Õnnetused mootorratastega

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

UMMI
Tsikkel: kawasaki ZX 10R

Re: Õnnetused mootorratastega

Lugemata postitus Postitas UMMI »

Kuulujutud on, et mootorrattur ei näinud punast tuld ja sõitis teele või pidurdas nii, et käis üle nipli. Eks tuleb uudis või kodanik ise ja räägib täpselt mis juhtus.

Buellil esimene gondel ikka rippus küljes või oli väga ära paindunud.

Viimane info:
"Pidurdas, lendas üle nipli, ratas kraapis 180 kraadi paagi ja tagumise otsaga mööda teed. Poiss ise lendas vastu takso alumis nurka."

ei tea täpselt mis seal juhtus aga mul õnnestus selle buelliga sealt ära sõita ja oma töö juurde viia, täitsa õudne oli sellega sõita :P
buellil siis katki nina raam ja parem jalatapp, paak ja tagaots kriimustatud , kuna oli 180 kraadi teistpidi lennanud ja veits lohisenud.

KAWASAKI ZX 10R
tel.56 452 700
Kasutaja avatar

ylari
Tsikkel: vfr

Lugemata postitus Postitas ylari »

Pool tunnikest tagasi oli üks sinine.... hmmm.. krt nüüd ei mäletagi mis ratas too oli (r6 või r1 vb) :wack: Kaarli puiesteel vabaduse platsi ees (crash) ja vabaduse kella jalamile lükatud. Teel oli üsna palju plastikupudi ja just lahkus kiirabiauto (ilma vilkuriteta) . Teisi osapooli näha ei olnud. Tegin teise ringi kah sealt mööda ja tundus, et üks tüüp istus kaarli puiestee keskel pargis tsikliriietes. Loodetavasti oli seesama rattur kes transporti orgunnis tsiklile ja et tal endal kõik korras on.

zr-7 99' > vfr800 99'
Kasutaja avatar

UMMI
Tsikkel: kawasaki ZX 10R

Lugemata postitus Postitas UMMI »

Postitas pontus » Kolmapäev Juun 13, 2012 22:21

UMMI kirjutas:ei tea täpselt mis seal juhtus aga mul õnnestus selle buelliga sealt ära sõita ja oma töö juurde viia, täitsa õudne oli sellega sõita

Ä ,et ootasid momenti , millal risu pannud omanik tähele ei pane ja hüppasid selga ja panid jugama ve? See nüüd küll kiiduväärt tegemine ei olnud...

sul on ikk õige pilt avataris , mis sa tainas arvadki , et sõidan mingi suvalise tsikliga kuskilt minema ? kui detaile ei tea , pole vaja paska loopida niisama.

KAWASAKI ZX 10R
tel.56 452 700
Kasutaja avatar

xitE
Tsikkel: cebar 600ne
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas xitE »

Liiklusõnnetustes sai kannatada kolm mootorratturit

Margus@PM

Igasugused foorumid on täis tsiklipedede kelkimisi, kes kui kiiresti linnas sõitnud on. Kes 200ga, kes 300ga. Ning seda, kes ja kuidas politsei eest ära on põgenenud.
Ükski bussijuht ei saa arvestada sellega, et mingi 200ga lendav täisdebiil võib talle külje pealt sisse lennata, kui vasakpööret teeb. Vb jõudis sealt peaaegu nulli pidurdada, aga näed, natuke jäi puudu. Ahjaa, ma nägin ükspäev linnas tsiklimeest, kes ei nõelunud autode vahel 80-90ga vaid sõitis rahulikult esimeses sõidureas. Tundus nii uskumatu vaatepilt, et isegi kuuvarjutust võib tihedamini näha. Naine muidugi arvas, et purjus ning hiilib kodu poole.

