Jama paremakäereegliga

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Teema algataja
Tuono

Jama paremakäereegliga

Lugemata postitus Postitas Tuono »

Eestis ju ei tunnista enamus masinajuhte paremakäereeglit, olin 2nädalat eestis ja igapäev oleks võinud paar plekimõlkimist korraldada aga piirdusin signaalitamisega!

Rein
Tsikkel: Valkyrie
Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Re: Õnnetused mootorratastega

Lugemata postitus Postitas Rein »

Vähe OT, aga ma ei saa sellest Soome värgist aru, ilma mingite hoiatusteta on terve asula järsku paremakäeline, kui samas kõrval on järgmine asula ilusasti peateetatud ja reguleeritud. Meil on siin asula algul kas siis maanteel, või märkidena samaliigiliste alad väljas, kuid Soomes pole mitte miskit. Kas seal peab eeldama, et iga asula on esmalt paremakäe reeglitega?

Teema algataja
Tuono

Lugemata postitus Postitas Tuono »

Rein kirjutas:

Vähe OT, aga ma ei saa sellest Soome värgist aru, ilma mingite hoiatusteta on terve asula järsku paremakäeline, kui samas kõrval on järgmine asula ilusasti peateetatud ja reguleeritud. Meil on siin asula algul kas siis maanteel, või märkidena samaliigiliste alad väljas, kuid Soomes pole mitte miskit. Kas seal peab eeldama, et iga asula on esmalt paremakäe reeglitega?

Ise peab jh siin liiklust jälgima aga eestis nägi just kuidas oli teepeale joonistatud paremakäereegel, vot see on alles "tase" :!: :wack:

petz
Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas petz »

paremakäereegel.... mõtled seda tänavale maalitud suurt X ???. nii nagu tartus - no tartus peab kah kohati eriti tähelepanelik olema , et seda paremakäe ristmikku kahe silma vahele ei jäta - eriti siis kui seal iga päev ei liikle...kohati on vahetumisi võrdne ristmik ja siis jälle anna teed variant

kilx

Lugemata postitus Postitas kilx »

petz61 kirjutas:

paremakäereegel.... mõtled seda tänavale maalitud suurt X ???. nii nagu tartus - no tartus peab kah kohati eriti tähelepanelik olema , et seda paremakäe ristmikku kahe silma vahele ei jäta - eriti siis kui seal iga päev ei liikle...kohati on vahetumisi võrdne ristmik ja siis jälle anna teed variant

Oli neid riste ka Nõmmel ja juba vähemalt kolm aastat tagasi. Tegin 2009 A lube ning keegi kuskil kooli õpetajatest kurtis, et LE's pole sellist imeasja, aga maha maalitakse. V-o nüüd juba on, v-o oli siis ka.

Teema algataja
mart211

Lugemata postitus Postitas mart211 »

Pirita-Kosed, Nõmmed ja Tondid on neid ammu juba täis. Väga hea meeldetuletus enne ristmiku minu meelest.

KKKKKK
Tsikkel: XJR 1300

Lugemata postitus Postitas KKKKKK »

Ja kui keegi eirab paremakäereeglit, kütab küljelt sisse siis pidavat olema suur tõenäosus süüdi jäävad liiklusmiilitsa silmis 50-50 mõlemad. On inimesi kellel kurvad kogemused.
Õhtul lähete kodu poole ja poodi ja trenni ja ... mõelge palju on kohti kus parem käsi kehtib aga pidevalt eiratakse seda sissejuurdunud harjumusest või jummal teab millest.

Peab ettevaatlik olema ja suhtumisega mul ÕIGUS võib viga saada.

Teema algataja
reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

No blin, kui pole kindel, mis geniaalse lahendusega ristmik ees on (eriti tallinnas), siis võtadki seda kui paremakäereegliga ristmikku.. Või ostsin ma oma B-kati valest koolist? :mrgreen:

Kasutaja avatar

justcraizy

Lugemata postitus Postitas justcraizy »

KKKKKK kirjutas:

Ja kui keegi eirab paremakäereeglit, kütab küljelt sisse siis pidavat olema suur tõenäosus süüdi jäävad liiklusmiilitsa silmis 50-50 mõlemad. On inimesi kellel kurvad kogemused.
Õhtul lähete kodu poole ja poodi ja trenni ja ... mõelge palju on kohti kus parem käsi kehtib aga pidevalt eiratakse seda sissejuurdunud harjumusest või jummal teab millest.

