Milline on õige rehvirõhk? → Re: Õnnetused mootorratastega
Re: Õnnetused mootorratastega
mella kirjutas:FZ6 Fazerile on koos kaassõitjaga sarnased numbrid
600'sele Hornetile (vähemalt kuni 2006) samuti 2,5/2,9 bari, cbf600 mudelil samuti. Seejuures pole vahet, kas koos kaassõitjaga või mitte minu ratta puhul. Vaadake ratta enda owner's manualist või Haynes'i raamatust järgi. Vast on netis ka kuskil tabel.
Mida väiksem ratas/rehv, seda suurem rõhk. Tavalised jalgrattad võivad juba üle 5 bari olla, maanteejalgrattad isegi 9 kanti vist. Jalgratta rehvi puhul on vähemalt number pea alati rehvi peal kirjas.
Baigilise puhul võib olla ketikaitsme peal kleeps numbritega, enda oma lasin survepesuriga minema kogemata.
Tanklates analoogseadmeid ei tasu usaldada - neid on maha loobitud. Osades on aga digitaalse näiduga masinad, kus annad masinale õige numbri ette ja asi lükkab suht täpselt nii palju rõhku sisse kui ette öeldud. Oma manomeetriga üle mõõtes pole petta saanud veel. Selliseid olen Olerexis ja Statoilis näinud. Nende miinuseks on see, et üle nelja bar'i hakkavad nad pipardama - jalgratta rehve ei pruugi täis pumbatud saada. Võib-olla on viga aga konkreetses minu kodu tankla masinas.
Ebay'st saate aga mõne taalaga odava digitaalse manomeetri, ise kasutan sellist. Praegu vaatasin, et on ka veel odavamaid võtmehoidja formaadis olemas, näiteks see. Mõlemad alla 5 taala koos saatmisega, kes klikkida ei raatsi. Minul on ta mitu aastat olnud ja kui vihma kätte ei jäta, töötab hästi ning patareid pole veel vahetanud. Ma seda võtmehoidja formaadis varianti tsikli võtme külge ei paneks, meie kehv suusailm ja blabla.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.