Millestki ilma jäänud, ei ole küll kohanud, et keegi kelgib foorumis kui kõva "ralliäss " ta linnas on?

http://rehvid.grip.ee <- Üle 650 erineva mootorratta rehvi valikus, väga soodsate hindadega!
Kasutaja avatar

laan
Tsikkel: ZX6R 97'

Lugemata postitus Postitas laan »

huvitav on see, et mootorratturid on ilged debiilid ja kihutajad ning alati süüdi...
kihutavad ja trügivad autod on ju siis liiga tavaline nähtus, et sellest välja enam ei tehta

päikest :bsmile:

Kasutaja avatar

Antik
Tsikkel: rat-ta-ta

Lugemata postitus Postitas Antik »

Mitte et see kuidagi teemasse puutuks, aga...

siin kiruvad ratturid autojuhte, mujal kiruvad autojuhid rattureid... ja nii see elu käibki... kõik on kõigile pinnuks silmas. ratturid kipuvad lihtsalt olema edevamad ja tahavad, et neid rohkem märgataks :D tegelikkuses on liiklus kõigi jaoks üks ja keskmise autojuhi jaoks on tsikkel samuti lihtsalt liiklusvahend, millele kehtivad täpselt samad reeglid.

Niiet, mättaid on alati kaks või rohkem, mille otsast vaadata.

PS. see, keda arvati purjus olema, võisin vabalt mina olla, kuna ei viitsi autode vahel tõmmelda ning liigun peamiselt liiklusvoolus. Seega "ette" ja "peale" keeramiste osakaal minu silmis on võrdlemisi olematu nähtus. (loomulikult on olukordi, kus kasutan oma kahe ratta eelist)

Yamaha YZF1000R Thunderace '96 (Hooajad 2007;2008) --> Kawasaki ZX9R Ninja '94 (Hooaeg 2009) --> Kawasaki ZX10R Ninja '05 (Hooajad 2010; 2011; 2012) --> Yamaha YZF-R1 '04 (Hooaeg 2013)
Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1097 korda
Tänatud: 1117 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

Antik kirjutas:

siin kiruvad ratturid autojuhte, mujal kiruvad autojuhid rattureid... ja nii see elu käibki... kõik on kõigile pinnuks silmas.

Hiljaaegu tuli ühes teises kohas jutuks, täpsem enam olla oleks keeruline:
"Tegemist on mõtlemisveaga millel isegi oma nimi olema "representativeness heuristics". Tõde lihtne jas selge - tsiklistide hulgas ei ole idioote rohkem kui autojuhtide või ülejäänud elanikkonna hulgas. Ja statistika on ühene - kui tsikliga on juhtunud õnnetus, siis reeglina autojuhi süül. Kui Sinu ainuke kaitse on nahktagi ja ettenägelikus, teed liikluses oluliselt vähem lollusi, kui turvapatjade, -kardinate ja plekk-kestaga ümbritsetud "targad"."

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT

Hr.Nõel
Tsikkel: Päris mitu...
Tänatud: 109 korda

Lugemata postitus Postitas Hr.Nõel »

Teab keegi mis toimus täna kella 14.30-15.30 vahel Ääsmäe ja Kernu vahel.
Tee ääres seismas mitu Soome numbriga tsiklit, firhterid. üks ratas oli kaugel võsas. Üks mees lamas keset teed ja oli miski tekiga kaetud- aga ilmselgelt elus. Paar kutti istusid kraavis ja üks tsikkel oli kaugel võsas. Sõitmisjälge sinna ei viinud. Nagu oleks läbi õhu kulgenud.

Tel. +372 viiskuus 2158üksüks & noelamees@gmail.com

Ivar99
Tsikkel: Ratastel klaver
Tänanud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas Ivar99 »

Üks rattur kaotas jala :cry:

Meine Ehre heißt Treue

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Tundub, et siin on tegu koolkondade konflikti või millegi taolisega?
Kui lähed lustisõitu tegema või pikale otsale, paned ikka varustuse selga. Aga ka mina kasutan ratast lihtsalt transpordivahendina, käin sellega tööl, asju ajamas etc. No tõepoolest - sel juhul ikka ei aja täisvarustust selga. Tagi kannan, selg on ikka kogu aeg märg. Pükstega on aga nii, et kas sõiduteksad või tavalised teksad. Märjad munad oleks ikka palju viletsam alternatiiv. Ja jalatsid ka: tsiklisaapaid mul polegi, on kas matkasaabas või lausa kingad, kui pean viisakasse kohta minema. Olen ka ülikonnaga sõitnud. Ma ei propageeri midagi. Lihtsalt pideva kasutajana teed kompromissi vajaduste ja ohutuse vahel. No ja lõppude lõpuks: tõesti, vaadake, mis teil seljas on ja kui varustust pole, sõitke rahulikumalt ja ärge ronige igale poole vahele - siis ei sõida sulle ka keegi teine sisse. Proovitud. Mu puhas tsiklisõidustaaž on ca 19 aastat (10 aastat jäi vahele), mulle on tagant kergelt sisse sõidetud 1 kord. Ise tänaval kukkunud 2 korda (veel vene ajal), kui polnud veel mingit kaitsevarustust. Tühjagi ei juhtunud, aga siin on veel üks kaitsevahend: nimelt kukkumisrauad mootorratta küljes, mis ei lase viimasel sulle jala peale kukkuda ja lasevad sul edukalt masinast eralduda. Sinine perse ja kõrvetatud põlvenahk ning katkine kinnas oli ainus tagajärg. Need rauad pole iluasjad, ega need olid ja saavad olema kõigil mu ratastel, aamen! Isegi tsikkel jääb enam-vähem terveks. Kui aga nii koledasti kolakat karta.... no võib ju ka autoga sõita, või mis?