Paremakäe reegli eiramise puhul ei saa kohe kuidagi 50 50 süüdi jääda. Või pakud, et kui Rocca keskuses panen silmad kinni parklast välja ja ette jääv juht ei arvesta, et mul on eesõigus, siis jääme 50 50 süüdi? Ei usu :)

zx6r(04)->zx6r(06)->zx10r(08)-> cbr600rr(07)
Kasutaja avatar

reinz
Tsikkel: Kawasaki ER-6N

Lugemata postitus Postitas reinz »

justcraizy kirjutas:
KKKKKK kirjutas:

Paremakäe reegli eiramise puhul ei saa kohe kuidagi 50 50 süüdi jääda. Või pakud, et kui Rocca keskuses panen silmad kinni parklast välja ja ette jääv juht ei arvesta, et mul on eesõigus, siis jääme 50 50 süüdi? Ei usu :)

§ 57. Sõitmine reguleerimata ristmikul
(1) Kõrvalteel sõitev juht peab andma teed juhile, kes läheneb ristmikule või liigub sellel mööda peateed või sõidueesõigusega teed, sõltumata tema sõidusuunast.
(2) Kui peatee või sõidueesõigusega tee suund muutub, peab peateel või sõidueesõigusega teel sõitev juht andma teed samal teel paremalt lähenevale või seal asuvale sõidukijuhile. Samamoodi peavad omavahel toimima kõrvalteel sõitvad juhid.
(3) Kui juht ei tea, kas ta sõidab pea-, sõidueesõigusega või kõrvalteel, peab ta tegutsema arvestusega, et asub kõrvalteel.
(4) Üherajaliselt teelt mitmerajalisele teele sõitmisel peab juht andma teed mitmerajalisel teel sõitvale juhile.

§ 17. Tee andmise üldised kohustused
...
(3) Parklast, õuealalt, puhkekohast, teega külgnevalt alalt või nende juurdesõiduteelt teele sõites peab juht andma teed igale teel liiklejale, kui teeandmise kohustus pole liikluskorraldusvahenditega reguleeritud teisiti.

parklast tänavale sõites on tänaval liikujal üldjuhul eesõigus siiski

Pilt

KKKKKK

justcraizy kirjutas:
KKKKKK kirjutas:

Uskumise või uskmatusega pole siin miskit pistmist. Elu ise on meite maal selline. Kui asi ei ole mustvalgelt selge ehk kui miilitsaonul on pisikenegi kahtlus, et teda huiata saab siis ta oma otsust teha ei julge ka. Nii lihtne see ongi. Nii omal nahal kui mõnegi tuttava peal proovitud. Vaidlused on lahenenud nii positiivselt kui ka mitte.

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 1992 korda
Tänatud: 585 korda

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

Rocca ja teistes parklates kui keerad seal keskel või hoone ees olevale teele,siis parkimiskohtade vahelt tulija on kohustatud teed andma.Üks poolsoe tuttav arvas teisiti ja jäi süüdi kõigis instantsides.

...
(3) Parklast, õuealalt, puhkekohast, teega külgnevalt alalt või nende juurdesõiduteelt teele sõites peab juht andma teed igale teel liiklejale, kui teeandmise kohustus pole liikluskorraldusvahenditega reguleeritud teisiti.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Kasutaja avatar

korke
s1000rr Guru
Tsikkel: roller
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 14 korda
Kontakt:

Jama paremakäereegliga

Lugemata postitus Postitas korke »

Miks ? See on ju kõik parkla ala ja see suur keskel tee jääb ka parkla märgi mõju piirkonda ning ei ole seal mõistet '' teega külgnev ala.

