Kuritöö ja karistus : kihutada või mitte kihutada
Re: Kuritöö ja karistus : kihutada või mitte kihutada
Kui kiirusepiirangud vastaksid ka tänapäevasematele masinatele, siis poleks probleemi. Fakt on aga see, et kiirusepiirangud on ajast ja arust. Oma 31-aastase "kopikaga" sõidan ma rahulikult omas tempos 100-100'ga maanteel paremas servas, aga enamik autosid teedel on siiski tunduvalt uuemad ning kvaliteetsemad ka suurematel kiirustel. Seega võiks minu poolest maanteedel kiirusepiirangut tõsta rahulikult 130-ni. Minusugused retroautodega mehed on üldjoontes piisavalt teadlikud, et ei kakerda telgjoone lähedal, vaid püsivad seaduses kästud kohas teeservas.
Tsiklid võiks vabalt 130'ga maanteid kulutada, kes vähegi sõidab kiirestisõitmiseks ehitatud rattaga, see teab, kui "ohtlik" see on.
130 uuel kaherealisel tundub ok. TLN rakvere poole saaks isegi mingi ajavõidu. Ülejäänud suundadel on see kaks rida liiga lühike veel, et kuhugile kiiremini kohale jõuda. Kuna kiirusepiirangud tulenevad tee seisukorrast mitte sõiduki aastaarvust siis väljaspool kaherealist on maanteed paljudes kohtades ikka suhteliselt nõmedas seisukorras ja 130km/h sõit eriline nauding küll ei ole. Korraks möödasõiduks kiirendada 100-120 kannatab ära, aga pidevalt mingil piki ja põiki rööbasteel on see suhteliselt ebamugav sõita. Kusjuures möödasõidud kiirustel 130kmh oleksid sellisel juhul veelgi rohkem raskendatud. Üsna suur % sõidukeid oma ealiste iseärasuste pärast peaksid ju liikuma 90kmh + veoautod, liinibussid jne. Seega tuleb möödasõite teha tunduvalt rohkem ja kui vastu sõitjad liiguvad 130 kmh siis jääb möödasõidu sooritamiseks aeg veelgi lühemaks Seda kompotti teeb hullemaks veel meie pidev vilets suusailm.
Kiirusel 90kmh jõuad enne laubakat ehk isegi pidurile vajutada. Ja kui sul on uuem masin siis võibolla ei sõida ennast kasti ja jääd vigaseks. 130kmh jõuad ehk samuti pidurile vajutada, aga siis vist enam vigaseks ei jää. Tsikliga ei ole matsu pannes üldse vahet kui uue mudeliga sõidad.
Ma eeldan, et hoolimata erinevatele kõik puhuvad aktsioonidele jääb ca 50% alkoholijoobes või jääknähtudega tegelasi tabamata. Kui nad 90kmh sõites jäävad hetkel märkamatuks siis 130kmh oleks juba suurem väljakutse sellistele ebaadekvaatsetele tegelastele. Aga ega nad sõitmata ei jäta selle pärast ja ega nad aeglasemalt ei sõidaks samuti.
Miks ma peaksin üldse 1x nädalas linnast maale sõites 130kmh sõitma. Või mis annab kellegile see, et ta jõuab punktist A punkti B ca X minutit kiiremini, kui see jääb nagunii enamasti alla 10 minuti.
Ja kui ainult tsiklid võiksid 130kmh tunnis sõita siis jääks neid ka meie tavaliikluses tunduvalt vähemaks. Mõne nädala pärast oleksid paljud neist vasakpööret või möödasõitu sooritava sõiduki ümber juppideks.
Ma saan aru, et tegu on ikkagi uitmõttega, aga oletame, et teeoludega seotud ohutus isegi lubaks kiirused 130kmh. Seaduseks annab samuti igasugust jama kirjutada, aga kuidas peaks olema teostatud järelvalve? Kiiruskaamerad ehk kuidagi suudavad selekteerida masinaid aastaarvude järgi, aga kuidas liikuspolitsei masinaid aastaarvude järgi välja sortima hakkab?
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.