Erinevatest krossipõlvekaitsetest
Moderaator: Moded
Erinevatest krossipõlvekaitsetest
PodMX ja Asterisk CELL võrdlus
PodMX-l on vana mudel ja uus nimetusega K700. Asteriskil on täiskasvanutele mõeldud CELL ja lastele youth ning plastmassist GERM.
Olen kasutanud CELL ja vana Pod-i. Asteriski remontida pole olnud vajadust. K700 kulus sõbral 2 aastaga harrastamisega läbi.
Inglisekeelne ülevaade PodMX kohta
Inglisekeelne lühikirjeldus K700, Asteriski, CTI OTS ja DonJoy kohta
Liigendid:
Asteriski liigendid ühele kaitsmele on ca 35€
PodMX K700 ühe kaitsme liigendid maksavad samuti 35€
Asteriski liigend on metallist, võib kuluda liivaga. Selle kaitseks kasutatakse paarisajakrooniseid liigendikaitsmeid, mis liiva eemal hoiavad ning säästavad pükse ja tsikli graafikat läbinärimisest.
Podmx liigend on painduv polümeerpulk. Sõbral 2 aastase harrastamise järel kõik K700 liigendi pulgad omadega läbi, 1 neist katki. Ja kui see on katki, ei saa kaitset kasutada.
Põlvekilbid:
Asteriskil ripub rihmade küljes, vahel tuleb uuesti rõhknööbiga kinnitada.
PodMX on kilp nagadega, eraldub kergesti ja enamasti vajab 2 aasta järel vahetust.
Raami materjal:
PodMX ja K700 - Kevlar
Asterisk CELL - Carbon fiiber
Rihmad:
PodMX on takjaribaga rihmad - igal avamisel tuleb uuesti paika reguleerida.
Asteriskil on täpseks istuks nöörpingutus, kuid kogu nööriteema avaneb siiski klambritega ning järgmisel kasutamisel reguleerida pole vaja
Reguleerimine:
PodMX takjaribaga 4 rihmaga reguleering. Liigendi liikumise piiraja on lisavarustuses (3 erinevat 2,5 kraadi sammuga)
Asteriskil reguleeritakse nii jalas istumist (paelad) kui toe/jala jämedust kui liigendi avanemise piirajat (kruviga astmeta reguleering)
Asteriski plussid:
Täpne jalga istutamine
Klõpsudega kinnitused
Nurga reguleerimine standardvarustuses.
metallist liigendid
Asteriski miinused:
Rasked
Kilp tuleb vahel lahti
Jalga ei saa palju kõverdada, kui kasutada paksemat alussokki - tagumine paks neopreen segab.
Paelamajandus tilbendab.
PodMX plussid:
Mugav
Ei lõhu pükse ja graafikat
kerge
PodMX miinused:
Nurga reguleerimine lisavarustuses.
Liigend on õrn ja algeline
Kilp kipub küljest lendama või purunema
Rihmad tuleb igal paigaldamisel uuesti reguleerida.
Pilte ka:
Asterisk
PodMX K700
PodMX liigend
Vana PodMX
Re: Erinevatest põlvekaitsetest
Oskad sa äkki öelda ka kus kohast neid liivakaitseid asteriski liigenditele saada võiks ?
Re: Erinevatest krossipõlvekaitsetest
raxx kirjutas:Oskad sa äkki öelda ka kus kohast neid liivakaitseid asteriski liigenditele saada võiks ?
See on Asteriski originaalvaruosa.
crossroad.ee
motox.ee
itmoto.ee
Ja kui originaalosa kallis, siis saab lasta need ise nahast õmmelda. Sakus kusagil poe taga mingi õmbleja on ühed sellised valmis teinud.
Pilt ka originaalosast:
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 338 korda
- Tänatud: 435 korda
- Kontakt:
See podi kaitsekilp kipub kõvema litaka puhul jah vahest lahti tulema, aga tal on ka üks eelis, kuna ta on nimelt raami külge kinnitatud erinevalt asteriski omast, mis ripub vabalt paelte küljes, siis esimene litakas läheb tegelikult vastu raami, mis vähendab vastu põlvemuna tuleva matsu tugevust.