XL1000 kirjutas:

Rocca ja teistes parklates kui keerad seal keskel või hoone ees olevale teele,siis parkimiskohtade vahelt tulija on kohustatud teed andma.Üks poolsoe tuttav arvas teisiti ja jäi süüdi kõigis instantsides.

...

Kvaliteetne mootorratta töökoda Tallinnas http://www.mrttech.ee.
E-pood
http://www.mrttech.ee Facebook - MRT Tech
ÖHLINS, Marchesini, Akrapovic, GB Racing, MRA, Brembo,Gilles, Ilmberger Carbon.

Kasutaja avatar

Kri§to
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Kri§to »

XL1000 kirjutas:

...

Minuarust see küll niiviisi ei ole, rocca parklas. kui ainult pole eraldi märke nagu ntx maksimarketi/bauhausi parklas, kus suuremale parklateele välja keerates on märgid anna teed

extremist
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 4 korda

Re: Jama paremakäereegliga

Lugemata postitus Postitas extremist »

Sai kah küsitud kunagi autokoolis, kust ma tean kas mul on peatee või mitte ja vastuseks sain mök-mök ja ise pead teadma. Sellepärast ongi ntx mu meelest need ristid kaheldavates kohtades väga efektiivsed. Eriti just inimestele kes teatud paikades esimest korda sõidavad. Suured maanteed ja linnas fooride vahel on lapsemäng aga kui satud kuskile pärapõrgu mingi värdjalt tiheda liiklusega ja kahtlaste või puuduvate märgistustega, siis võib vabalt segadust tekitada.
...lihtsalt see mis asjast arvan.

ja muide neid "paremakäereegli" riste on päris palju maalima hakatud.

Aga tuono mis sa siia Eestisse üldse ronid? :bsmile:

petz

pole tegelt mingit jama premakäereegliga - seda muidugi teoorias. ainult praktikas see ei taha alati toimida. tegelt on nii, et kui sa ei saa mingis olukorras aru, kas sul on sõidu eesõigus või on anda teed kohustus, siis tuleb toimida viimase järgi, samas on tsikliga sõites ka tervisele ja edaspidisele elule kasulikum vahel kasulikum mitte taga ajada oma eesõigust. aga eks see sõltub juba hetkesituatsioonist

Kasutaja avatar

torupill
Tsikkel: MGv50

Lugemata postitus Postitas torupill »

Väike jama liikluskorraldusvahenditega on siin küll:
omal ajal Saksamaal autolube tehes sai selgeks, et paremakäereegel kehtib siis, kui ristmiku ees ei ole märki "peatee". Pilt
Jah, seal on see märk väljas alati, kui sul on peatee st. erandjuhtum. Reegliks on paremakäereegel mis toimib siis, kui seda märki väljas ei ole.

Meil siin hoitakse vist märgimateriali kokku, sellesama info saamiseks pead märkama ristuva tee ääres olevat "anna teed" märki Pilttagant poolt :wack:

twist the throttle and it all makes sense...
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 140 korda
Tänatud: 366 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

Oli see nüüd eelmine, või üleelmine aasta, kui sõidan üks hommik rahus tööle, siit Nõmmelt, mööda väikeseid Nõmme tänavaid, kuniks jõudsin Pärnu maantee juurde. Enne suurema tee peale keeramist nägin järsku märki "parema käe reegli ala lõpp". Hommikul vara oli saanud sellest alast, kus ma elan, järsku paremakäe reegli ala, sõitsin niiviisi 6 v 7 ristmikku "sirgeks" teades, et mul on peatee.
Kusjuures Facebookil oli seekord "jõudu", kui olin selle asja sinna ära postitanud, et wtf, võttis sõbranna minuga ühendust, kes Nõmme LOV'is siis töötas ja natukese aja pärast joonistasid juba onud ristmikele märke asfaldile, et teised kohalikud ka muutustest aegsasti aru saaksid.
Veel mitu kuud hiljem sõitsid osad autod veel vanade reeglite järgi, hea oleks olnud kindlustuslakse teha :ner:

Kasutaja avatar

Ivoonu
Toetajaliige
Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
Tänanud: 109 korda
Tänatud: 65 korda