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 145 korda
Tänatud: 381 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

märgade munade vastu aitab pikematel reisidel ilgelt hästi beebipuuder, väga military stuff :twisted:
ja vabandust muidugi teemavälise postituse eest.

Kasutaja avatar

ullivilli
Tsikkel: R1100GS
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas ullivilli »

Aga jah see varustuse teema on tuttav.
Ise üritan enamjaolt siiski sõita täisvarustuses kuid erandiks on olnud üksikud korrad tava teksad põlvekaitsmetega.

Ise kukkuda ei plaani, kuid teisi ei usalda, kes võibolla ei tea mootorratturit näha või põhimõtteliselt ei arvesta.
Olen paarkorda äkkpidurdust teinud, kui mõni taksojuht vaatab, et ma ju veel jõuan ja kolm korda ümber mõtleb ning siis risti keset teed olles ikkagi otsustab, et vist ei jõua.
Arvestades, et teed praegu peenikest kildu täis on, et ole mitte isu reiest neid koukida, kuigi võibolla puhta teega mõni meeter liuglemist isegi teksad kannataks.
Samas kahtlane.
Uusi pükse saada on kiirem, kui uut nahka kasvatada.
Aga mis ma ikka tean tõelistest meestest... tsikli sõit peabki olema ebamugav ja lärmakas ja ohtlik ja üleüldse armid kaunistavad meest. - ei aitäh. Pigem olen eit ja sõidan mugavalt ja turvaliselt ja teen seda ka paljude aastate pärast.
Aitäh tähelepanu eest.

Ja niiskete jalgade vastu aitavad coolmax sokid ja naiste sidemed saapas... ka väga high tech ja raskesti kättesaadav military stuff

www.minemetsa.ee www.ripptelk.ee - Hennessy, DD hammock, Rootsmann rippvoovid, Sawyer veefiltrid ja kõikvõimalik matkavarustus.
Kasutaja avatar

piibek
Tsikkel: Yamaha R1

Lugemata postitus Postitas piibek »

ullivilli kirjutas:

Aga jah see varustuse teema on tuttav.
Ise üritan enamjaolt siiski sõita täisvarustuses kuid erandiks on olnud üksikud korrad tava teksad põlvekaitsmetega.

Ise kukkuda ei plaani, kuid teisi ei usalda, kes võibolla ei tea mootorratturit näha või põhimõtteliselt ei arvesta.
Olen paarkorda äkkpidurdust teinud, kui mõni taksojuht vaatab, et ma ju veel jõuan ja kolm korda ümber mõtleb ning siis risti keset teed olles ikkagi otsustab, et vist ei jõua.
Arvestades, et teed praegu peenikest kildu täis on, et ole mitte isu reiest neid koukida, kuigi võibolla puhta teega mõni meeter liuglemist isegi teksad kannataks.
Samas kahtlane.
Uusi pükse saada on kiirem, kui uut nahka kasvatada.
Aga mis ma ikka tean tõelistest meestest... tsikli sõit peabki olema ebamugav ja lärmakas ja ohtlik ja üleüldse armid kaunistavad meest. - ei aitäh. Pigem olen eit ja sõidan mugavalt ja turvaliselt ja teen seda ka paljude aastate pärast.
Aitäh tähelepanu eest.

