algaja krossiharrastaja küsiks nõu?

Kasutaja avatar

Teema algataja
reinuvader
Tänatud: 27 korda

Re: algaja krossiharrastaja küsiks nõu?

Lugemata postitus Postitas reinuvader »

Hei!Väike tähelepanek,et "kas kõike kaitsevarustust on vaja"....see puht minu arvamus ja vb üdini vale...aga JAH KÕIKE ON VAJA!!!Mina, kui alustasin, siis tsikli ja varustuse ost käis koos, st ratta ostsin ära kuid enne ei puutunud ka kui varustust polnud.Ja kas saapaid on vaja?...näide elust enesest....u 3-4a tagasi oli Holstre-Nõmmel trenn(hr:Arumäe ja Triisa korraldatud)...sõitjad igat masti(rohkem ikka algajam rahvas)ja palusin luba,et tulen vaatama-kuulama(ratas oli katki)ja kuna töötan "Kiirabis"...teati,et olen sinna tulemas...helistati ja kiirendati mu tulekut,kuna 1 mees oli haledalt kukkunud ja jalal olevat miskit viga...kohale jõudes,oplaaaa!!!...täis korralik krossisaabas jalas...ning mehel oli lahtine jalaluu murd(saapas oleval osal)labajala juurest olid luu otsad naha all näha...nahk punnis!Aga kui oleksid olnud jalas "kirasd-sõjaväesaapad-tennised jne"?Teine näide:(asi tuleb ikka puust ja punaseks teha)...läksime hr:A.Leok,i juurde trenni...algajad nagu me olime ning Avo oli valmis 1 mehe kohe tagasi koju saatma,sest mehel puudusid põlvekaitsmed ja prillid?!Nii käed...."mis on esimene asi kui kukkudes ennast kuidagi kaitsta...kukkumist pehmendada üritad....paned käed ette ja pole sugugi meeldiv kui ilma kinnasteta väikesed liivaterad naha alla poevad.Kaelakaitse....kas või "sõõrik"....motokrossis on suht tavaline vigastus "rangluu" murd...ja mitte alati kuid pooltel juhtudel lõhub rangluu ära kiivri äär kui pea juhtub kukkudes või nt hüpates...kui kätest läbi lööb...rinnale-tsipa küljele käima....ja ilma kaelakaitseta liigub kiivri äär ilusti rangluuni välja,plaks ja ongi katki....kaelakaitse ei lase aga peal nii sügavale liikuda.Muidugi siin on nüüd vb vaidlemise koht...kallid kaelakaitsmed...."Leatte"-"Scott"-"Acerbis" jne...vaieldamatult head asjad nt kui pea juhtub liikuma taha e kaelalüli-selgroo poole.....aga need on suht kõvast materjalist ja kui antud kaitse on kaelas e kaela ümber,siis minu arust toetab plastikust rant just samuti rinnaku e rangluude peale ja tean Eesti mõistes kõvasi sõitjaid,kes ka selle kalli kaitsmega on rangluu ära lõhkunud.Ja ma tean,et paljud ei kasuta enam rinnakilpi või kivikaitset(no rinnakilp kui selline asendatakse pehmest materjalist kaitsevestiga)ok....profid võivad endile seda lubada....algajamad mehed,minu arust, mitte.Ja mina ostsin endale nt kaitsmetega aluspüksid(kõik muu oli-on olemas)ja kui mõelda...siis tegelikult ju puusi-istmikku-munandeid ei kaitse miski....arvan,et ka see pole liiast.
Selge,et see kõik maksab raha.....aga minu arust on tervis ikka kordades kallim vara....ja minulgi seda raha napib aga olen kasutanud "järelmaksu".
Vabandust rahvas...läksin vist pisut hoogu.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”