Lugemata postitus Postitas Ivoonu »

torupill kirjutas:

Meil siin hoitakse vist märgimateriali kokku, sellesama info saamiseks pead märkama ristuva tee ääres olevat "anna teed" märki Pilttagant poolt

Anna teed märk on ainuke, millel on teravik allapoole suunatud, seega on ta mõlemalt poolt arusaadav.

kilx

Lugemata postitus Postitas kilx »

Ivoonu kirjutas:
torupill kirjutas:

Meil siin hoitakse vist märgimateriali kokku, sellesama info saamiseks pead märkama ristuva tee ääres olevat "anna teed" märki tagant poolt

Anna teed märk on ainuke, millel on teravik allapoole suunatud, seega on ta mõlemalt poolt arusaadav.

Seda küll, kuid üles leidma pead ta ikka võõrale ristmikule jõudes. Ka siis, kui see lehtede taga peidus on sinu poolt vaadates.

Ega keegi iga ristmiku ees hoogu maha ei võta ju, et ristuvalt teelt anna teed märke otsida - kui ei leiaks, oleks tegu parema käega. On muidugi ka trikke, kuidas peatee ära tunda. Nõmmel asendab 40 märk peatee märki mõnel tänaval, Valdekul ja Õiel vist oli nii.

Teema algataja
reimps

kilx kirjutas:

Ega keegi iga ristmiku ees hoogu maha ei võta ju, et ristuvalt teelt anna teed märke otsida - kui ei leiaks, oleks tegu parema käega.

Ma olen küll üpris julge ja karvase rinnaga, aga võõras kohas ma just olen ettevaaatlik, kust persest ma pean teadma, mis süsteem seal on. Seega pigem olen valmis teed andma, üpris tervislik on siiani olnud.
Tuttavas kandis lasen muidugi silmad kinni ja põhjagaasiga, kui ma tean, mis sorti rist ees on.

Erci
Tsikkel: KTM 1190 Adventure R
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 31 korda

Lugemata postitus Postitas Erci »

Piipz kirjutas:

Oli see nüüd eelmine, või üleelmine aasta, kui sõidan üks hommik rahus tööle, siit Nõmmelt, mööda väikeseid Nõmme tänavaid, kuniks jõudsin Pärnu maantee juurde. Enne suurema tee peale keeramist nägin järsku märki "parema käe reegli ala lõpp". Hommikul vara oli saanud sellest alast, kus ma elan, järsku paremakäe reegli ala, sõitsin niiviisi 6 v 7 ristmikku "sirgeks" teades, et mul on peatee.
Kusjuures Facebookil oli seekord "jõudu", kui olin selle asja sinna ära postitanud, et wtf, võttis sõbranna minuga ühendust, kes Nõmme LOV'is siis töötas ja natukese aja pärast joonistasid juba onud ristmikele märke asfaldile, et teised kohalikud ka muutustest aegsasti aru saaksid.
Veel mitu kuud hiljem sõitsid osad autod veel vanade reeglite järgi, hea oleks olnud kindlustuslakse teha :ner:

Piipz, mille järgi sa teadsid, et sa oled peateel? Kas seal tänaval oli peatee märk? Ilmselt polnud ja kui kõrvalteedel ka "anna teed" märke polnud, siis ongi kõik ristmikud paremakäe reegli järgi, on seal paremakäe ala või mitte.

grahv
Tsikkel: GSX1200, XT660R
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 77 korda

Lugemata postitus Postitas grahv »

Piipz kirjutas:

Veel mitu kuud hiljem sõitsid osad autod veel vanade reeglite järgi

Ehhh, räägite siin paremast käest...
Mõni aasta tagasi tehti meil kahe peamise tee ristmik ümber ringristmikuks... ja koomiks algas... Keegi tahtis sõita kokkuvõttes vasakule suunduvale teele - mõeldud-tehtud, vasak suund sisse ja ringile suunduvalt teelt keerati otse vasakule (ilma 3/4 ringi läbimata). Mõni pääses puhtalt, ükskord nägin kaidas napilt enne kokkupõrget pidama saadi ja mõlemal autol nö. klaasid seestpoolt tatiga kattusid, korra sõitsid vastakuti sattuvad autod S-i aga pääsesid siiski peatumata teineteisest mööda, mis sest et vastaspoolelt... Paari nädalaga olid siiski enamus karvamütsid selle imetabase ristmiku ära näinud ja ringi peal keegi enam lausa vastu ei tulnud. Aga ühte sellist, kes algul näitas suunda ringi sisse ja enne mahapööret ümber lülitas, nägin viimati sel kevadel... Mõelge sellised nüüd talina vahele sõitma.

