin endale sama mootorivalemi ja olemisega tsikli. Selleks sai nüüd Suzuki SV1000N. Ja oi kurja, kuidas see pill mulle meeldima hakkas peale Grisot.
Lihtsalt paar näidet SV kasuks - Griso kaal 238 kg vs SV 186 kg. Griso 65kw vs SV 88kw. Griso efektiivne ala lõppeb 6500 pm peal - SVl on see 11 000 rpm (väga suur vahe kiirendusel, ei pea väga kiirelt käike lappama üles). Tänu väiksemale kaalule on SV tunduvalt tublim kiirendaja ja ka pidurdaja. Paraku ka tänu äkilisusele ka nõksa ohtlikum. See siis SV kahjuks nüüd. Kuluosad juhuks, kui tsikliga kukkuma peaks, siis on siingi SVl tugev eelis. Seda alates varuosadest kättesaadavusest ja hinnast (näiteks SV esiklaas 70 eur, Grisol 320 eur) ning lõpetades sellega, et Grisole pole ette nähtud kukkumispunne. Jah, neid võib lasta treida, et kandvaid pindu, et neist ka kasu oleks, pole. Nii et, mõnes mõttes nagu kängururauad, mis on kinnitatud auto põrkeraua külge. Aga väga rohkem polegi võrdlusesse. Rataste kvaliteedi osas pole küll vahet - väidetavalt on 2000+ aasta Itaalia siklite kvaliteet samaväärne jaapanlastega. Jah, olid ajad, kus Itaalia siklite varuosad olid võrreldavad kullaga (sama kiirelt kuluvad ja sama kallid), aga need ajad on möödas.
Ma arvan, et kui mul see kiirestirallitamisetuhin üle läheb, siis Griso oleks järgmine kandidaat uuesti. Võimalik, et midagi jäi ülevaatest välja veel, aga olulise sain oma meelest öeldud.
Selline väike ülevaade siis.

Kasutaja avatar

tige päkapikk
Tsikkel: VN 1500 / tl1000R
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tige päkapikk »

Mis te nutate, überhea projekti toorik ju ;) Sellest saaks megalaheda caferaceri. Paistab, et madalamat lenksu ei kannata enne paigaldada, kui oled paagi välja vahetanud ;)

Põleva tsikkliga ei ole tore sõita !
---------------------------------------
www.zoomfoto.ee/
Kasutaja avatar

sitikass
Tsikkel: Moto Guzzi Breva 1100 ABS

Lugemata postitus Postitas sitikass »

Yerba kirjutas:
organize kirjutas:

Renardi peal on 8v mootor, mitte 1100ne mootor. Siit tuleb juba vaks vahet sisse. 1100ne griso ja 1200 8v griso on oma kiire.....

Noo kena kuulda et härra peab uusi plaane Moto Guzzi muretseda. (w) .

Teema algataja
organize

Yerba kirjutas:

Selline väike ülevaade siis.

Tänud et viitsisid oma arvamust ka kirja panna, ausalt öeldes teemat postitades arvasin et tuleb lademetes erinevate tuunimistöökodade aadresse ja paljud saavad oma toonorratastelt midagi maha kruvida -ja ärida :) kuid nüüd näen et oleks patt sellele(nagu keegi ütles) rätsepaülikonnale triipe ja nooli peale vedama hakata, siiski käised(lenks) võiksid lühemad olla, sõidumugavus ja välimus muutuks. Ent sa saad aru kui kirjutan järgmised näitajad guzzi kohta - 63kw ja 248 kg tühimassi + ise kaalun 100kg , et vajaka jääb! Päris maha ma tuunimise(loe: väikeste muudatuste) mõtet siiski ei mata. "tigeda päkapiku" mõte meeldib mulle ka, kuid see juba nõuab korralikku kapitali ja eelkõige seda visuaalset nägemust!

Teema algataja
organize

sitikass kirjutas:

Noo kena kuulda et härra peab uusi plaane Moto Guzzi muretseda. (w) .

Sitikass kas Brevaga rahul, vaatan et sul samasugune(pildi järgi)

Pezzi
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Pezzi »

Ma arvan, et Breva ei ole küll see asi, millest lennukit ehitama hakata, aga kui tahad visuaalset nägemust sellest, mida Guzzi mootori ümber tehtud on, vaata http://www.millepercento.it/.

Teema algataja
organize

kus mujal seda küsida kui baiker foorumis :bsmile: Kas tsiklitele ka võimalik neid nn erguteid vahele panna on? (tsip või zip või mis ta on...se mis autodele paigaldatakse, mingi aju värk...saab mõne kilovati juurde ehk?)

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorrattad ja projektipäevikud”