Asteriskil jäävad kilbi alla ülalt ja alt plastikust tugede pikendused, mis ei lase kilbil põlveni ulatuda ja võtavad matsu enda peale. Võimalik, et väga kõverdatud asendis jõuab midagi põlveni ka, aga looteasendis vastu maad lennata on omaette trikk juba.
mx77 kirjutas:See podi kaitsekilp kipub kõvema litaka puhul jah vahest lahti tulema, aga tal on ka üks eelis, kuna ta on nimelt raami külge kinnitatud erinevalt asteriski omast, mis ripub vabalt paelte küljes, siis esimene litakas läheb tegelikult vastu raami, mis vähendab vastu põlvemuna tuleva matsu tugevust.
Veidi juttu ka CTI MORPH-st
Ma sõitnud nendega pole, ainult käes näperdanud ja paar korda jalga proovinud ja mõnikümmend minutit peal hoidnud.
CTI MORPH meenutab disainilt Asteriski. Õigemini - on selle vanem vend. Cell-st märksa kergem ja hoopis teistsuguse liigendiga.
Liigendi nurka reguleeritakse erinevate nagade vahetamisega.
Jalgade peale reguleerimine on nagu asteriskil, kuid paealsüsteem on asendatud klõpsuga avanevate rihmadega.
Morph on lahtisem, põlvekilbi ja raami vahel on piisavalt õhku.
Kilp on lisavarustuses ning kinnitub neopreenkatetega küljeliigendi ümber.
Kaitsetega koos tulevad rihmad, mis kinnitatakse põlve alla ning kaitsme raam läheb takjaga nende peale - hoiab ära üles-alla liikumise (eriti kui saabas jalas pole)
Pilt CTI Morph-st (vanem mudel)
-
- Kontakt:
Täpsustaks siis, et CTi oli konkreetne põlvetoe mudel, mida sai ainult enne custom made, firma oli Innovation Sports, nüüdne Össur.
Hetkel siis Morph tootmisest maha võetud ja asendatud CTi OTS mudeliga.
Aga vaieldamatult parim, mida saab ainult et vastikult kallis. Kahjuks ka vist väga vastupidav ja hea, sest ebays ka suurt midagi pole kohanud liikumas.
Mina hoian WEB-de kohal noka kinni, kuna pole neid elusees näinudki. Ja kui mul isiklikku kogemust pole, ei hakka papagoid mängima. Aga kes on sõitnud ja mingi muu tootjaga ka kogemus on, andku emotsioonidel tulla.
valmar01 kirjutas:Oskad äkki midagi ka EvS Web-i kohta mõne rea panna + / - ?
CTI saaks hetkel päris soodsalt: http://www.cyclezoneinc.com/index.php
Ma apgreidisin ennast ka EVS Visonite pealt CTI Morphy peale selleks aastaks ostes Mella käest talle suureks osutunud Morphy-d ära. Sõitnud veel pole, aga töötasin kodukontoris ühe pika päeva põlvekaitsmete ja krossipükstega . Sealhulgas 20 külaskäiku esimesele korrusele külmkapi manu. Tundub et sain reguleeringu täpselt paika ja päeva lõpuks ei pannudki tähele et põlvekaistmed peal on.
See neopreenist lint sääremarja ümber on väga hea - see ei lase alt teisel rihmal põlveõndlasse libiseda ja jagab ka rihma surve laiemale pinnale laiali. EVS-idega oli mul pidevalt just see sääremarja peal olev rihm, mis pikema sõidupäeva lõpuks hõõruma ja pitsitama hakkas. Nii et hetkel olen ostuga igati rahul, aga eks ma pärast Paikuse kahepäevaenduurot oskan juba paremini kommenteerida. "The proof of the pudding is in the eating", nagu vanemad inimesed ütlevad.
