Maanteeameti sõidueksamid
-
Katza
- Tsikkel: Versys 650/KTM 525EXC/Z800
Re: Maanteeameti sõidueksamid
Liiklusseadus -
§ 88. Mootorsõidukijuhilt nõutavad dokumendid
(1) Juhil peavad mootorsõiduki juhtimisel olema kaasas juhiluba või muu juhtimisõigust tõendav dokument, mootorsõiduki registreerimistunnistus ja selle haagise registreerimistunnistus või haagise registreerimistunnistuse koopia, mille on tõendanud selle väljastanud asutus, ja muud dokumendid, mida nõuab seadus.
b Kui juhil on kaasas isikut tõendav dokument, ei ole Eesti piires Eestis väljastatud juhiloa kaasaskandmine kohustuslik.
(3) Kui juhil on kaasas isikut tõendav dokument, ei ole Eestis registreeritud mootorsõiduki registreerimistunnistuse ja selle haagise registreerimistunnistuse kaasaskandmine kohustuslik, kui juht on kantud liiklusregistrisse omanikuna, vastutava kasutajana, kasutajana või kui omanik, vastutav kasutaja või kasutaja viibib sõidukis.[/b]
§ 96. Juhtimisõigust tõendav dokument
(2) Juhtimisõigust tõendatakse liiklusregistri andmete alusel või käesoleva paragrahvi lõikes 1 nimetatud juhtimisõigust tõendava dokumendi alusel. Kui liiklusregistri andmetel on mootorsõidukijuhi juhtimisõigus seaduse alusel peatunud, peatatud või karistuseks ära võetud, juhindutakse liiklusregistri andmetest.
Ehk siis...võtan kaasa ID-kaardi, oma praeguse juhiloa jätan koju, sest mul pole kohustust Eesti piires seda kaasas kanda! Sõiduki peatamisel esitan isikut tõendava dokumendi ning minu juhtimisõigust kontrollitakse liiklusregistrist. Kuna ma täna sooritasin edukalt maanteeametis A-kat. sõidueksami, siis liiklusregistris on viimane rida Dokumendi nr; Kategooriad A,B ; Välja andmise kuupäev 09.05.2012 ; Kehtivuse lõpu kuupäev 08.05.2022, Dokumendi olek " Trykkimisel" .
Mul ON olemas kehtiv juhtimisõigus. No ei tohiks probleemi olla...
Nende pappkaantega, kuhu eksamineerija templi ja käe alla pani, polegi muud tarka teha kui mälestuseks klaasi taha panna...või kodus näidata kui keegi ei usu, et eksami edukalt sooritasid ![]()
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.