Ja niiskete jalgade vastu aitavad coolmax sokid ja naiste sidemed saapas... ka väga high tech ja raskesti kättesaadav military stuff

Sellesamuse peenikese killu pärast panin isegi täpselt nädal aega tagasi külje maha. Päeval on neid lihtne vältida aga reis oli pikk ja kiivrile sai kinnitatud tume visiir.. mis aga õhtust, või pigem juba öised sõiduolud minu jaoks halvemaks tegi.. olgugi, et kaks xenonit ilusasti ees särasid. Korralik varustus oli ilusti seljas, käes, peas.. jalas aga teksapüks. Rangluu kukkusin ikkagi puruks, jalad/põlved jäid aga täiesti terveks :) .. ebaõnn.

Kasutaja avatar

Sadness
Tsikkel: Mutt
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Sadness »

----
Voshod 3M "Freyja"~Jawa 638 "Punane Needus"~Iž Planeta 5 "Sarvik"~ Kawasaki EN500 Vulcan "Etna"~(Yamaha XTZ Super Ténéré "Rühkija")~Suzuki LS650 Savage "Putukas"~Mutt Mushman "Krants"

KKKKKK
Tsikkel: XJR 1300
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas KKKKKK »

Minna vasakult möödumist üritama vasakpööret sooritavast autost on ikka lolluse tipp küll. Paren küta kohe otse puusse.
Ma ausalt ei saa aru miks selline manööver lubatud on? Eeldus et selliseid lakse hulgi toimuks sellesse sisse programmeeritud.

Kasutaja avatar

zorten22
Tsikkel: TL1K, TT600R, T7
Tänanud: 22 korda
Tänatud: 50 korda

Lugemata postitus Postitas zorten22 »

KKKKKK kirjutas:

Minna vasakult möödumist üritama vasakpööret sooritavast autost on ikka lolluse tipp küll. Paren küta kohe otse puusse.
Ma ausalt ei saa aru miks selline manööver lubatud on? Eeldus et selliseid lakse hulgi toimuks sellesse sisse programmeeritud.

Seened või seemned?

...

grahv
Tsikkel: GSX1200, XT660R
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 79 korda

Lugemata postitus Postitas grahv »

KKKKKK kirjutas:

vasakult möödumist üritama vasakpööret sooritavast autost

Kindel, et nad sõitsid samas suunas, mitte teineteisele vastu?

Kasutaja avatar

ullivilli
Tsikkel: R1100GS
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas ullivilli »

aga kui vastastiku siis ongi täpselt olukord, millele viitasin.
Võid teha kõik endast võimaliku, aga keegi ikka vaatab, et ma veel jõuan.
Kahjuks muidugi ei taha mootorratturid tihti oma nähtavuse osas palju osa võtta (loe tumedad riided, tume ratas, pisikesed suunad jne) - kuigi see võibolla ei ole see kord põhjuseks.

Brittide poolt ka natukene teemasse.

www.minemetsa.ee www.ripptelk.ee - Hennessy, DD hammock, Rootsmann rippvoovid, Sawyer veefiltrid ja kõikvõimalik matkavarustus.

Peps7
Tsikkel: Honda CB550SC Nighthawk ´84

Lugemata postitus Postitas Peps7 »

KKKKKK kirjutas:

Tegelikult keeras auto julmalt ette. Ratturil polnud aega eriti reageerida.

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 341 korda
Tänatud: 439 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Peps7 kirjutas:
KKKKKK kirjutas:

Reporteris näita spordihalli turvakaamera videot, see autojuht pidi ikka täispime olema.

Kasutaja avatar

väikevend
Tsikkel: MT01

Lugemata postitus Postitas väikevend »

Reporteris näita spordihalli turvakaamera videot, see autojuht pidi ikka täispime olema.

http://www.reporter.ee/2012/06/15/309974/

Viimati muutis Macintosh, 15 Juun 2012, 23:17, muudetud 1 kord kokku.
Põhjus: Parandasin tsitaadi kuvamisvea.

Anyways
5kaks888kuus8

Reimo.V

Lugemata postitus Postitas Reimo.V »

tegelikult jah. Näha on et se autojuht lihtsalt ei märkanud ratturit. Uskumatult aeglane manööver oli ikka autojuhi poolt. Se samune rattur ka minu väga hea sõber! Kaveri nimelt haiglas hetkel haavu ravimas.

