tellimine ebay'st → Re: Ebay`st tellimine
Re: Ebay`st tellimine
ApK kirjutas:Oskab keegi kogemusi jagada Ebay´st sõiduvarustuse tellimise kohta. Oleks plaanis kombe sealt tellida.
http://www.ebay.com/itm/Motorcycle-Leat ... 676wt_1168
Okei. Mina oskan. Ja kuna ma ise sain siit head nõu, siis on mu kohus proovida aidata. Olen elus kindlasti üle 100 asja ostnud internetist, nii et mingi kogemus on olemas. Hiljuti ostsin ka 2 täislaksu sõiduvarustust
1) Osta mõnest Euroopa eBayst, nt ebay.co.uk, ebay.de, ebay.be, ebay.nl vms. Sealt tellides ei lähe su kaup tolli ning ei pea maksma tolli- ja käibemaksu ja deklaritasu. Kui teatud toodet hetkel üheski Euroopa eBays ei ole, siis registreeru ära, tee asjakohane otsing ja vali "Save search" - siis tuleb sulle automaatne mail, kui antud ese müüki tekib.
2) "Buy it now" asjad tulevad tavaliselt odavamalt kätte kui oksjonil varitsemine. Kui siiski osaled oksjonitel, siis vali need, mille alghind on kõrgem - need lõppevad odavamalt. Muidugi võib kasutada "oksjonisnaiprit", nt justsnipe.com, aga imho see ei ole eetiline.
3) Igal tootjal on oma suurusetabel - et mis täpsetele ümbermõõtudele-pikkustele nende suurused vastavad. Leia see üles, mõõda ennast ära ja osta selle järgi. Sama number võib eri tootjatel olla massiivselt eri suuruses. Sama kehtib jalatsite kohta. Mina mõõtsin enda ja naise jalad mõõdulindiga ära, otsisin Alpinestarsi tabeli ja ostsin selle järgi. Sobisid per-fekt-selt! Samas osadel tootjatel on ka need tabelid võssa - AGV kiivrid pidin lõpuks 1 numbri suuremad võtma... Tasub guugeldada.
4) Vaata tagastustingimusi. Vaikimisi on õigus kõik "Buy it now" esemed 7 päeva jooksul peale kättesaamist tagasi saata ja eseme maksumus tagasi saada (postikulu saab tagasi ainult siis, kui ese ei vasta kirjeldusele).
5) PayPali konto registreeri soovitavalt Visa krediitkaardiga. Kui on soov kunagi ka PayPalis makseid vastu võtta, siis raha saab Eestis välja võtta ainult Visaga.
6) Kui on mingi suurem probleem (võltskaup, või kaup ei jõua üldse kohale, ja müüja ei ole nõus raha tagasi maksma), siis tee eBays kaebus (claim). Minul pole ühtegi korda raha tagasi saamata jäänud - alati on ära lahenenud.
7) Kindlasti ei tohi enne müüjale positiivset hinnangut kirjutada, kui oled tõesti kõigega rahul. Kui positiivne hinnang on antud, siis on üldiselt "game over".
Edu,
Mart
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.