Hälvik- Mootorratturid

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

DGAF
Tsikkel: Yamaha R1 track only

Re: Hälvik- Mootorratturid

Lugemata postitus Postitas DGAF »

Villem kirjutas:
reimps kirjutas:

Tee vahet erinevatel olukordadel, mis sest, et LS järgi on nad nagu samasugused. Kui tsikkel paneb samas reas autost mööda (kui ruumi ka jätkub), siis toimub see maks sekundi jooksul. Kui aga auto hakkab samasuguses situatsioonis tsiklist mööda vägistama, siis toimub see ikka tunduvalt aeglasemalt, rääkimata masside esinevusest. Mina ütlen, et see teine olukord on kordades ohtlikum ja kui autojuht teeb veel "napika" ka, siis see on rohkem tapmiskatse kui möödumine/ettejõudmine. Auto on ikka raudkast, milles istuja tervisele pole erilist ohtu, kui kaherattaline "napika" teeb. Neljarattalise "napikas" aga on pääääris ohtlik..
Keeruline seletada, kui ise pole selliseid situatsioone läbi teinud, aga peeglid purunevad vahetevahel asja eest..

Seleta nüüd kuidas kurat see erinev on???? Ainus erinevus, et ühel juhul on tsikkel autost vasakul, teisel juhul paremal. Ka auto võib nii mööda lennata sekundiga, usu mind. Ja tegelt ka! Sinul on samasugune kohustus hoida võimalikult paremasse serva eksole, nagu enne mainitud. Ärme tee ja tolereeri asju mida me ise ei taha kogeda. See on sama teema, a'la mina võin oma naist petta aga tema mind mitte sest see ON TEINE ASI! Punkt!

PS! Andke nüüd tuld...

Auto teeb rekkast möödasõidu - on suht savi. Rekka teeb möödasõidu autost - auto rapub. Lihtne ja loogiline. Samas on alati kohustus tagada eeldus ohutuks möödasõiduks, st. hoida paremale, kui keegi sinust mööda sõidab.

born under a bad sign
Kasutaja avatar

Andrea
Tsikkel: Ducati Streetfighter V4S '21
Tänanud: 35 korda
Tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas Andrea »

Suzuki SV650 S 2001 -> Yamaha YZF750R 1995 -> Aprilia RSV 1000 Tuono 2003 -> Ducati 999 Biposto 2005 -> Ducati 1098 Streetfighter S 2009 -> Ducati Diavel Carbon 2011 -> Aprilia Tuono V4R APRC 2012 -> KTM SuperDuke 1290 R 2015 -> Kawasaki KX250F 2008 -> Aprilia Tuono V4R APRC ABS 2014 -> Aprilia Tuono V4 1100 RR 2017 -> KTM Superduke 1290 R 2020 -> Ducati Streetfighter V4 2020 -> Ducati Streetfighter V4S 2021

KatyStorm

Lugemata postitus Postitas KatyStorm »

Lauri393 kirjutas:

mina olingi see hälvik. enda ehamtusest ma küll midagi ei tea, aga vabandan kui Sind ehmatasin. Selleks hooajaks huligaanitsemine nikuinii lõppenud sest samal õhtul sõitsin ratta pilbasteks(ju siis sain omad vitsad :wack: )

...Nagu näha on siin kõik teised peale asjaosalise ise "minu tuututamise" peale tagajalgadele tõusnud, ei tasu kaagutada kui veel asjast täpselt arugi ei saa ja mõlemad pooled ära pole kuulatud.

Lisan veel juurde, et ise olen korduvalt paremasse teeäärde tõmmanud, et keegi oma mõõdasõitu lõpetada saaks ja siiani on need hulljulged ikka autojuhid olnud...

reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

KatyStorm kirjutas:

...Nagu näha on siin kõik teised peale asjaosalise ise minu tuututamise peale tagajalgadele tõusnud, ei tasu kaagutada kui veel asjast täpselt arugi ei saa ja mõlemad pooled ära pole kuulatud. ``

Tagajalgadest on asi kaugel. Lihtsalt mina isiklikult üritan eos lämmatada tavapärast tsiklikasutamist hälviklikuks tegevuseks liigitamist mingi pisiasja pärast.

petz
Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas petz »

DGAF kirjutas:

Auto teeb rekkast möödasõidu - on suht savi. Rekka teeb möödasõidu autost - auto rapub. Lihtne ja loogiline. Samas on alati kohustus tagada eeldus ohutuks möödasõiduks, st. hoida paremale, kui keegi sinust mööda sõidab.

ja järeldus - tsikliga tuleb sõita nii kiiresti, et keegi mööda ei saa sõita, vähemalt rekkad või turismibussid

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Reimps:
Mina Sinu seisukohtadega nõus ei ole (mis muidugi ei tähenda, nagu mul oleks midagi selle vastu, kui Sina need välja ütled). Liikluses on kõigil reeglid siiski samad. Ja vastastikune lugupidamine peaks olema norm. Tavapärane tsiklikasutamine.... mida keegi tavapäraseks peab. Mõnel mehel on muukraud ka tavapärases kasutuses...