Kasutaja avatar

tfr
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas tfr »

Reporteris on miski kommentaar - ega video põhjal muidugi päris kohtuekspertiisi tasemel uurimist teha ei saa, aga:

liiklusinspektor Raskejalg (15.06.2012 21:49 )
Alates hetkest, mil tsikkel kaadrisse ilmub, kuni hetkeni, mil autoga kokku põrkub kulub 1 sekund. Kaadrisse ilmumisest kuni autoni on 4 Volkswagen Bora jagu maad. Volksvagen Bora kere pikkus on 4,4 meetrit. Seega sekundis läbib tsikkel 4,4*4 = 17,2 meetrit. Minutis 1032 meetrit, tunnis 61,92 km. Ehk robustne arvutus annab tsikli liikumiskiiruseks ca 62 km/h. Arvestame ka sellega, et tsikkel pidurdab kogu teekonna kaadrisse ilmumisest, mille tõestuseks on viltu / külg ees liikuv tsikkel. Aga mida arvab ametlik uurimine?

TransAlp '02

Rein
Tsikkel: Valkyrie
Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Rein »

Nu seda, et tsikkel oleks olnud külglibisemises, küll näha polnud. See kaugem kaamera näitas küll otse liikuvat ratast. Aga jah ...

Kasutaja avatar

piibek
Tsikkel: Yamaha R1

Lugemata postitus Postitas piibek »

Ei tea meist keegi praegu palju ratturi kiirus täpselt olla võis aga ma arvan, et kui selles Polos oleks olnud natukene krõbedam ja kasvõi karvavõrdki kiirema reaktsiooniga inimeseloom, siis oleks see mats olemata jäänud. Tsikli kiirus ei saanud nii palju suur ka olla, et see mees sealt nõnda märkamata jäi. Ja see vasakpööre oli ikka masendavalt aeglane.. ja vana sõitis ise pärast pauku veel rahulikult edasi.

Õnneks midagi väga väga hullu mehe endaga ei juhtunud, kuigi mats tundus video pealt ikka päris kõva olema :!:

Egonile aga tublit paranemist!

Reimo.V

Lugemata postitus Postitas Reimo.V »

piibek kirjutas:

Ei tea meist keegi praegu palju ratturi kiirus täpselt olla võis aga ma arvan, et kui selles Polos oleks olnud natukene krõbedam ja kasvõi karvavõrdki kiirema reaktsiooniga inimeseloom, siis oleks see mats olemata jäänud. Tsikli kiirus ei saanud nii palju suur ka olla, et see mees sealt nõnda märkamata jäi. Ja see vasakpööre oli ikka masendavalt aeglane.. ja vana sõitis ise pärast pauku veel rahulikult edasi.

Õnneks midagi väga väga hullu mehe endaga ei juhtunud, kuigi mats tundus video pealt ikka päris kõva olema :!:

Egonile aga tublit paranemist!

Õnneks tõesti midagi Väga väga hullu ei ole Egonil. Rääkisin mõni tund tagasi temaga. Käsi ilusti kaelas ja jalaga operatsioonil käidud. Pandi nüüd mehele metalli veits juurde et teinekord enam nii puruks ei läheks :D. Ei nali naljaks aga hea et niigi läks.

v301060
Tsikkel: HD Bobik 103
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas v301060 »

Kui linnas rattaga 100-ga paugutada siis ei tohiks autojuhtidel üldse lubada vasakpöördeid sooritada...

HD Bobik 103 & 2x Jawa 638
varem: KMZ 650 Dneprr; HD XL 1200 Sportster; TransAlp 650; HD 883 Sportster Roadster; HD 1200 Sportster Custom; KTM 390 Duke; Triumph Thunderbird 1600

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 341 korda
Tänatud: 439 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Rein kirjutas:

Nu seda, et tsikkel oleks olnud külglibisemises, küll näha polnud. See kaugem kaamera näitas küll otse liikuvat ratast. Aga jah ...

Ühe kaamera pildist oli näha et pidurdas ratta alt ära.

extremist
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas extremist »

Veits imelik kuidas inimesed ohhetavad, kui näevad videole jäänud tsikliõnnetust. Reaalsus on see, et iga 2.õnnetus on selline, lihtsalt meedias näeb video asemel pilte mis ilmselgelt paljud külmaks jätavad. Need mu kaks senti...
Edu paranejale.

Soyer
Tsikkel: yzf600r

Lugemata postitus Postitas Soyer »

Endalegi üllatuseks avastasin täna, et seal on 40 ala.

Suletud

Mine “Vaba teema”