Teema algataja
reimps

No ringidel ja samaliigiliste teede ristmikel on vahe sees. Need ringikangelased olid (ja on ilmselt tänapäevani) lihtsalt daunid. (Andku vastava sündroomi ausalt põdejad mulle andeks selline sõnakasutus.)

joel
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 117 korda

Lugemata postitus Postitas joel »

Tegelikult on tänapäevased pisikesed ringid hoopis omamoodi nähtus, kus sisuliselt kehtib hoopis vasaku käe reegel. LE järgi peaks nagu teed andma ainult ringil sõitjale, aga kuna ring on väga väike, siis seal viibivad autod väga lühikest aega ja reaalsuses on mõistlik vasakult tulijatele teed anda, vastasel korral on võivad nad juba sekundi pärast külje pealt sees olla ja hakka siis vaidlema, kumb nüüd enne ringile jõudis ja kes kellele teed oleks pidanud andma.

Joel

petz

ka viljandis on reinu tee ringristmik veel siiani mõnedele juhtidele lahtimurmatu mõistatus, kuidas sellest üle saaks , kuigi ring juba mitu head aastat kasutuses, suht sama teema, millest grahv kirjutas .
venemaal peaks vist siiani kehtima ringil paremakäereegel - st. eesõigus on ringile sõitjal( pole anna teed märke).

Kasutaja avatar

ping

Lugemata postitus Postitas ping »

Eestis on ringiga ristmike ees anna teed märk ja seega on see ring ise peatee. Nendes maades kus ringi ees pole anna teed märki seal kehtib ringil parema käe reegel.

Teema algataja
being

Lugemata postitus Postitas being »

joel kirjutas:

Tegelikult on tänapäevased pisikesed ringid hoopis omamoodi nähtus, kus sisuliselt kehtib hoopis vasaku käe reegel. LE järgi peaks nagu teed andma ainult ringil sõitjale, aga kuna ring on väga väike, siis seal viibivad autod väga lühikest aega ja reaalsuses on mõistlik vasakult tulijatele teed anda, vastasel korral on võivad nad juba sekundi pärast külje pealt sees olla ja hakka siis vaidlema, kumb nüüd enne ringile jõudis ja kes kellele teed oleks pidanud andma.

Põhjus, miks sa enne ringile sõitmist vasakult tulijale teed annad ja oled seda kohustatud tegema, seisneb selles, et enne ringe on "anna teed" märk.
LE järgi ei ole sa kohustatud ringil sõitjale teed andma, kui puudub "anna teed" märk, aga nii palju kui mina Eestis ringteid olen näinud, on kõigi ees "anna teed", mis tundub sujuva liiklusvoolu suhtes mõistlikum anyways.

Võimalik, et sain sinu postist väga valesti aru. :P

Kasutaja avatar

Lutrin

Lugemata postitus Postitas Lutrin »

joel kirjutas:

Suurbritannias väga levinud selline ristmikutüüp, kus keskele on maalitud valge punkt (diameeter ca 20cm) ümber mille liiklus käib (nagu ringliiklusele kohane).

Aga kas GB-s on vasaku- või paremakäereegliga tegu seda ei suuda siiani täie kindlusega väita. :roll:

998 cm³

KKKKKK

grahv kirjutas:

Aga ühte sellist, kes algul näitas suunda ringi sisse ja enne mahapööret ümber lülitas, nägin viimati sel kevadel... Mõelge sellised nüüd talina vahele sõitma.

Mägin üht sellist see nädal Tipi ringil.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”