-
- Tsikkel: EXC400
- Tänanud: 105 korda
- Tänatud: 97 korda
- Kontakt:
Ega EVS-id sul palja jala peal ei olnud? Mu Thor Force'de rihmad hõõrusid põlveõndlas aga kui evs-i "põlvesukad" alla panna, siis on korras.
-
- Kontakt:
Oma kogemus on see, kui käisin Ramos korra proovimas. Suurus oli õige aga jalas istusid nii imelikult, et väga ebamugav oli. Tundus, et külepealt vaadates ei läinud toe liigendi ja põlve loomuliku liikumise teljed kohakuti ja kui põlve kõverdasid, siis rebis meeletult ülemise ja alumise raami otsasid jalast eemale. Brr.
mina leidsin meerikamaalt poisile äsja veel innoation sport nime alt põlvekad,säänsed https://www.cyclezoneinc.com/innovation ... kids-2.htm
500usd komplekt,arutasin targematega pikalt mida osta ja jäin nende juurde,tunduvad head olema !
anda rendile koos tehnikaga garaaz Mõigus kaaskasutusse.500 euri
allar 56291000
umbe ull miis
Väga ei ole mõtet Morphi hinnast vaimustusse sattuda.
- Hind on per 1 kaitse
- Hind ei sisalda põlvekilpi, mis lisab iga põlve kohta $40 (nn. MX kit)
- Laos on ainult üksikud XL ja S kaitsmed.
Möku kirjutas:CTI saaks hetkel päris soodsalt: http://www.cyclezoneinc.com/index.php
-
- Kaupmees
- Tsikkel: Kawa KXF 250 MX / 450 SM
- Kontakt:
Ühed suuremad ja raskemad omasuguste seas. Päris kobakad on ikka.
ATV, Quad, Mootorrattad / varustus, tarvikud ja teenindus http://www.smx.ee
Väike soovitus kalli põlvekaitsme ostjale.
ILMA PROOVIMATA ÄRA OSTA.
See tähendab,e t sama mudeli sama suurust peaks enne proovima mitte mõõtude järgi ostma.
Eriti kehtib see Asteriski kohta.
Igale jalale lihtsalt kõik kaitsmed ei sobi hoolimata õigest mõõdust. Kõige suurem häda on neil, kelle põlve ümbermõõt jääb numbri piirile.
-
- Kaupmees
- Tsikkel: Kawa KXF 250 MX / 450 SM
- Kontakt:
mella kirjutas:Väike soovitus kalli põlvekaitsme ostjale.
ILMA PROOVIMATA ÄRA OSTA.
See tähendab,e t sama mudeli sama suurust peaks enne proovima mitte mõõtude järgi ostma.
Eriti kehtib see Asteriski kohta.
Igale jalale lihtsalt kõik kaitsmed ei sobi hoolimata õigest mõõdust. Kõige suurem häda on neil, kelle põlve ümbermõõt jääb numbri piirile.
See on muidugi õige. Pod`idel on kaasas kahe erineva paksusega padjad, mis kaitsme ja põlve vahele käivad.
ATV, Quad, Mootorrattad / varustus, tarvikud ja teenindus http://www.smx.ee
HRQ kirjutas:See on muidugi õige. Pod`idel on kaasas kahe erineva paksusega padjad, mis kaitsme ja põlve vahele käivad.
Need padjad on ka Asteriskil ja CTI-l. Viimasel vist isegi 3-s eri paksuses. Aga põlv pole ainuke koht, mille suurus varieerub.
Omanud nii Asteriske, CTi Morphe, Tryonicut kui ka mingeid teisi algelisi kaitsmeid.