Katystorm: Sina, palun, ära üldista. Kaugeltki kõik ei ole siin Sinu vastu tagajalgadele tõusnud. Loe, mis öeldakse ja mõtle ka kaasa. Alati on situatsioonist midagi õppida.

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
Kasutaja avatar

pets77
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas pets77 »

Tervitan "lahedat" motopiidrit kes oma kollase hujopperiga mustamäel sõita ei näinud ja 3 täistuld põlema pani. Pooldan täistulega sõitmist, kuid kui neid põleb päeval 3, siis on tegu piidriga. (togi)

KTM 890 Adventure . Ktm 525 xc. Honda TRX450R quad. Peugeot 55TA 125cm 1954a. Aprilia SR50 Factory 06. Kõik garages
EX: võrrid,mopid,Jawad.Yamaha: 2xRaptor 660,700, Xjr1200, Virago 750, XVS 1100.Kawa: Zr750, Z750, Z1000. Ktm 620SM. Aprilia 4xPegaso.BMW F650. Honda CB500X.

Rein
Tsikkel: Valkyrie
Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Rein »

Jah, vaata, palju on foorumi kasutajaid ja palju on neist teemaga haakunud ;)

Rein
Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
Kontakt:

Tulge mõistusele, üks on ka palju, kuram, ma sõidan koguaeg kõrgete autodega, maasturid ja kaubabuss, pimestab raisk päeval see tuli. See ei anna muud juurde, kui tekitab kaasliiklejates kurjust.

Kasutaja avatar

speedvana
Tsikkel: FZR

Lugemata postitus Postitas speedvana »

Antu14 kirjutas:

krt. peab madalamalt lendama, päris räige laks :bsmile:

Kasutaja avatar

TarmoM
Tsikkel: KTM 990 Adventure '12

Lugemata postitus Postitas TarmoM »

Rein kirjutas:

Tulge mõistusele, üks on ka palju, kuram, ma sõidan koguaeg kõrgete autodega, maasturid ja kaubabuss, pimestab raisk päeval see tuli. See ei anna muud juurde, kui tekitab kaasliiklejates kurjust.

+1

Minu käest võib küsida küttepuid ja/või mett.

reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

Tsikkelröövel kirjutas:

Reimps:
Mina Sinu seisukohtadega nõus ei ole

Tsill, ma ei eeldagi, et ma ülimat tõde räägin, ma lihtsalt ütlen seda, mis mul endal meelel (ja ma tean, et ma olen lihtsalt väheseid, kes neid asju julgeb tunnistada ning välja öelda) ;)
Minu eesmärk on lihtsalt õigustada teatud tsiklistide käitumist, mis millegipärast tundub veidi rullnoklikum kui näiteks autojuhtide komme eirata märke "peatumise keeld", kurvides lõigata (ka pidevjoont), masina paiknemine maanteel, põhjuseta ja eritunnusteta aeglane sõit, suunamärguande näitamine manöövri õnnestumisel jne, mida millegipärast peetakse täitsa ohututeks rikkumisteks.

Seniakaua kihutan edasi autode vahel ja ehmatan neid telefoniga mölisejaid, huultevärvijaid ja "oops, roheline, kus mu käigukang on"-kodanikke. Aga seda tehes üritan ma maksimaalselt enda ohutuse ka tagada. Ja alati üritan autodest ette saada, on ohutum. Tegelikult ka.

Kasutaja avatar

Motorized
Tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Motorized »

Kui see täistuli ka 100-st autost 50 autojuhti pahandab, aga ühel juhul mind õnnetusest päästab (mingist nahaalsest ettekeeramisest või reavahetusest), siis see on juba ennast õigustanud!

Ise asi muidugi kui mõnel reaalsed prožektorid ees on...

Rein
Kontakt:

Aga kui autojuht sulle täied silma paneb?

Kasutaja avatar

Kuzmitz
Tsikkel: Täitsa olemas.

