Amordi torude poleerimine
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
-
Teema algataja - Postitusi: 50
- Tsikkel: Honda CB600FS Hornet
Amordi torude poleerimine
Sellest on küll foorumis juttu olnud, kuid ei suutnud enam seda kohta üles leida.
Ühesõnaga on esimesed amordi torud parajalt täkkeid täis ja seega simmerid eriti kaua vastu ei pea.
Kas torude poleerimisega on võimalik saavutada sellist tulemust, et ei peaks iga 500km tagant simmereid vahetama?
Uusi torusid kohe ostama ei kipuks, sest need on 200€ tk.
-
- Kaupmees
- Tänatud: 202 korda
- Kontakt:
Re: Amordi torude poleerimine
Poleerida ei saa välja täkkeid, mis on teravalt kroomikihti kahjustanud. Olenevalt aastakäigust on Horneti torud 110-140 eur/tk, korralik poleerimine maksab pool sellest summast ja tulemus on ikkagi nigel, sest nagu öeldud - teravad servad saab lihvida-poleerida siledaks aga täkkeaugud jäävad. Kroomi mahavõtmine ja uuestikroomimine aga on samas hinnaklassis eelmainitud torude hinnaga.
Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
-
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
No kui need torud lausa sõelaks ei ole lastud, siis peab seal mingi põhjus veel olema, miks simmerid vaid 500 km kestavad. On's torud üldse sirged? Mis seisus on juhtpuksid? Millest need täkked?
Minu vana kawaka torud olid seismise käigus saanud roostekahjustusi ja kroomikihis ka augud sees. Kui ratta sain, poleerisin ise kodus, st teravaid servi pole, aga augud on. Simmerid kestsid 25 000 km, paari nädala eest vahetasin välja, sest üks hakkas ilastama. Küll kestavad need ka sama kaua. Ei ole need simmerid nii õrnakesed, kui aga amort muidu enam-vähem jonksus on (niivõrd, kui need 26-aastasel rattal olla saavad). Ja kulutada see 2 tundi vahetuseks paarikümne tuhande järel ei ole just palju.
-
Seda ei oska kommenteerida kas on kõverad või mitte. Silma järgi igatahes pole.
Kui simmerid said vahetatud, siis targemad ütlesid, et torud pole siledad ja seega simmerid kaua vastu ei pea. Nii siis läkski.
Eks peab siis ikka maha kiskuma ja lähemalt vaatama neid.
-
- Tsikkel: GasGas EC300
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Ka koduste vahenditega võib päris hea lõpptulemuse saada. Põhiline on, nagu tsikkelröövel kirjutas, saada tervad servad siledaks. Esmalt peenet vesiliivapaberit, siis viltketas drelli otsa ja pastat vahele. Kui sul seal nt sügavamad roostekahjustused sees on, siis võib proovida neid tinaga täita ja hiljem pealt siledaks lihvida.
Neeme pakutud 55-70 euri poleerimine per toru tundub küll suht ulmekallis minu jaoks. Mitte, et ma paha pärast. Hea töö maksabki palju aga selle raha eest võib juba ise leiutama hakata.
-
Nädalvahetusel võtan torud maha ja vaatan kas õnnestub see lihvimine. Sellega seoses oleks veel natuke nõu vaja.
Olen lugenud, et osad soovitavad alguses 600se paberiga teha, mõni ütleb jälle, et see on liiga jäme.
Oleksin väga tänulik kui keegi juhendaks pisut, et mis jämedusega paberitega täpselt lihvida ning millega pärast poleerida. Poleerimiseks eeldatavasti siis vastav ketas relakale otsa ja kas mingit pastat ka?
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Ära liiga jämedat paberit kasuta, neid kriime sa pärast välja ei saa. Mina töötlesin enne vaid neid augukohti peene paberiga, võis olla küll 600-ne. Proovi enne väljaspool amortide töötsooni! Mina käiasin oma roosteauke pärast vist karukeelega. Ja pärast üle viltketta ja poleerimispastaga. Ega sa auke välja ei saa, vaja vaid servad ümaraks saada ilma veel korras olevat kroomikihti rikkumata ja laineliseks lihvimata.
saab endalgi tehtud kestsid ikka 15000 km peale poleerimist
algul sai tinaga täidetud ja poleerketta ja pastaga tookord metallifirmas maksin
töömehele vist 25 eeki 8 aastat tagasi
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 140 korda
- Tänatud: 371 korda
- Kontakt:
StreetMoto kirjutas:Poleerida ei saa välja täkkeid, mis on teravalt kroomikihti kahjustanud. Olenevalt aastakäigust on Horneti torud 110-140 eur/tk, korralik poleerimine maksab pool sellest summast ja tulemus on ikkagi nigel, sest nagu öeldud - teravad servad saab lihvida-poleerida siledaks aga täkkeaugud jäävad. Kroomi mahavõtmine ja uuestikroomimine aga on samas hinnaklassis eelmainitud torude hinnaga.
Mis hinnaga DL1000 torud on, mul jälle natuke lekib Iga aasta olen korra vahetanud, ka selle hooaja alguses sai tehtud. Nüüd on ikka täiesti kindel, et torudega mingi jama, eriti parempoolsega.
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 140 korda
- Tänatud: 371 korda
- Kontakt:
poison kirjutas:shit
Ikka juhtub Aga ma kahtlen, et kas tasub väga poleerida.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.