gondlid matt mustaks

Kui mutrivõti peos püsib (või siis üldse ei püsi), kui vajad abi või nõu mootorratta remondil või soovid tehnika üle arutleda. Kui pluss ja miinus on lootusetult segi ja amprid ajavad volte taga.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
  1. Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
  2. Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta

NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!

Teema algataja
being

gondlid matt mustaks

Lugemata postitus Postitas being »

Hei!

Plaanis siis tsikli gondlid matt mustaks värvida. Uurisin siin eelnevaid taolise teemalisi postitusi, aga väga palju targemaks ei saanud.
Eelnev värvimise kogemus on suhteliselt null. Tean, et USAs üks tüüp kasutas sellist värvi (TR250) ning tulemus väga hea. Meil vist Eestis seda värvi saada pole (kuigi oleks võimalik kuskilt tellida).

Ehk oskab keegi täpsemalt protsessi kirjeldada ning mingeid värve soovitada? Ala "kruvi gondlid maha, eemalda kleepsud, pese seebiveega üle ja lase aerosoolist värv peale. Oota kuni ära kuivab ja lase teine kord ka üle ja valmis".

Aitäh!

Teema algataja
being

Re: gondlid matt mustaks

Googeldasin veel ja leidsin sellise värvi. Eestis saadaval ja ühes teises foorumis kiideti vastupidavust. Peale selle üritasin veel protsessist ka paremini aru saada.

Nii et asi peaks vist umbes niimoodi välja kujunema:

1. Gondlitelt mingi liivapaberiga (tihedust ei tea veel) läige maha
  2. Ilusti puhtaks pesta
  3. Kruntvärv alla
  4. Mõned kihid värvi peale
  5. Mingit matt lakki peale? (selle vajalikkuses pole veel kindel)

janis
Tsikkel: Kawasaki GTR1000
Tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas janis »

matistada võid nn karukeelega, parem kui liivapaberiga.

Teema algataja
being

janis kirjutas:

matistada võid nn karukeelega, parem kui liivapaberiga.

oo. Tänud. Ei teadnudki, et sellised asjad olemas. Aga jämeduselt võiks olla see kõige peenem, jah?

Kasutaja avatar

DGAF
Tsikkel: Yamaha R1 track only

Lugemata postitus Postitas DGAF »

Lõpp tulemus sõltub 90% eeltööst, seega ära selle arvelt kokku hoia ja tee korralikult, siis ka lõpp tulem ilus :bsmile:

Eeltöö osas leiad ehk abi siit: http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=56&t=74220 Just ca nädal tagasi lõpetasin sama protsesi (mitte küll matiks aga läikeks).

born under a bad sign
Kasutaja avatar

tons
Tsikkel: FZ1N

Lugemata postitus Postitas tons »

Külasta spets autovärvi poodi - asukohad http://www.devor.ee/asukoht

Saad soovitused töö tegemiseks ja ka kõik vajaminevad materjalid.

Kasutaja avatar

Pontus
Tsikkel: V4
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Pontus »

tons kirjutas:

Külasta spets autovärvi poodi .Saad soovitused töö tegemiseks ja ka kõik vajaminevad materjalid.

Jutt õige,mine poodi jä räägi mis teha tahad, muidu indisal on kah olemas ca 10x15cm pehmed padjad liivapaberiga mis kõlbavad eeltööks.Matt oli vist suht pehme värv ehk tore oleks see üle lakkida ,samas lakkides läheb rohkem läikima. Ehk siis tegelt soovitaks kõige matimat pool-matti.Kunagi dupont vist tegi sellist.

Hoopis teine mees, ja kui tahad kõnetada siis nüüdsest lisa lause lõppu alati: Söör...

Zann0

Lugemata postitus Postitas Zann0 »

Ei lähe lakkides midagi läikima. Tuleb kasutada õiget lakki. Matt lakid täitsa olemas aga tundub ,et inimeste jaoks ikka sama haruldased kui aluspüksid Anu Saagimi jalas.. :wack:

Teema algataja
being

Otsustasin hoopis vinyl wrapi kasuks. Tundub igatpidi parem variant. Täpsemalt plaanis Hexis HX30000'ga katta.

