pidurivedeliku vahetus
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
Re: Rumalad küsimused 2
kui värvi muudab oled hiljaks jäänud juba.
muidu peaks olema kord 2 aasta jooksul kui öigesti mäletan...
-
extremist
Teema algataja - Postitusi: 603
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 4 korda
Värvi muudab see ainult kollaseks nagu ma aru saan? Mis siis juhtub kui hiljaks oleks jäänud ?
minu rattal pidurivedeliku vahetus 2 aasta tagant või 18000km, olenevalt sellest kumb enne täis saab.
Re: pidurivedeliku vahetus
Tule Viking Motorsisse, ma möödan ära niiskuse sisalduse.. ![]()
Vöi otsi möni söber-tuttav kes töötab arvestatavas remonditöökojas kus vajalikud riistad olemas..
Oleneb kui rasketes tingimustes sõidad, kui väga palju pidurdamist on, siis üle aasta ei laseks, muidu veab kaks aastat välja. Keemistäpp läheb ajapikku väga madalaks ja nii võib tugevamal pidurdusel ootamatult pidur ära kaduda. Värv järgi ei saa piisavalt täpselt hinnata.
-
franz125
- Tsikkel: Mitmed
- Tänanud: 36 korda
- Tänatud: 229 korda
Ärge ajage kopikat pooleks-pidurivett läheb nii vähe,et see nüüd küll mingi märkimisväärne kulu pole.Ma vahetan iga aasta näiteks ja ühtlasi puhastan sadulad.
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju
-
extremist
Teema algataja - Postitusi: 603
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 4 korda
Okei okei pidurivedelik ja sadulad? ![]()
Põhiprobleem on siis keemistaseme langus ja vahetada iga 2 aasta tagant - tänud!
-
StreetMoto
- Kaupmees
- Tänatud: 205 korda
- Kontakt:
extremist kirjutas:Põhiprobleem on siis keemistaseme langus ja vahetada iga 2 aasta tagant - tänud!
See on sündroom, mis on teoreetiline ja mida tunneb vaid see, kes suudab pidurid tõesti keemiseni tallata. Niiskuse suur sisaldus mõjub hoopis laastavamalt süsteemile seestpoolt. Klimbid vedelikus, dzemmisarnane ollus ja kolvide kinnijäämine on vedeliku mittevahetamise tulemus. Kord kahe aasta tagant vahetada ja seda ka siis kui ei sõida. Parim näide on minu enda tsikkel poes stendil, mis pole 2 aastat sõitnud ja pidurivedelik on selle ajaga muutunud algsest läbipaitsev-helekollasest süsimustaks.
Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
Unustasingi mainida, et kui ei viitsi mansette vahetada, siis vaheta õli.
-
FEBerg
Näinud neid bike küll, mille omanik väidab, et pidurid täitsa ok. Peale õli vahetust ja kolbide mudimist avastavad, et pole nii teravaid pidureid enne tundnud.
Millegi pärast ei kiputa jah piduri õlile tähelepanu osutama enne probleemide ilmnemist. Ma lasen juba oma autol kord aastas seda vahetada- 10euri aastas selle eest maksta (esinduses) pole palju. Oma rattal tuleb ikka 3 vahetust aastas ära (no ok- ma käin ka liivas/mudas/vees ja lumes).
A no samas kellele seda pidurit ikka vaja on.
-
sepp
- Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
- Tänanud: 162 korda
- Tänatud: 90 korda
-
mart211
sepp kirjutas:ma vahetan iga nädal koos rehviventiilidega
Kas ventiili sisud ainult või paned terve uue ventiili?
-
sepp
- Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
- Tänanud: 162 korda
- Tänatud: 90 korda
mart211 kirjutas:sepp kirjutas:ma vahetan iga nädal koos rehviventiilidega
ega ma ei kruti neid kyljest ära,ma vahetan koos velgedega ventiile!
-
mart211
sepp kirjutas:mart211 kirjutas:sepp kirjutas:ma vahetan iga nädal koos rehviventiilidega
ega ma ei kruti neid kyljest ära,ma vahetan koos velgedega ventiile!
See on hea, saab kohe uued laagrid ja puksid ka sisse. Ei pea muretsema koguaeg, kas rehv tühi või laager lendab laiali.
-
Maaks
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha FZ8SA
- Tänanud: 197 korda
- Tänatud: 427 korda
mart211 kirjutas:sepp kirjutas:ega ma ei kruti neid kyljest ära,ma vahetan koos velgedega ventiile!
See on hea, saab kohe uued laagrid ja puksid ka sisse. Ei pea muretsema koguaeg, kas rehv tühi või laager lendab laiali.
Ja jah, ja see mure kah olemata, et õhk rehvis halvaks läheb
Sadula katet kah keegi äkki vahetab pärast sõitu ![]()
-
Pontus
- Tsikkel: V4
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 7 korda
mart211 kirjutas:See on hea, saab kohe uued laagrid ja puksid ka sisse. Ei pea muretsema koguaeg, kas rehv tühi või laager lendab laiali.
Kas see liiga kulukaks ei lähe??? minu arvestuste kohaselt, või mis selle laagriga siis nii ruttu juhtub?
-
erxz
- Kaupmees
- Tsikkel: Kawa/KTM/Honda/Beta
Mõistlik on vahetada nagu eelnevalt mainitud iga 2 aasta tagant. Kui seisab kuskil niiskes garaazis (ala mustamäe või lasnamäe maaalused) siis võib iga kevad korra kaane reservuaaril pealt maha võtta ja vaadata värvust !
Mul töökojas pidurivedeliku tester, mis näitab vedelikus niiskuse % , kellel kahtlus, kas vahetada või mitte, võib depoost läbi sõita ja kontrollida seisukorda ![]()
Lisaks veel on ka hüdraulilised sidurid valus teema, kus pidurivedelik aegub isegi kiiremini kui pidurisüsteemis
Tihti aknast vaadates ei saag arugi, mis seal anumas tegelikult toimub ![]()
Kui statistiliselt võtta siis iga 2-3 tsikkel tuleb vahetust vajava pidurivedelikuga hooldusesse !

www.motodepoo.ee
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.