P6lve kaitsmiseks olen n88dseks valinud CTi 2ed. 8elge mida iganes aga selle kaitsme vastu ei saa miski
-
- Tsikkel: Kawasaki KX250F
- Kontakt:
Mul olnud 9 aastat CTi2. Tehtud spetsiaalselt minu põlve järgi. Kaitsmed on väga mugavad nii tsikliga sõites kui niisama kõndides. Kuskilt midagi ei hõõru ega torgi ja selline tunne, et kaitsmeid polegi peal. Nüüd läheb kümnes aasta ja kordagi pole veel siiamaani pidanud neid parandama või remontima.
koibs kirjutas:Mul olnud 9 aastat CTi2. Tehtud spetsiaalselt minu põlve järgi. Kaitsmed on väga mugavad nii tsikliga sõites kui niisama kõndides. Kuskilt midagi ei hõõru ega torgi ja selline tunne, et kaitsmeid polegi peal. Nüüd läheb kümnes aasta ja kordagi pole veel siiamaani pidanud neid parandama või remontima.
Kas eestis kuskil neid CTi kahtesid müüakse ka
Lubasin teada anda, et kuidas on arvamus CTI Morphist pärast kahepäevaendurot. Mõlemad päevad sai lõpuni sõidetud ja põlvekaitsmeid ei pannud tähelegi enne kui sõidu järel pükse vahetama sai hakatud. Toimivad väga hästi ja julgen soovitada.
Tere
Panin kuu aega tagasi krossirajal väikse matsu. Kukkumise tagajärjel läksid põlve sidemed. kui oleks olnud korralikud kaitsmed siis ei kirjutaks hetkel.
Plaanis vanad, ilma liigentita kaitsmed metsa visata, ja osta korralikud, et saaks jätkata sõitu.
Hetkel valin asterikside ja podmx700 vahel. Katsusin jalga asterikse, põlv oli nagu jumala selja taga. Asterkisil on nüüd uued kinnitused, sellised tamiilidega tagant. Kas kellegil on kogemusi sellega? Tnduvad kuidagi nõrgukesed need tamiilid. pod-e proovisin aga siis ei olnud minu numbrit ja ei oska hetkel rohkem kommenteerida, lähen järgmine nädal uuesti proovima õiget numbrit.
Elu ilma krossikata, elu nagu ilma ämmata
-
- Kontakt:
sa võid suht rahulikult mõelda ka podi odavamatele põlvekatele k300, ma usun et need on ka päris asjalikud.
lubasin endale et ei lase kvaliteedis alla. põlvi on mul kaks. nendega riskida ei taha. sõrmi on 10, kui üks tuksis ei jää normaalne elu seisma
põlvede kohta seda öelda ei saa.
-
- Kontakt:
sisuliselt on ju tegemist sama kaitsmega, materjal on vaid teine kusjuures ei teagi kas see Carbon on parim.
esil kirjutas:sõrmi on 10, kui üks tuksis ei jää normaalne elu seisma
Sidurit, pidurit paned pöidlaga või ja mis normaalne elu see on kui sidurit ja pidurit näpu all ei ole
Kõik mis antud on vajalik ja vajab kaitset kui just loll juhus mängu ei tule ega siis ei aita ükski kaitse.
esil kirjutas:lubasin endale et ei lase kvaliteedis alla.
Aga nii peabki, õige lähenemine.
Edu. TJ.
On pakkuda PodMX K700 uus mudel:
http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=20&t=73624
Uudishimu tapab
Jah, ega loll juhus ei hüia tulles.
See kuidas kukusin võib liigitada krossikukkumiste kergkaalaste alla.
Mudasel rajal kurvist väljaminnes(ratas oli juba otse) tegi ratas 180 kraadi, põlv läks maha. inertsist vedas mind kaasa ja oplaa.
Kuuaega juba pausi
Igatahes käin ligematel päevadel proovin neid k700-si ka ja siis otsustan kumb mugavam tundub.
KoVaL73 kirjutas:Omanud nii Asteriske, CTi Morphe, Tryonicut kui ka mingeid teisi algelisi kaitsmeid.
P6lve kaitsmiseks olen n88dseks valinud CTi 2ed. 8elge mida iganes aga selle kaitsme vastu ei saa miski
Kas oskad juhtada mõnda head saiti või kasutatuid selliseid, kust otsida, mis maksavad? Arvan et tead inffi paremini kui mina...

Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.