Kasutaja avatar

madone
Mode

Lugemata postitus Postitas madone »

Ära tee matiks, võta head soovitust kuulda :D mõtle midagi muud välja.. tee parem midagi nutikat.

mul on olnud üks matt ratas ja seda ohkimist selle ilusana hoidmisel ei jõua ära ohkida lihtsalt... ja seal paagi, küljeplastikute jne. osade otsas elamine mis puudutavad vastu kombet/riideid, need kuluvad vähem kui kuu ajaga läikivaks ja siis lihvid, möllad, ühtlustad nagu segane kuni värvi jätkub.

pesemisest ei tasu üldse rääkida. Noh.. eemalt näeb välja enamvähem aga ligidalt on paras peldik lõpuks.

autot veel saab matina hoida kuna seal ei ela sa füüsiliselt igast detailide peal.. mõni võibolla metsavahel elab ka aga siis on kapott kohe läikes :D

being kirjutas:

Otsustasin hoopis vinyl wrapi kasuks. Tundub igatpidi parem variant. Täpsemalt plaanis Hexis HX30000'ga katta.

not bad.. igastahes etem idee.

Kasutaja avatar

Säga
Tsikkel: HYBRID- POLTAA BENSAA JA KUMIA
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Säga »

being kirjutas:

Hexis on pask. 3M-1080 seeria on kile...

SYLB

Teema algataja
being

Säga kirjutas:
being kirjutas:

Millele see väide baseerub?
Nii palju, kui mina lugesin, on just Hexis parem, kui 3M (paksem ning ei rebene nii kergesti ning väidetavalt välistest tingimustes ka vastupidavam).
Kindel ma Hexise paremuses kindlasti pole. Nii et hea meelega loeks mingeid väiteid või veebilehti...

Kasutaja avatar

DGAF

Valdavalt soovitatakse siiski 3M-i kvaliteedi poolest (vastupidavus, liimi omadused kuumutamisel, paigaldus mugavus).

born under a bad sign

Teema algataja
being

DGAF kirjutas:

Valdavalt soovitatakse siiski 3M-i kvaliteedi poolest (vastupidavus, liimi omadused kuumutamisel, paigaldus mugavus).

Ei ei, selles ma ei kahtlegi, et 3M kvaliteedilt hea poleks. Kindlasti on. :)

Kasutaja avatar

DGAF

Küsisid millel too väide põhines - eks ta sellel põhines. Laki tänaval on üks hea koht kilede ostuks (Prostokk) - kui otsustada ei suuda siis seal antakse sulle kindlasti õige kile kätte.

born under a bad sign

Teema algataja
being

DGAF kirjutas:

Küsisid millel too väide põhines - eks ta sellel põhines. Laki tänaval on üks hea koht kilede ostuks (Prostokk) - kui otsustada ei suuda siis seal antakse sulle kindlasti õige kile kätte.

Noh, ma pidasin siiski silmas midagi enamat, kui lihtsalt uus lambiväide. :D
Ala pikaajalised kogemused mõlema kilega töötamisel või kellegi kolmanda spetsialisti kirjutised kuskil internetiavarustes vmt.
Hetkel on lihtsalt "Hexis on pask, sest 3M on kvaliteetne." Suht sama tase nagu naised saunas rääkisid... :wack:

Kasutaja avatar

DGAF

DGAF kirjutas:

Laki tänaval on üks hea koht kilede ostuks (Prostokk) - kui otsustada ei suuda siis seal antakse sulle kindlasti õige kile kätte.

born under a bad sign

Teema algataja
reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

madone kirjutas:

Ära tee matiks, võta head soovitust kuulda :D mõtle midagi muud välja.. tee parem midagi nutikat.

Hmmm, minul vastupidsed kogemused - kivikaitsega mustaks ja kerge lakikiht peale (teisel korral isegi ei viitsinud lakkida), püsib vägagi normaalne. Aga noh, blingi mõttes ta jah väga välja ei näe.

Kasutaja avatar

Säga
Tsikkel: HYBRID- POLTAA BENSAA JA KUMIA
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Säga »

being kirjutas:
Säga kirjutas:
being kirjutas:

Millele see väide baseerub?
Nii palju, kui mina lugesin, on just Hexis parem, kui 3M (paksem ning ei rebene nii kergesti ning väidetavalt välistest tingimustes ka vastupidavam).
Kindel ma Hexise paremuses kindlasti pole. Nii et hea meelega loeks mingeid väiteid või veebilehti...

Ma olen ca. 13 aastat erinevaid kilesid paigaldanud kõikvõimalikesse kohtadesse... Tänaseks ei tohiks olla ühtegi liiki sõidukit, mida ma pole kleepinud. Kõige vähem jamasid on olnud 3M kiledega. Hexise kile tundus aga selline "mitteusaldusväärne". kindlasti on ka suureks plussiks garantiitinimused. Kui peaks mul Hexise kilega midagi juhtuma, siis ma olen ilmselt üksi selle probleemiga. 3M kontor on siiamaani olnud aga igati vastutulelik.

SYLB
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”