Lugemata postitus Postitas Kuzmitz »

Mina liigitan ka need tsikliga täistuledega sõitjad hälvikute alla. Sõidan palju nii tsikli, kui ka autoga ja tegelt ei ole vahet, kas tsikkel tuleb täie- või pooltulega. Täistuli (kaugtuli) häirib tõsiselt. Need, kes väidavad, et täistulega olen paremini nähtav, võiks kriitilise pilguga oma tsikli tuled (ja oma maailmavaate) üle vaadata... Tehniliselt korras esitulega ei ole vaja täistulega tähelepanu püüda.

Pilt
Raibe, Rakvere Raibe.
Kasutaja avatar

Pan
Tsikkel: Kawabusa

Lugemata postitus Postitas Pan »

Motorized kirjutas:

Kui see täistuli ka 100-st autost 50 autojuhti pahandab, aga ühel juhul mind õnnetusest päästab (mingist nahaalsest ettekeeramisest või reavahetusest), siis see on juba ennast õigustanud!

Ise asi muidugi kui mõnel reaalsed prožektorid ees on...

Kui täistuli nahaalsustest päästaks, võiks ju kõik hakata täistuledega sõitma.
Nahaalsusest päästab sind ainult see kui inimesed enam liikluses teiste suhtes nahaalselt ei käitu. Täistuledega sõitmine on minu arvates kaasliiklejate suhtes samuti nahaalne käitumine. See tähendab et kui sul on komme päeval täistuledega sõita siis peaksid kõigepealt enda liikluskäitumise kriitiliselt üle vaatama.

Elevandil ei ole vaja haukuda. Teda märgatakse niisamagi.
Kasutaja avatar

renXx
Tsikkel: Aprilia Tuono RSV 1000r

Lugemata postitus Postitas renXx »

Kui autojuht jõllitab motika täistule sisse, selle asemel, et oma sõidurida jälgida, siis on ta pigem ise hälvik! Vahi enda sõidurida ja sind ei koti keegi. Motikal ei teki sellist valgusvihku, nagu autol. Samahästi võib mingi teeäärse tehase prosektoreid jõllitades pimedaks jääda, on vaja w?

Pilt

Pilt

Rein
Kontakt:

Sellepeale annab tulla, et tuledesse sisse vahtida. Aga kas ma pean siis paremale kõrvale vaatama ja mitte teed jälgima, kui 1 otsustab ennast idioodi moel nähtavaks teha.

Kasutaja avatar

villy
Tsikkel: KTM690, TM300
Tänanud: 193 korda
Tänatud: 119 korda

Lugemata postitus Postitas villy »

renxx9 kirjutas:

Kui autojuht jõllitab motika täistule sisse, selle asemel, et oma sõidurida jälgida, siis on ta pigem ise hälvik! Vahi enda sõidurida ja sind ei koti keegi. Motikal ei teki sellist valgusvihku, nagu autol. Samahästi võib mingi teeäärse tehase prosektoreid jõllitades pimedaks jääda, on vaja w?

mootorratta täistuli teeb veel hullema valgusvihu kui autol sest ta asub kõrgemal. Et, täistuli selleks, et keegi seda ei vaataks ega märkaks? Nõustun sellega, et näiteks enne ristmikku oleks hea mõtte vilgutada teinekord eriti maanteel aga sõita linnavahel täistulega ringi on ikka imelik vähe.

Kasutaja avatar

miilits
Tsikkel: Kawasaki KZ1000P, Iž

Lugemata postitus Postitas miilits »

Selline täistuledega rollerijuht oli eile õhtul pimedas sõites ka Viljandis, kulges teine Riia mnt.-Reinu tee-
Tallinna tn. :wack:

piloot
Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570

Lugemata postitus Postitas piloot »

renxx9 kirjutas:

Mind üldiselt ei sega täistulega sõitjad, kui Bandiit oli sõitsin ise ka kuna selle pooltuli oli nagi seasilm ees. Möödunud nädalal tuli Peterburi mnt-l, Loksa risti lähedal vastu miski Goldwingi laadne asjandus, millel särasid, peale täidtulede, veel neli lisa ksenonit ja seda neljarealise peal :wack:
Selle tüübi kohta ütleks küll: totaalne piider, rsk. See oli juba poole km pealt valus, ilma, et sinna tule sisse pead jõllitama. Mõnel peaks vist olema, teatud rahasumma omamisel, perearsti luba. :twisted:

Pilt
Suzu GSF 600S - Totaalne banditism! Fazer 1000, KTM LC4 620 SC, Varadero 1000, XR650R, WR250F, Husaberg FE 570+explorer snow kit
citius,altius,coitus!
Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 342 korda
Tänatud: 440 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

villy kirjutas:
renxx9 kirjutas:

mootorratta täistuli teeb veel hullema valgusvihu kui autol sest ta asub kõrgemal. Et, täistuli selleks, et keegi seda ei vaataks ega märkaks? Nõustun sellega, et näiteks enne ristmikku oleks hea mõtte vilgutada teinekord eriti maanteel aga sõita linnavahel täistulega ringi on ikka imelik vähe.

Mis see tsikli tule referentsväärtus on? Ma kardan, et suht väike. Igatahes mind pole küll päevasel ajal kaugtuledega tsiklid häirinud

Rein
Kontakt:

Ku siis on nende tulede reflektorid perses olnud. Mul vanal Yamul oli sama teema, isegi öösel polnud vahet, et kumb tuli põles. Tsikli välimust ohvriks tuues, pidin lisakad külge kruvima.

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1100 korda
Tänatud: 1122 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

1000x räägitud teema. Pimestamisse kohta sõna ei võta aga täistuledega sõita pole sugugi ohutum, väidetavalt suisa vastupidi. Täistules tsikli kauguse hindamine on (väidetavalt) oluliselt raskendatud ja seetõttu üldjuhul hindaja eksimisvõimlaus suurem. Tahad tähelepanu, siis varusta tsikkel kahe LED lisatulega - kolmest tulest koosnev komplekt pidi olulisel määral tõstma nähtavust ja aitama kaasliiklejatel sinu sõiduki kaugust määrata.

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT
Kasutaja avatar

tfr
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas tfr »

Miski vanema bikega vend lahendas eile õhtul Pärnu mnt (suunaga linna poole) ummiku üsna radikaalsel meetodil - pani Vineeri juures lihtsalt tuimalt mööda kõnniteed jalakäijate vahel slaalomit.

TransAlp '02
Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 342 korda
Tänatud: 440 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

tfr kirjutas:

Miski vanema bikega vend lahendas eile õhtul Pärnu mnt (suunaga linna poole) ummiku üsna radikaalsel meetodil - pani Vineeri juures lihtsalt tuimalt mööda kõnniteed jalakäijate vahel slaalomit.

See ikka küll väga nagla teema. Selline peaks ikka täiega pollaritelt rosinasse saama.

wessel
Tsikkel: Mille

Lugemata postitus Postitas wessel »

mx77 kirjutas:
tfr kirjutas:

See ikka küll väga nagla teema. Selline peaks ikka täiega pollaritelt rosinasse saama.

No, kes sõidab tsikliga selleks, et aega võita ja, kes selleks, et ummikutes autode taga CO-d sisse hingata..selles on küsimus! Jalgsi liikuvaid kodanikke oli seal kaks! Üks proua, kes ootas lubavat märgutuld foori juures ja temast oluliselt kaugemal ümbrust jälgiv härrasmees. Ärge halage!

ardooo

Lugemata postitus Postitas ardooo »

wessel kirjutas:
mx77 kirjutas:
tfr kirjutas:

No, kes sõidab tsikliga selleks, et aega võita ja, kes selleks, et ummikutes autode taga CO-d sisse hingata..selles on küsimus! Jalgsi liikuvaid kodanikke oli seal kaks! Üks proua, kes ootas lubavat märgutuld foori juures ja temast oluliselt kaugemal ümbrust jälgiv härrasmees. Ärge halage!

Sellise idiootsuse peale tuleks küll mehel ratas käest ära võtta. Kõnnitee on siiski mõeldud jalakäijatele...

Kasutaja avatar

DGAF
Tsikkel: Yamaha R1 track only

Lugemata postitus Postitas DGAF »

wessel kirjutas:

Üks asi on ummikus istumine, teine asi on autode vahelt sõitmine, et ummikust ette jõuda, kolmas asi on trammitee kasutamine ette jõudmiseks - nendel asjadel on ühist see, et need on mõistetavad ja aksepteeritavad. Kõnnitee kasutamist ummikust ette jõudmisest ei ürita isegi mitte keegi mõista, veel vähem aksepteerida. Kuskil on ka piir.

born under a bad sign

wessel
Tsikkel: Mille

Lugemata postitus Postitas wessel »

Samamoodi on ka näiteks piirkiiruse ületamine akspteeritav ainult rinkal või selleks ette nähtud kohas, aga sellele vaatamata on enamus siinsetest targutajatest seda ka tavaliikluses teinud!

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”